Ξεπέρασε τον κίνδυνο ο 19χρονος που μαχαιρώθηκε στην Καλλιθέα – Πήγε να σώσει 14χρονο φίλο του σε συμπλοκή




Στην εντατική νοσηλεύεται ο φοιτητής που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στην Καλλιθέα. Όπως αποκαλύπτει το STAR και η Τασούλα Παπανικολάου, ο νεαρός προσπάθησε να σώσει έναν 14χρονο από συμπλοκή και δέχτηκε το μαχαίρωμα.

Για τους φίλους του ο Αλέξης είναι ο ήρωας τους, αφού μαχαιρώθηκε στον θώρακα στη προσπάθεια του να σώσει φίλο του, μόλις 14 ετών, από την επίθεση δυο ατόμων.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής στην Καλλιθέα. Ο Αλέξης και η παρέα του επέστρεφαν στα σπίτια τους όταν δύο άγνωστα άτομα τους πλησίασαν κι άρχισαν να τους απειλούν, κυρίως τον μικρότερο της παρέας.

Το κακό δεν άργησε να γίνει. Η μητέρα του Αλέξη με φωνή που έχει κλείσει από το σοκ του τραυματισμού του γιου της, εξήγησε στο STAR. «Το σπρώξανε το παιδί και βγάλανε μαχαίρι. Πάει ο Αλέξης να υπερασπιστεί το παιδάκι, τον 14χρονο, και αρχίζει το μαχαίρωμα παντού!».

Η συμπλοκή έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη συμβολή των οδών Ματζαγριωτάκη και Γρυπάρη. Τραγική ειρωνεία, ο Αλέξης το πρωί έδινε Πανελλήνιες εξετάσεις για να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή. Δέχθηκε πάνω από 8 μαχαιριές στον θώρακα και την κοιλιακή χώρα. Σώθηκε την τελευταία στιγμή.

Ο Αλέξης μετά την χειρουργική επέμβαση νοσηλεύεται στην εντατική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Στο πλευρό του βρίσκονται η μητέρα του και οι φίλοι του.

Η αστυνομία λαμβάνει καταθέσεις αλλά και τα βίντεο από τα καταστήματα της περιοχής προκειμένου να εντοπίσει τον δράστη που μαχαίρωσε τον 19χρονο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ανακουφισμένοι όλοι από την εξέλιξη της υγείας του 19χρονου Αλέξη, αλλά παραμένει στην εντατική του Ιπποκράτειου.

Από εχθές το πρωί από την εντατική έχουν περάσει δεκάδες συμμαθητές και φίλοι. Ο Αλέξης εχθές ήταν εμπύρετος όλη την ημέρα από το μετεγχειρητικό στάδιο, αλλά σήμερα επικοινωνεί, είναι σε πολύ καλύτερη διάθεση και έχει ξεπεράσει οριστικά τον κίνδυνο.

Η μητέρα του δεν έχει λείψει στιγμή από το πλευρό του, είναι εμφανώς ταλαιπωρημένη και παρόλο που οι ιατροί την καθησυχάζουν ότι ο Αλέξης έχει διαφύγει τον κίνδυνο δεν έχει ακόμα ξεπεράσει το σοκ. Κλαίει συνεχώς, δεν έχει κοιμηθεί καθόλου από το Σάββατο και ο οργανισμός της από την υπερένταση δεν δέχεται τροφή.

Το ένστικτο της μάνας
Την Παρασκευή το απόγευμα η μητέρα επιχείρησε να πείσει τον 19χρονο να μην βγει το βράδυ καθώς όπως του είπε, θα ήταν προτιμότερο να μείνει σπίτι να ξεκουρασθεί αφού είχε ξυπνήσει πολύ νωρίς το πρωί της Παρασκευής για να μεταβεί στο σχολείο του για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Εκείνος επιχείρησε να την καθησυχάσει λέγοντας ότι θα βγει μια βόλτα με την παρέα του χωρίς να αργήσει.

“Δεν θα αργήσω, μην ανησυχείς”
Η μητέρα του Αλέξη έμαθε με τον πλέον τραγικό τρόπο για το περιστατικό. Ο Αλέξης δεν αργούσε ποτέ και επέστρεφε πάντα την ώρα που έλεγε. Την Παρασκευή είχε δηλώσει στην μητέρα του ότι θα επέστρεφε στις 12 το βράδυ. Η μητέρα του πράγματι ανησύχησε αλλά άφησε να περάσει μισή ώρα πριν του τηλεφωνήσει για να δει που βρίσκεται.

Στο μεταξύ είχε συμβεί το περιστατικό, είχε ειδοποιηθεί το ΕΚΑΒ, ο Αλέξης ήταν αιμόφυρτος με τα ρούχα του ποτισμένα με αίμα και στο σημείο είχαν μεταβεί ήδη οι γονείς ενός παιδιού από την παρέα. Όταν περίπου στις 12μισυ τηλεφώνησε η μητέρα του στο κινητό του τηλέφωνο, απάντησε η μητέρα του άλλου παιδιού από την παρέα ανακοινώνοντας της τι είχε συμβεί…

Τη νύχτα του Σαββάτου, όταν οι νοσηλευτές του ΕΚΑΒ έβαλαν τον 19χρονο στο ασθενοφόρο είχε ακόμα τις αισθήσεις του, αλλά λιποθύμησε λίγο αργότερα εξαιτίας της αιμορραγίας. Μαζί του λιποθύμησε από το σοκ και η μητέρα του η οποία βρέθηκε στο σημείο.

Οι γιατροί δεν τον άφησαν στιγμή

Στο “Γ. Γεννηματάς” οι γιατροί έπεσαν επάνω του προκειμένου να τον κρατήσουν στη ζωή και ήταν εκείνοι οι οποίοι ζήτησαν να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο.

Στο Ιπποκράτειο μπήκε στο χειρουργείο για μια σωτήρια επέμβαση στην περιοχή της καρδιάς όπου έφερε και το ποιο επικίνδυνο από τα τραύματα του.

Τώρα, ακριβώς επειδή βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση στην εντατική του νοσοκομείου, δεν είναι δυνατόν να τον δουν όλοι οι φίλοι και συμμαθητές του.

Αποφάσισαν λοιπόν να του αφήσουν ιδιόχειρα σημειώματα με ευχές, εκ των οποίων και αυτό. Όταν πριν από λίγη ώρα οι νοσηλευτές ανακοίνωσαν ότι στο μισάωρο επισκεπτήριο για την δική του ασφάλεια μπορούν να τον δουν μόνο συγγενείς, οι φίλοι και συμμαθητές του άρχισαν να του γράφουν μηνύματα σε ένα μπλοκ ζητώντας να του δοθεί ώστε να “του μεταδώσουν” όπως έλεγαν “την θετική τους ενέργεια”.

Ταυτόχρονα, δεκάδες είναι τα μηνύματα με ευχές από πολίτες, φίλους και συμμαθητές του 19χρονου Αλέξη στα κοινωνικά δίκτυα.

 

Τα σημάδια από το το σημείο του αιματηρού περιστατικού είναι ακόμα νωπά στη συμβολή των οδών Ματζαγριωτάκη και Γρυπάρη στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο δράστης δεν επιχείρησε απλά να απωθήσει τον 19χρονο, αλλά τον καταδίωξε μέχρι το απέναντι πεζοδρόμιο όπου συνέχισε να τον καρφώνει με το μαχαίρι.

Τέλος, το ανθρωποκυνηγητό της Ασφάλειας Καλλιθέας για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Μάνος Μεϊμαράκης/kallitheaonline.gr

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.