Σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού στον Άλιμο




Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 16:00, στη θεατρική σκηνή “Κάρολος Κουν”

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με βάση την ψυχομετρία του ατόμου και με στόχο να διαπιστωθούν κλίσεις, ταλέντα, ικανότητες και δεξιότητες που θα το βοηθήσουν σε μια επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα. Το πρόγραμμα συμβάλει ώστε ληφθούν οι σωστές αποφάσεις όσον αφορά την ένταξη του σε εκπαιδευτικά τμήματα και την εξέλιξή του, καθώς και την επιλογή εργασιακών κατευθύνσεων και εξειδικεύσεων.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα πρόγραμμα – εργαλείο που απευθύνεται κυρίως σε μαθητές γυμνασίου ή λυκείου, αλλά και σε ενήλικες κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ελέγξουν τις ικανότητες – δεξιότητές τους στον επαγγελματικό τους χώρο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαφορετικά ερωτηματολόγια  που αναλύουν την προσωπικότητα εις βάθος και υπό το πρίσμα διαφορετικών παραγόντων, με αποτέλεσμα να καθιστά την συμβουλευτική επί θεμάτων καριέρας συγκεκριμένη και πιο αποτελεσματική. Επίσης, διαπιστώνεται αν ένα το άτομο είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που προκύπτουν, είτε από συγκεκριμένο εργασιακό περιβάλλον, είτε από συγκεκριμένη ειδικότητα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Είναι σταθμισμένο στην ελληνική πραγματικότητα και λαμβάνει υπόψη το φύλο, την ηλικία και τον τόπο κατοικίας του μαθητή/ενήλικα. Είναι αξιόπιστο, αφού έχει βαθμούς αλήθειας και σε περίπτωση χαμηλής αξιοπιστίας δεν παράγει αποτελέσματα.

Η επεξεργασία του ερωτηματολογίου στηρίζεται σε προηγμένα σύγχρονα μαθηματικά μοντέλα, με στόχο τον εντοπισμό των ειδικοτήτων εκείνων που σχετίζονται άμεσα με την προσωπικότητα των εξεταζόμενων και όχι μόνο με τα ενδιαφέροντά τους. Το πληροφοριακό σύστημα αναλύει το βαθμό συνέπειας των απαντήσεων που δίνει ο χρήστης μέσω ειδικών αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης.

Μέσω επεξεργασίας των απαντήσεων, παράγεται και παραδίδεται στο άτομο μια εξατομικευμένη αναφορά  των αποτελεσμάτων. Έτσι ο ενδιαφερόμενος αποκτά έναν εξατομικευμένο κατάλογο με τις συγκεκριμένες ειδικότητες που του ταιριάζουν και όχι μόνο τις γενικές επαγγελματικές κατηγορίες.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.