Κοσμοσυρροή στην κεντρική ομιλία του Τάσου Γαϊτάνη




(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Η πλατεία Δαβάκη, στην Καλλιθέα, κατακλύστηκε από πολίτες του Νοτίου Τομέα της Β΄Αθηνών που έδωσαν δυναμικό παρών στην κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Τάσου Γαϊτάνη.

Ο Τάσος Γαϊτάνης επέλεξε να κάνει την κεντρική του ομιλία στην Καλλιθέα, τον τόπο που γεννήθηκε και που υπηρέτησε επί σειρά ετών από τη θέση του δημοτικού συμβούλου. Τον προλόγισαν δυο Καλλιθεάτες, παλιοί φίλοι και συνεργάτες, ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος και ο καθ. Ιατρικής, γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού της ΝΔ και πρώην υφ. Εξωτερικών, Τάκης Σκανδαλάκης.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας, ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ο πρώην δήμαρχος Αλίμου, Αργύρης Αργυρίου καθώς και οι υποψήφιες με τη ΝΔ στο Νότιο Τομέα της Β Αθηνών, Καίτη Ρηνάκη και Ολυμπία Αναστασοπούλου.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Τάσος Γαϊτάνης τόνισε ότι ελπίζει η Καλλιθέα να βρει σε αυτόν μια νέα εκπροσώπηση στη κεντρική πολιτική σκηνή και πολύ περισσότερο να φανεί χρήσιμος στη πόλη του αλλά και σε όλη τη περιφέρεια του νότιου τομέα.

« Με ξέρετε καλά και ξέρετε τις αρχές μου.Το βασικό μας χρέος και το πρώτο κίνητρο για να ασχολούμαστε με την πολιτική είναι να είμαστε χρήσιμοι στο τόπο μας .Και για μένα δεν έχει καμία σημασία να πετύχω στις εκλογές, αν δεν καταφέρω να κάνω κάτι συγκεκριμένο για τον τόπο μου.Μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία.Σημασία έχει, ότι είμαστε εδώ για να αφήσουμε το μικρό μας αποτύπωμα, να αφήσουμε το έργο μας, να κερδίσουμε την εκτίμηση των συμπολιτών μας.Τα λέω όλα αυτά γιατί είμαι ένας από αυτούς που πιστεύουν ότι η πολιτική έχει αξίες και ηθική .Και αν η δημοκρατία μας και αν η πατρίδα μας είναι σε κρίση, είναι γιατί οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στους πολιτικούς και στην πολιτική».

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ επεσήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε στις ευρωεκλογές μια επανάσταση για τα πολιτικά μας πράγματα.Ήταν η πρώτη φορά που αρχηγός αντιπολίτευσης έκανε εκλογές χωρίς να τάξει, χωρίς να υποσχεθεί, χωρίς να καλλιεργήσει φρούδες ελπίδες.Και αυτή του η στάση ανταμείφθηκε από τους πολίτες.Και με αυτή του τη στάση πέρασε την πολιτική στην Ελλάδα στη νέα εποχή. Στην εποχή που οι πολιτικοί δε θα δίνουν ανέξοδες υποσχέσεις και δε θα κοροϊδεύουν τους πολίτες.Ήρθε πλέον, η ώρα των πραγματικών αλλαγών που χρειάζεται η πατρίδα μας.

Στη συνέχεια ο κ. Γαϊτανης μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας ενός κράτους σύγχρονου, λειτουργικού, άμεσου και αποτελεσματικού που να κοστίζει λιγότερο στο φορολογούμενο και τόνισε ότι αυτή  ειναι η εθνική αποστολή της ΝΔ και του Κυριακου Μητσοτάκη.

«Όμως οι αλλαγές στο μοντέλο του κράτους μας δεν θα μείνουν μόνο στη μείωση της φορολογίας. Η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει σε μια νέα δομή που θα δίνει πραγματικές εξουσίες στους δήμους και στις τοπικές κοινωνίες.Εμείς θέλουμε οι τοπικές δυνάμεις να πάρουν την υπόθεση της τοπικής ανάπτυξης στα δικά τους χέρια. Εμείς θέλουμε κάθε Δήμος και κάθε περιφέρεια να αποκτήσει το δικό του τοπικό  σχέδιο ανάπτυξης.Να κάνουμε δηλαδή αυτό, που γίνεται σε όλο το κόσμο και αυτό που είναι μοχλός της παγκόσμιας ανάπτυξης.Και η ΝΔ θα δώσει ώθηση σε αυτό με τη πρόταση για φορολογική αποκέντρωση και τη μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους.

Νότιος τομέας

Καταλήγοντας , αναφέρθηκε στα μεγάλα θέματα του Νοτίου Τομέα και στην προσπάθεια του να τα αναδείξει και ως γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ.

«Έχω επανειλημμένα, μιλήσει για την ανάγκη, όλες οι μεγάλες επενδύσεις να γίνονται με σεβασμό στο μοναδικό μας περιβάλλον αλλά και με σεβασμό στις τοπικές μας αγορές και στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες κάθε Δήμου. Για μένα είναι αδιανόητο να έχουμε αυτή τη πανέμορφη παραλία, να έχουμε όλες αυτές τις επενδύσεις, να έχουμε στα πέντε χιλιόμετρα αυτό το μοναδικό παγκόσμιο σύμβολο, την Ακρόπολη και εμείς εδώ να συζητάμε ακόμα για ανεργία, για φτώχεια και για προβλήματα επιβίωσης.Το πιστεύω ακράδαντα πως μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να ξεκολλήσει την ανάπτυξη και εδώ στο Νότιο τομέα. Αλλά πιστεύω επίσης, πως αυτή θα πρέπει να είναι μια δουλειά δική μας, εμάς των κατοίκων και των εκπροσώπων μας στη Βουλή, στην Περιφέρεια, στους Δήμους.

Στις 7 Ιουλίου η Ελλάδα θα γυρίσει  σελίδα. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να γυρίσει σελίδα και η δική μας περιφέρεια και η δική μας πόλη.Εδώ στο νότο δίνουμε μήνυμα για όλη την Ελλάδα. Πάμε γερά, πάμε δυνατά, ξεκινάμε μαζί ένα υπέροχο αγώνα.Πάμε όλοι μαζί για την αποφασιστική νίκη στις εκλογές του Ιουλίου. Πάμε όλοι μαζί για τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.