Γλυφάδα: Τα ριγέ πεζοδρόμια δεν είναι για τους τυφλούς (ΕΙΚΟΝΕΣ)
alex1
(Alex MegasΓΛΥΦΑΔΑ εμπορικός δρόμος Ι. Μεταξά 12:30 μμ ημέρα Σάββατο 26/ΙΟΥΝΙΟΥ

Παρακολουθώ πολύ διακριτικά το νεαρό ευτυχισμένο ζευγάρι τυφλών και παράλληλα τις αντιδράσεις των περαστικών (η διακριτικότητα του Έλληνα είναι για κλάματα ) εδώ και πολλά χρόνια προσπαθώ να ψυχολογήσω την προσωπικότητα του καθημερινού πολίτη είναι ένα προσωπικό στοίχημα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση το νεαρό ζευγάρι βρίσκοντας τον διάδρομο των τυφλών προσπάθησε να τον ακολουθήσει ήταν σχεδόν αδύνατον τα μπαστουνάκια συνέχεια βρίσκαν σε αυτοκίνητα μέχρι και καλάθια σκουπιδιών, εμπορεύματα περιπτέρων η εγκατάσταση των διαδρομών τυφλών είναι στο πόδι, κατασκευαστήκαν πρόχειρα χωρίς σχέδιο γιατί το επιβάλει η ΕΕ .

Ακολουθήσαν το κανονικό πεζοδρόμιο που ήταν κάπως καλύτερα μα και εκεί υπήρχε σοβαρό πρόβλημα ανύπαρκτες διαβάσεις πεζών κλειστές με αυτοκίνητα και αλλα αντικείμενα κάδοι σκουπιδιών, ανύπαρκτα ηχητικά σήματα στα φανάρια κλπ.

alex3

Εάν τολμούσαν να κάνανε την βόλτα τους κατά της 9.00-10.00 οι δυσκολίες τους θα ήταν πολλαπλάσιες.

Η ελληνική κοινωνία έχει τεράστιο έλλειμμα κοινωνικής συμπεριφοράς , βαθιές παθογένειες που πολλαπλασιάζονται εδώ και δεκαετίες και από την άλλη μια πολύ ελλειμματική πολιτεία που αδυνατεί η δεν θέλει να αλλάξει η κοινωνία γιατί έτσι την συμφέρει,κλπ. κλπ.

Όταν ένα σοβαρό ποσοστό αυτής της κοινωνίας γίνουν ενεργοί πολίτες και μπορέσουν να ξεχωρίσουν το σωστό από το λάθος ,το ηθικό από το ανήθικο και το ωραίο από το άσχημο μόνο τότε θα αρχίζουν να αλλάζουν πολλά πράγματα σε όλα τα επίπεδα προς το καλό.

alex2

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.