Νέα Σμύρνη: Βελτίωση του καθημερινού μενού σίτισης των ωφελούμενων από τη Δομή Παροχής Συσσιτίου
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με την ΑμΚΕ «Ξένιος Ζευς», λειτουργεί από το 2013 τη Δομή Παροχής Συσσιτίου επιδιώκοντας να καλύψει πρωτογενείς ανάγκες διαβίωσης συμπολιτών μας οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Ωφελούμενοι της δομής είναι οικονομικά αδύναμοι πολίτες, άνεργοι, μοναχικά άτομα και άστεγοι. Στη δομή έχουν επίσης ενταχθεί οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η Δομή λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή, και συστεγάζεται στο χώρο της Μονάδας Κοινωνικής Φροντίδας Παιδόπολη «Αγία Βαρβάρα», με την οποία η συνεργασία μας βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, διατηρώντας και ενισχύοντας τις ήδη άριστες σχέσεις που υπάρχουν. Τα γεύματα που παρέχονται στους ωφελούμενους παρασκευάζονται καθημερινά από άριστα καταρτισμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό, ενώ λαμβάνονται υπόψη οι διατροφικοί περιορισμοί των εξυπηρετούμενων. Οι ποσότητες των γευμάτων καθορίζονται ανάλογα με τον αριθμό των εξυπηρετούμενων και των προστατευόμενων μελών των οικογενειών τους (μία μερίδα ανά άτομο).

Από 01/01/2019 και στα πλαίσια της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών, έχει εφαρμοστεί ριζική αλλαγή στο καθημερινό μενού σίτισης, καθώς και ο εμπλουτισμός του με συνοδευτικά όπως φρούτα, γιαούρτι, χυμούς, κρουασάν, κέικ κτλ. Επιπλέον στις αργίες οι εξυπηρετούμενοι προμηθεύονται διπλές μερίδες και συνοδευτικά γευμάτων.

Η διανομή του φαγητού γίνεται καθημερινά από τα ΚΑΠΗ του Δήμου Νέας Σμύρνης και με τη συνδρομή εθελοντών κατ’ οίκον για όσους εξυπηρετούμενους αντιμετωπίζουν προβλήματα μετακίνησης λόγω υγείας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.