Η δημοτική βιβλιοθήκη Ηλιούπολης συνεχίζει το πρόγραμμα «Χειροποίητες Βιβλιοϊστορίες»
istoil5

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης συνεχίζει, για πέμπτη χρονιά, το πρόγραμμα «Χειροποίητες Βιβλιοϊστορίες», για τα παιδιά των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας.Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards

Από τις 25 Οκτωβρίου 2016 έως τις 25 Μαΐου 2017, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 9.30 με 11.30 το πρωί, μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη δασκάλα παιδικής ζωγραφικής, Θεανώ Χριστοπούλου, να «ζωντανεύει» εικόνες βιβλίων που επιλέξαμε για τις αντίστοιχες ηλικίες.

Συγκεκριμένα, με αφορμή και έμπνευση κάθε φορά ένα βιβλίο, τα παιδιά θα συμμετέχουν σε ποικίλες δράσεις και μέσα από διηγήσεις, δημιουργικά παιχνίδια, κατασκευές ή πειράματα, θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν εικαστικά, να συζητήσουν, να εκπαιδευτούν περιβαλλοντικά, να έρθουν σε επαφή με τη μουσική, τη μυθολογία και διάφορα πεδία γνώσης.

Στόχος των δράσεων αυτών είναι να μάθουν τα παιδιά να αξιοποιούν τη βιβλιοθήκη και τον κόσμο των βιβλίων σαν ένα πέρασμα όχι μόνο στη γνώση αλλά και στη δημιουργική έκφραση, σαν ένα χώρο εξερεύνησης νέων εμπειριών & επικοινωνίας.

Τα βιβλία, στα οποία βασίζονται οι φετινές Xειροποίητες Bιβλιοϊστορίες για κάθε τάξη, είναι:

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ & Α΄ – Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: «Γίνε πράκτορας του πλανήτη» της Ελένης Ανδρεάδη, με εικονογράφηση του Στέφανου Κολτσιδόπουλου, εκδόσεις Μεταίχμιο.

Μέσα από την παρουσίαση του βιβλίου «Γίνε πράκτορας του πλανήτη» και το εκπαιδευτικό υλικό του, τα παιδιά μεταμορφώνονται σε πράκτορες με σκοπό να πραγματοποιήσουν μια επικίνδυνη, απρόβλεπτη κι άκρως απόρρητη αποστολή μεγίστης σημασίας, ώστε να βοηθήσουν στην προστασία του πλανήτη που κινδυνεύει.

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: «Λαβύρινθος και Μινώταυρος» του Κώστα Πούλου, με εικονογράφηση της Σοφίας Παπαδοπούλου, εκδόσεις Μεταίχμιο.

Μέσα από μια συναρπαστική αφήγηση, ο Μινώταυρος μας μιλά για τον εαυτό του, μας διηγείται την ιστορία του και μαθαίνουμε για τον κόσμο του, παίζοντας με το μύθο.

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Δ΄ & Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: «Ένα κουτί γεμάτο νερό», με κείμενα & επιμέλεια της Νέλλης Βρέττα-Κουσκολέκα, εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

Η ύπαρξη ζωής προϋποθέτει την ύπαρξη νερού. Είναι το «αίμα» της γης, η τροφή των δασών και κάθε καλλιέργειας, κάθε έμψυχου οργανισμού κι η μπλε ομορφιά στην καρδιά των τόπων μας. Μέσα από παιχνίδια, κατασκευές και πειράματα, σκοπός μας είναι να κατανοήσουν τα παιδιά την σπουδαιότητα του νερού στην καθημερινή μας ζωή.

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: «Η βαλίτσα της Χάνα» της Karen Levine, σε μετάφραση της Άννας Παπασταύρου, εκδόσεις Σαββάλας.

Η βαλίτσα της Χάνα είναι μια αληθινή ιστορία -της Χάνας Μπρέϊντι-, που ξετυλίγεται σε τρεις ηπείρους, σε μια χρονική περίοδο εβδομήντα χρόνων. Το μυστήριο της βαλίτσας θα προσπαθήσουν να λύσουν τα παιδιά μέσα από τα στοιχεία που θα τους δώσει το περιεχόμενό της. Γεγονότα και αντικείμενα μπορούν να συνδυαστούν, ώστε να ξεδιπλώσουν την ιστορία της Χάνα και της οικογένειάς της, που άλλαξε για πάντα με την εισβολή των Ναζί.
—————————————————————————————————–
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε τμήματα σχολικών τάξεων -το πολύ 25 ατόμων- των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων της Ηλιούπολης.

Για δηλώσεις συμμετοχής, τα σχολεία που ενδιαφέρονται μπορούν να απευθύνονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο τηλέφωνο 210 9948344 (κα Θεανώ Χριστοπούλου), καθημερινά από 8.30-10.00 το πρωί.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.