Ανοιχτή πρόσκληση του δημάρχου Αλίμου, στην Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής για κοινές δράσεις




Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου (Ν.Ο.Κ.) ανήμερα των Φώτων, όπως κάθε χρόνο, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του και βράβευσε τους αθλητές του στο χώρο των εγκαταστάσεων του.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Λέσβιος βουλευτής Νότιου τομέα Αθηνών και πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Η ρίψη του Τίμιου Σταυρού αναβλήθηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ο πρόεδρος του ΝΟΚ, Γιώργος Χριστόπουλος, δήλωσε δημοσίως τη δυσαρέσκειά του για την ματαίωση και την απογοήτευση και των 15 κολυμβητών που ήταν έτοιμοι να πέσουν στα παγωμένα νερά της μαρίνας, τονίζοντας ότι για «πρώτη φορά στα τελευταία 70 χρόνια δε θα γίνει η ρίψη του Τίμιου Σταυρού» λόγω απόφασης των ιερέων.

Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, συνεχάρη τον ΝΟΚ για τις συνεχείς μεγάλες επιτυχίες των αθλητών του, διαβεβαίωσε πως ο Δήμος θα είναι μόνιμα αρωγός στο έργο του Ομίλου και τόνισε πως οι υποδομές του ΝΟΚ θα βελτιώνονται συνεχώς, ιδιαίτερα με τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στη μαρίνα..

Προηγήθηκε της κοπής της βασιλόπιτας, η βράβευση των αθλητών του ΝΟΚ και αθλητών των Special Olympics που προπονούνται στις εγκαταστάσεις του. Το φλουρί «έπεσε» στο Τμήμα Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης και μετά ακολούθησε κέρασμα από τα μέλη του ΝΟΚ σε όλους τους καλεσμένους.

Τα αναμνηστικά μετάλλια στους αθλητές των Special Olympics απένειμε ο κ. Μουζάλας ο οποίος στο τέλος της τελετής παρέλαβε το κομμάτι της πίτας του συλλόγου ανταλλάσσοντας ευχές για το νέο έτος με το Δ.Σ. του Ν.Ο.Κ., το δήμαρχο Αλίμου και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (Ο.Λ.Σ.Α.) Νεκτάριο Βακάλη, ο οποίος πρότεινε στον δήμαρχο Αλίμου τη διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων, πρόταση που βρήκε θερμή ανταπόκριση.
Παράλληλα ευχόμενος στον συντοπίτη πρ. υπουργό για την ονομαστική του εορτή, βρήκαν την ευκαιρία να συζητήσουν και για τις εξελίξεις του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού ιδιαίτερα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και ειδικότέρα στη Λέσβο. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον πρόεδρο της ΟΛΣΑ στο γεγονός της υπουργοποίησης του κ. Μουζάλα και του κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, δύο Λέσβιων (από Άντισσα και Αγιάσο αντίστοιχα) σε δυο διαφορετικές κυβερνήσεις με παρόμοια καθήκοντα σε ένα τέτοιο δυσεπίλυτο ζήτημα που έχει δημιουργήσει κοινωνική αναταραχή!

Ως υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ο κ. Μουζάλας είχε καλέσει την ΟΛΣΑ στις 6 Δεκεμβρίου 2017 για ανταλλαγή απόψεων, επιχειρημάτων και προτάσεων σχετικά με την διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος που αντιμετωπίζει η Λέσβος.
Ο Κ. Μουζάλας ήταν ο πρώτος υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ανέλαβε αυτό το δύσκολο χαρτοφυλάκιο στις 5 Νοεμβρίου 2016, μία μέρα μετά τη δημιουργία του με το Π.Δ 123, θέση την οποία υπηρέτησε μέχρι και τον ανασχηματισμό, στις 28 Φεβρουαρίου 2018, οπότε και αντικαταστάθηκε από τον κ. Δημήτρη Βίτσα ο οποίος παρέμεινε στη θέση του μέχρι και τις 8 Ιουλίου 2019 και την αλλαγή στον πολιτικό χάρτη της χώρας και την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας.
Στη συνέχεια υπήρξε η συγχώνευση των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής σε νέο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και μεταφορά αρμοδιοτήτων στο νέο Υπουργείο με αρμόδιο για τη μεταναστευτική πολιτική τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κουμουτσάκο. Στις 23 Οκτωβρίου 2019 «ειδικός συντονιστής για το προσφυγικό», ανέλαβε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, επίσης Λέσβιος (από Αγιάσο), Αλκιβιάδης Στεφανής με τον οποίο το Δ.Σ της ΟΛΣΑ συναντήθηκε, τι σύμπτωση κι αυτή τον ίδιο μήνα, τον περασμένο Δεκέμβριο, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής – ΟΛΣΑ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.