Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης ιδρυτικό μέλος στο “Δίκτυο Πόλεων – Βιώσιμη Πόλη”
Με επίκεντρο τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης ιδρύθηκε το “Δίκτυο Πόλεων – Βιώσιμη Πόλη”, με σκοπό την εξασφάλιση κοινής χρηματοδότησης από μεγάλα Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Το δίκτυο απαρτίζουν 30 μεγάλοι δήμοι από ολόκληρη την χώρα και την Κύπρο, οι οποίοι με κεντρικό συντονισμό, σε συνεργασία με πανεπιστήμια και ιδρύματα εγνωσμένου κύρους, θα διεκδικούν απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση κοινοτικά κονδύλια στους τομείς της Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης, της Αειφορίας, της Εξοικονόμησης Ενέργειας κ.α.

Το “Δίκτυο Πόλεων” θα παρέχει τεχνική υποστήριξη στη δικτύωση και οργάνωση των δήμων που συμμετέχουν σε αυτό, ώστε να υποβάλλουν και να υλοποιούν προτάσεις σε Ευρωπαϊκά προγράμματα. Επίσης το “Δίκτυο” θα συμμετέχει και το ίδιο σε προτάσεις και στην συνέχεια θα υποστηρίζει την υλοποίησή τους.

Η έδρα του “Δικτύου Πόλεων” θα είναι ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, ενώ επίκεντρο των δραστηριοτήτων θα αποτελέσει ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης σε χώρο που θα διαθέσει ο δήμος για τον σκοπό αυτό.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης δήλωσε αναφορικά:

“Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης θα είναι ο πρωταγωνιστής δήμος σε αυτή την προσπάθεια καθώς εκτός από ιδρυτικό μέλος, με τα γραφεία που θα παραχωρήσει στο “Δίκτυο Πόλεων” θα γίνει το κέντρο αναφοράς στην κοινή αυτή προσπάθεια.

Μέσω του “Δικτύου Πόλεων” θα εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο δυνατό τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που είτε λόγω γραφειοκρατίας, είτε λόγω άγνοιας από την κεντρική διοίκηση δεν έφταναν ποτέ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία έχει τις ικανότητες και την βούληση να απορροφήσει κονδύλια απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με την κίνηση αυτή τοποθετούμε τον Δήμο μας στο επίκεντρο των Ευρωπαϊκών εξελίξεων όσο αφορά στη διάθεση των κοινοτικών κονδυλίων.

Το μέλλον του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης δεν είναι η στέγαση χιλιάδων μεταναστών στις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου, όσο και αν μερίδα της αντιπολίτευσης, έχει αντίθετη άποψη.
Σκοπός μας είναι, στο Δήμο μας να υπάρξει ανάπτυξη και επενδύσεις ώστε στο άμεσο μέλλον να αποτελέσουμε μοχλό ανάπτυξης για την Ελληνική οικονομία.”

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.