Η Ραλλία Χρηστίδου για τις παραλίες
Η Ραλλία Χρηστίδου προέβη στην ακόλουθη ανάρτηση, αναφορικά με τις κυβερνητικές ρυθμίσεις για τις παραλίες:

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση αυξάνεται  ο χώρος του αιγιαλού που παραχωρείται στις επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται παραλίες, προκειμένου να αντισταθμιστεί η ζημιά στις επιχειρήσεις αυτές, επειδή πλέον είναι υποχρεωμένες να έχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Δεν είναι όμως δυνατόν, προκειμένου να ενισχυθούν επιχειρηματικές δραστηριότητες, να περιορίζεται ακόμα περισσότερο η  ελεύθερη  πρόσβαση στις ακτές.


Το τρίγωνο της λάσπης: Αυτοί βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση συκοφάντησης του Ανδρέα Κονδύλη
Η κυβέρνηση μπορούσε να προβεί σε άλλες ρυθμίσεις (πχ. μείωση  του ΦΠΑ σε υπηρεσίες ή προϊόντα αυτών των επιχειρήσεων, μείωση του ενοικίου που πληρώνουν στους Ο.Τ.Α. κλπ.), όμως κάτι τέτοιο θα προϋπέθετε έναν σεβασμό στον δημόσιο χώρο που βέβαια απουσιάζει εντελώς από τη νεοφιλελεύθερη λογική. Για τον κύριο Μητσοτάκη και τους Υπουργούς του οι παραλίες, οι πλατείες, οι πεζόδρομοι, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα πάρκα, οι περιοχές Natura, ο Υμηττός, ο Εθνικός Κήπος, ο λόφος του Φιλοπάππου, είναι πρωτίστως πεδία οικονομικής εκμετάλλευσης, ευκαιρίες για «μπίζνες». Η πανδημία χρησιμοποιείται για άλλη μια φορά ως δικαιολογία για να προωθηθούν σχέδια που ήταν από καιρό στο συρτάρι. 

Η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα πρέπει να υποστηριχθεί, ειδικά σε δύσκολους καιρούς,  όπως τώρα, και να συνεχίσει να αποτελεί ισχυρό βραχίονα της ελληνικής οικονομίας, δημιουργώντας ταυτόχρονα θέσεις εργασίας, αυτό όμως  πρέπει να γίνει με όρους σεβασμού των δικαιωμάτων των πολιτών που δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται μόνο ως καταναλωτές. 

Ραλλία Χρηστίδου
Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ
Αθήνα Β3 Νότιος Τομέας

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.