Βρυξέλλες: Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης για το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό


Την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας με το Μεταναστευτικό-Προσφυγικό έθεσε σήμερα το πρωί στην Επιτροπή Εσωτερικών & Εξωτερικών Υποθέσεων (CIVEX) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.

“Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, όχι μόνο με εθνικές, αλλά και με τοπικές και περιφερειακές διαστάσεις. Τα όργανα της Ε.Ε. δεν μπορούν να μένουν αδρανή και αδιάφορα απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα” ανέφερε μεταξύ των άλλων ο δήμαρχος, στην ομιλία του.

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης ορίστηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων των κρατών μελών της Ε.Ε.) ως τακτικό μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύστερα από εισήγηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, για την περίοδο 2020-2025.

Θα εκπροσωπεί, μαζί με τα υπόλοιπα 11 μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, για τα επόμενα πέντε χρόνια τις θέσεις και απόψεις των αυτοδιοικητικών φορέων της πατρίδας μας, προκειμένου να συμβάλει στην επίλυση κρίσιμων ζητημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών είναι ένα από τα κορυφαία όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελείται από 350 μέλη (εκπροσώπους Δήμων και Περιφερειών) από όλα τα κράτη της Ε.Ε. Τα μέλη της Επιτροπής γίνονται οι πρεσβευτές της Ευρώπης στις περιφέρειες, στις πόλεις και στους δήμους, αλλά και ο εκπρόσωπός τους στον ευρωπαϊκό διάλογο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο της Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οφείλουν να ζητούν τη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών κατά την κατάρτιση νομοθεσίας για θέματα που αφορούν την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η απασχόληση, η κοινωνική πολιτική, η οικονομική και κοινωνική συνοχή, οι μεταφορές, η ενέργεια και η κλιματική αλλαγή.

Η πολιτική δράση της Επιτροπής εδράζεται στην πεποίθηση ότι η συνεργασία μεταξύ του ευρωπαϊκού, του εθνικού, του περιφερειακού και του τοπικού επιπέδου είναι απαραίτητη, τόσο για την οικοδόμηση μιας όλο και πιο συμπαγούς και αλληλέγγυας Ένωσης των λαών της Ευρώπης, όσο και για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της παγκοσμιοποίησης.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X