Άλιμος: Η μοναδική πόλη της Νότιας Αθήνας χωρίς Δημοτικό Κοιμητήριο!
nekroalimos

Ένα μεγάλο κοινωνικό θέμα, την έλλειψη Δημοτικού Κοιμητηρίου, έθεσε στη χθεσινή συνάντηση στο Μαξίμου, για το  Ελληνικό. ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης. Ο Άλιμος είναι η μοναδική πόλη της Νότιας Αθήνας που δεν διαθέτει νεκροταφείο. Οι συγγενείς των ανθρώπων που “φεύγουν” από τη ζωή, μέσα στον πόνο τους, χρειάζεται να κάνουν και ένα αγώνα δρόμου για να βρουν τάφο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι νεκροί μένουν 3 και 4 ημέρες στα ψυγεία των γραφείων τελετών, μέχρι να βρεθεί σε κάποιο κοιμητήριο γειτονικών δήμων, χώρος για να ταφούν.

Και αυτό γίνεται τις περισσότερες φορές με την παρέμβαση του ίδιου του δημάρχου στον οποίο προσφεύγουν οι συγγενείς των νεκρών. Οι προηγούμενες διοικήσεις των δήμων Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης, είχαν θέσει το θέμα της δημιουργίας διαδημοτικού νεκροταφείου στο χώρο του πρώην αεροδρομίου και μάλιστα είχαν προτείνει και το σημείο που θα γινόταν, στα σύνορα με το δήμο Αλίμου.

Τα χρόνια πέρασαν ο δήμος Γλυφάδας εξασφάλισε χώρο για τη δημιουργία νεκροταφείου στην βάση της Αεροπορίας στον Υμηττό και η μόνη πόλη που παραμένει χωρίς νεκροταφείο, είναι ο Άλιμος.

Ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι με τους Δημάρχους Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου και Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, έγινε εκτενής συζήτηση κι ενημέρωση σχετικά με τη συμφωνία της κυβέρνησης για το έργο στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού κι από την πλευρά τους οι Δήμαρχοι έθεσαν αιτήματα, τα οποία κατά τη γνώμη τους αν υλοποιηθούν, θα λειτουργήσουν υπέρ των κατοίκων και των όμορων Δήμων.

Τα αιτήματα που καταγράφηκαν είναι τα εξής:

– Η συνέχιση της γραμμής 2 του μετρό και η κατάληξή της στη Γλυφάδα.

– Ο επανασχεδιασμός της γραμμής του τραμ, ώστε να αποσυμφορηθεί το εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας.

– Η δημιουργία νέου κοιμητηρίου για το Δήμου Αλίμου.

– Η συμμετοχή στο ΔΣ του φορέα διαχείρισης και λειτουργίας του πάρκου Ελληνικού, εκπρόσωπων από τους όμορους Δήμους.

– Η πρόβλεψη για δυνατότητα συμμετοχής των όμορων Δήμων, στο σχέδιο απόδοσης 300 στρεμμάτων πρασίνου και ελεύθερων χώρων σε όλο το λεκανοπέδιο, στο πλαίσιο της κοινωνικής ανταποδοτικότητας του έργου.

– Η παραχώρηση αρμοδιοτήτων στους Δήμους σχετικά με τη διαχείριση της παραλιακής ζώνης.

«Η κυβέρνηση άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αιτήματα των Δημάρχων και δεσμεύτηκε να τα μελετήσει και να δοθούν το συντομότερο απαντήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.