Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισκέφτηκε την καθαρίστρια που φυλακίστηκε για πλαστογραφία




Στις φυλακές Ελαιώνα Θηβών βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (23.11.2018) ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός συναντήθηκε με την 53χρονη καθαρίστρια από το Βόλο, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις κρατούμενες που συνάντησε και συνομίλησε μαζί τους.

Με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας, η 53χρονη γυναίκα καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή (!) γιατί πλαστογράφησε το απολυτήριο του δημοτικού (είχε τελειώσει την Ε’ τάξη και παρουσίασε ότι είχε τελειώσει και την ΣΤ’) ώστε να προσληφθεί ως καθαρίστρια στο δήμο Βόλου.

Στην υπόθεση, που έχει προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις, παρενέβη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, που ζήτησε να ενημερωθεί για το σκεπτικό της απόφασης. Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της ορίστηκε να συζητηθεί την επόμενη Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου. Η 53χρονη γυναίκα βρίσκεται στη φυλακή από τις 6 Νοεμβρίου.

Η καθαρίστρια που βρίσκεται στις φυλακές της Θήβας, απευθύνεται στα δύο της παιδιά. Τα καλεί μεταξύ άλλων, να μην σκύψουν το κεφάλι ποτέ…
Η καθαρίστρια που προσκόμισε πλαστό απολυτήριο δημοτικού για να διοριστεί στο δημόσιο, παραμένει στη φυλακή, με την περιπέτειά της να προκαλεί αλλεπάλληλες αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις. Η ίδια προσπαθεί να μείνει ψύχραιμη και να στηρίξει τα δύο της παιδιά, 34 και 32 ετων, που παρακολουθούν τον Γολγοθά της μητέρας τους.

Όπως λέει στο NewsIt.gr, η πρόεδρος εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, η καθαρίστρια ζητάει συγγνώμη από τα παιδιά της και τους δίνει κουράγιο καθημερινά. “Μη σκύψετε ποτέ το κεφάλι και συνεχίστε τη ζωή σας κανονικά” λέει η καθαρίστρια στα παιδιά της. “Σας ζητάω συγγνώμη για την περιπέτεια που σας έβαλα. Δεν θέλω να στεναχωριέστε για μένα” λέει η μάνα στα παιδιά της.

Η 53χρονη γυναίκα τονίζει πως έκανε τα πάντα για τα παιδιά της. Λέει χαρακτηριστικα: “Ντρέπομαι αλλά ήθελα τα παιδιά μου να έχουν μια καλύτερη ζωή από τη δική μου. Έτρεμε η ψυχή μου μη μεγαλώσουν σε ίδρυμα όπως εγώ”. Μέσα από τις φυλακές της Θήβας δηλώνει την απέραντη ευγνωμοσύνη της, στο πανελλήνιο κύμα συμπαράστασης. Τονίζει ότι παρακολουυθεί τις εξελίξεις και ελπίζει να αποφυλακιστεί σύντομα.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.