Xρωστούν τα «δωρεάν» τροφεία των παιδικών σταθμών στα 3Β




Τις ανακολουθίες και τις προεκλογικές έριδες των αιρετών του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης καλούνται να πληρώσουν 59 οικογένειες που είχαν τα παιδιά τους σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς τη χρονιά 2013-14.

Μολονότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να θεσπίσει δωρεάν φοίτηση και να καταργήσει τα τροφεία, το γεγονός ότι η απόφαση ελήφθη τον Νοέμβριο και όχι στην αρχή της σχολικής χρονιάς, άφησε τους γονείς έκθετους απέναντι στην ταμειακή υπηρεσία του δήμου.

Τώρα, ένας κατάλογος με 59 ονόματα οφειλετών οδεύει προς την Εφορία με ποσά που κυμαίνονται από 100 ως 570 ευρώ. Συνολικά, το ποσό που αναμένεται να εισπράξει ο Δήμος ανέρχεται σε 13.000 ευρώ.

Η κατάργηση των τροφείων ήταν αίτημα των γονιών μετά την ιλιγγιώδη αύξηση που αποφάσισε η τότε διοίκηση του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) με πρόεδρο τον Γιάννη Νιτερόπουλο.

Στην πράξη, ο δημόσιος παιδικός σταθμός έφτασε να κοστίζει την περίοδο εκείνη όσο και ο ιδιωτικός.

Στο κλίμα της προεκλογικής περιόδου, ο τότε δήμαρχος Σπύρος Πανάςεισηγήθηκε την πλήρη κατάργηση των τροφείων, πρόταση όμως που βρήκε αντίθετους τόσο την τότε αντιπολίτευση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, όσο και τον ίδιο τον Γιάννη Νιτερόπουλο, ο οποίος τελικώς μεταπήδησε από την παράταξη του Σπύρου Πανά στην παράταξη του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.

Η δυσλειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου εκείνη την περίοδο όσο και η ανοιχτή εχθρότητα μεταξύ Σπύρου Πανά και Γιάννη Νιτερόπουλου ουσιαστικά καθυστέρησε τη λήψη απόφασης.

Όπως τονίζουν οι γονείς στις διαμαρτυρίες τους, η πρώτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ελήφθη στις 18 Νοεμβρίου 2013, ενώ με νέα απόφασή του το σώμα στις 24 Φεβρουαρίου 2014 διευκρίνισε ότι οι γονείς απαλλάσσονται αναδρομικά για τα τέλη ολόκληρης της σχολικής χρονιάς.

Επιπλέον, απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (18 Δεκεμβρίου 2013) εξασφάλισε για τον ΟΑΠΠΑ έκτακτη επιχορήγηση ώστε να καλυφθεί το ποσό που θα χανόταν από τα τροφεία.

Οι Οικονομικές Υπηρεσίες του δήμου είχαν άλλη άποψη πάντως, και εκτός του ότι δεν επέστρεψαν ποτέ τα χρήματα των γονιών που κατέβαλλαν τροφεία, τώρα ζητούν να βεβαιώσουν στην εφορία τα χρωστούμενα των γονιών που πείστηκαν από τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής ότι «τα τροφεία έχουν καταργηθεί». Πρόκειται για τροφεία των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2013, πριν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το θέμα αυτό υπήρξε αντικείμενο της έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΑΠΠΑ την Παρασκευή, όπου όμως δεν υπήρξε απαρτία και δεν ελήφθη καμία απόφαση. Μια Επιτροπή γονέων έθεσε το αίτημα της διαγραφής των οφειλών.

Εκ μέρους του ΟΑΠΠΑ, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Αγαλιώτης επέμεινε ότι δεν υπάρχει τρόπος να απαλλαγούν οι γονείς, τονίζοντας ότι κατά τον νόμο οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορούν να έχουν αναδρομική ισχύ.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης, Δημοσθένης Δόγκας, τόνισε ότι κάθε σχολικό έτος ξεκινά τον Σεπτέμβριο και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορεί να έχει άλλη ανάγνωση.

Παρών στη συζήτηση ήταν και ο Συμπαραστάτης του Δημότη, Σωτήρης Ελευθερίου, ο οποίος υπογράμμισε ότι θα φροντίσει να τεθεί το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο για νέα απόφαση.

ΠΗΓΗ: 3vita.gr

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.