Γρηγόρης Ψαριανός: Η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου χρειάζεται μια κυβέρνηση με πίστη στο επιχειρείν




 

Ως εμβληματικότερο ζήτημα των νοτίων προαστίων χαρακτήρισε ο υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ στο Νότιο Τομέα Αθηνών Γρηγόρης Ψαριανός το ζήτημα της αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και η εν γένει ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, σε συνάντηση που είχε στη Γλυφάδα με επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής, όπου μεταξύ άλλων, ανέφερε και τα εξής:

«Έχω παρακολουθήσει στενά την υπόθεση. Η ιστορία με το Ελληνικό έχει ξεκινήσει από το 1995 με διάφορα ερευνητικά προγράμματα, μελέτες και αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς να εκπονούνται κατά καιρούς είτε από το ΕΜΠ, είτε από άλλους φορείς σχετικά με την αξιοποίησή του. Κάθε φορά όμως, τα όποια σχέδια αντιμετωπίζονταν με δήθεν ακτιβιστικού χαρακτήρα κινητοποιήσεις, κυρίως από ένα περιφερόμενο κίνημα που χρόνια τώρα προσπαθεί λυσσαλέα να εμποδίσει οποιοδήποτε αναπτυξιακού χαρακτήρα έργο, κάνοντας επαναστατική γυμναστική. Ενδεικτικά αναφέρω και περιστατικά στα όρια του γραφικού: απεργίες πείνας από υπεραριστερό τότε δήμαρχο, του οποίου τα οικονομικά του δήμου του ωστόσο χτύπησαν κόκκινο, κορώνες από πρώην υπερνομάρχη και νυν πρόεδρο κόμματος περί δήθεν εκχώρησης του αιγιαλού στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Είδαμε όμως και στρατευμένη μελέτη από συγκεκριμένο υπεραριστερό καθηγητή πολεοδομίας και πρόσφατα διεκδικητή του δημαρχιακού θώκου στον Πειραιά, στην οποία μελέτη έφτασε να υποστηρίξει ότι είναι οικονομικά βιώσιμο να μετατραπεί το αεροδρόμιο του Ελληνικού σε “αστικό αγρό” κατά 50%!
Στη συνέχεια είχαμε τα εμπόδια που δημιούργησε το ΚΑΣ με την κήρυξη μεγάλου μέρους του σε αρχαιολογικό χώρο. Άνθρωποι και συλλογικότητες που εμφορούνται από παρωχημένα ιδεολογήματα και θεωρούν ότι η όποια αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας αξιωματικά ισοδυναμεί με ξεπούλημα. Με τέτοιες συνθήκες δεν είναι δυνατό όπως καταλαβαίνετε, να προχωρήσει καμία ανάπτυξη. Μόνο μια κυβέρνηση που αληθινά πιστεύει στην δυναμική του επιχειρείν και στη δημιουργία ευκαιριών εργασίας για όλους, μπορεί να φέρει σε πέρας μια τέτοια επένδυση. Και αυτή δεν είναι άλλη από τη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Γρηγόρης Ψαριανός: Η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου χρειάζεται μια κυβέρνηση με πίστη στο επιχειρείν

  • 27/06/2019 at 11:56 μμ
    Permalink

    Αν δεν κάνει πρώτα κτηματολόγιο το κράτος για την περιουσία του δεν υπάρχει περίπτωση να αξιοποιήσετε τίποτα ποτέ. Θα δίνετε όπως κάνετε για ψωροευρω κάθε κομμάτι γης σε βραδυνα μαγαζια και συμφέροντα που ξέρετε αλλά δεν θα σας πω εγώ εδώ τώρα και τίποτα δεν θα γίνει υπέρ της χώρας παρά μόνο για τις τσέπες κάποιων. Ενας είναι ο δρόμος για να γίνει αυτό πραγματικά σημαντικό έργο για την Ελλάδα όχι για ενα-δυο ανθρωπους. Θα τον ακολουθήσετε? Μακάρι. Οι πράξεις θα δείξουν.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.