Άλιμος: Ντελίριο για το “μαύρο χρυσό” (VIDEO)
Τους πρώτους 350 ειδικούς κάδους, μοίρασε δωρεάν, ο δήμος Αλίμου στους δημότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για το πρόγραμμα της οικιακής κομποστοποίησης.

H κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία, το κομπόστ, το οποίο οι κηπουροί αποκαλούν “μαύρο χρυσό”.Ανδρέας Κονδύλης: Οκτώ αλήθειες για το νέο Δημαρχείο Αλίμου

Θα ακολουθήσει η δωρεάν διανομή και άλλων 350 κάδων ενώ θα υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία με γεωπόνο του δήμου για διευκρινήσεις και υποστήριξη σε όσους αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα.

Ένα μεγάλο μπράβο στους εθελοντές του δήμου που βοήθησαν στη διαδικασία για να παραλάβουν oι δημότες  γρήγορα τους κάδους.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης είπε:

“Παραδίδουμε τους κάδους κομποστοποίησης, είναι μια πρώτη ενημέρωση στους δημότες που πήραν τον ειδικό κάδο. Στον κάδο κομποστοποίησης ρίχνουμε απόβλητα της κουζίνας μας, τα οποία μέσα από μια φυσική διαδικασία, μετατρέπονται σε λίπασμα για τις γλάστρες μας ή τον κήπο μας.

Δίνουμε μαζί και ένα φυλλάδιο με τις οδηγίες γιατί για τους περισσότερους, η κομποστοποίηση είναι κάτι καινούριο και την όλη διαδικασία θα την ανακαλύψουν στην πορεία.

Οι οδηγίες είναι πολύ απλές, θα έχουμε συνεχή υποστήριξη από τη γεωπόνο του δήμου. Είναι κάτι που θα επεκταθεί γιατί μιλάμε για ένα τρόπο διαχείρισης των απορριμάτων μας, πολύ φιλικό στο περιβάλλον που δημιουργεί κέρδος και για αυτόν που κάνει κομποστοποίηση αλλά και για τον δήμο.

Νομίζω ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει την κομποστοποίηση, η διαδικασία ξεκίνησε καλά και θα πάει ακόμη καλύτερα”

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Άλιμος: Ντελίριο για το “μαύρο χρυσό” (VIDEO)

  • 06/02/2016 at 3:54 μμ
    Permalink

    και εγω εκανα αιτηση ακομα περιμενω

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.