Οπλισμένοι σαν αστακοί οι ληστές που ανατίναξαν το ΑΤΜ στον Άλιμο – Απείλησαν με καλάσνικοφ τους γείτονες (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




“Μπείτε μέσα θα σας πυροβολήσουμε” φώναζαν στους γείτονες οι τρεις ένοπλοι ληστές που ανατίναξαν χθες τα ξημερώματα το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό Δωδεκανήσου 65, στο Άνω Καλαμάκι, ισοπεδώνοντας κυριολεκτικά το κατάστημα οπτικών, μέσα στο οποίο ήταν το μηχάνημα.

Οι γείτονες άκουσαν φασαρία και βγήκαν στα μπαλκόνια για να δουν τι συμβαίνει. Οι τρεις ληστές επέβαιναν σε ένα βαν το οποίο είχαν σταματήσει μπροστά στο κατάστημα οπτικών. Ήταν αποφασισμένοι να πυροβολήσουν όποιον στεκόταν εμπόδιο στο σχέδιό τους. Οι δύο κρατώντας καλάσνικοφ επέβλεπαν τη Δωδεκανήσου και μάλιστα μιλώντας άπταιστα ελληνικά απειλούσαν τους οδηγούς των διερχόμενων αυτοκινήτων που σταματούσαν για να δουν τι συμβαίνει. Ο τρίτος που ήταν και αυτός οπλισμένος τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο ΑΤΜ.

“Όλα κράτησαν 5-6 λεπτά”, λέει στο NOTIA.GR, αυτόπτης μάρτυρας. “Απείλησαν ότι θα πυροβολήσουν ένα γείτονα που βγήκε στο μπαλκόνι και φώναζε να φύγουν, γιατί θα καλέσει την αστυνομία. Είμαι σίγουρος ότι αν εμφανίζονταν αστυνομικοί θα γινόταν μάχη. Ακούστηκε μια εκκωφαντική έκρηξη και όλα καλύφθηκαν από ένα μεγάλο σύννεφο καπνού”.

Το κατάστημα οπτικών υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή. Δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Διαλύθηκαν τα πάντα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιδιοκτήτη, οι ζημιές ξεπερνούν τα 60.000 ευρώ. Μόνο το εμπόρευμα ήταν αξίας περίπου 20.000 ευρώ.

Οι τράπεζες καλύπτουν πολύ μικρότερο ποσό για τις ζημιές, γιατί μέχρι τώρα η ανατίναξη των ΑΤΜ γινόταν με την παροχέτευση αερίου και οι ζημιές περιορίζονταν στα μηχανήματα ανάληψης.

Το ΑΤΜ στον Άλιμο είναι το τρίτο που ανατινάζεται τις τελευταίες μέρες με δυναμίτη.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.