Στο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας CERtuS συμμετέχει ο Δήμος Αλίμου (VIDEO)




 O δήμος Αλίμου συμμετέχει στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικών κτιρίων και εξοικονόμησης ενέργειας CERtuS, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ευφυής Ενέργεια» (ΙΕΕ).

Η τέταρτη συνάντηση του έργου CERtuS πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2015 και οργανώθηκε από τους Έλληνες εταίρους οι οποίοι είναι ο δήμος Αλίμου, η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. www.etvavipe.gr και η εταιρεία ΕΥΔΙΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΠΕ  www.euditi.gr

Στο έργο CERtuS συμμετέχουν Δήμοι, εταιρείες παροχής ενεργειακών υπηρεσιών και φορείς χρηματοδότησης από όλες τις οικονομικά πληγείσες χώρες της Νότιας Ευρώπης  (Ελλάδα,  Ισπανία, Ιταλία  και Πορτογαλία).

Αποσκοπεί στη διαμόρφωση  καινοτομικών  μεθόδων χρηματοδότησης, για  την ανακαίνιση  των δημοσίων κτιρίων, ώστε να γίνουν σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης (ΣΜΚΕ).

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι εταίροι οι οποίοι παρουσίασαν τις 12 ανακαινίσεις των κτιρίων σε Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας καθώς και τα μοντέλα ενεργειακών υπηρεσιών και τα βέλτιστα σχήματα χρηματοδότησης.

Στο πλαίσιο της  συνάντησης αυτής πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη στο Δήμο Αλίμου και μελετήθηκαν κτίρια του Δήμου (Δημαρχείο, Γραφεία Περιβάλλοντος, Δημοτική  Βιβλιοθήκη).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε περιήγηση στους χώρους των κτιρίων με ταυτόχρονη παρουσίαση των τεχνικών τους   χαρακτηριστικών αλλά και των ενεργειακών τους αναγκών. Ακολούθησε περιγραφή των προτεινόμενων παρεμβάσεων για την ανακαίνισή τους σε ΣΜΚΕ

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ήδη έχει ξεκινήσει η εκπόνηση και υλοποίηση της ενεργειακής μελέτης για την αναβάθμιση ολόκληρης της πόλης στο πλαίσιο του προγράμματος.

“Το CERTUS  είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, μία σύμπραξη Δήμων που υποστηρίζει και το σύμφωνο των Δημάρχων” εξηγεί ο δήμαρχος Αλίμου και συνεχίζει. “Το σύμφωνο των Δημάρχων είναι η συμφωνία Δήμων απ’ όλη την Ευρώπη να μειώσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μέσα στις πόλεις και άρα να ωφελήσουν και να βελτιώσουν το περιβάλλον μέχρι το 2020.

“Στο πλαίσιο λοιπόν, αυτό, εκπονούμε μια μελέτη για το πως θα εξοικονομήσουμε ηλεκτρικό ρεύμα με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης, με μονώσεις των κτιρίων, μια σειρά από μέτρα που σε πρώτη φάση όλα τα δημοτικά κτίρια θα πιστοποιηθούν. Η δεύτερη φάση είναι ότι μέσα από την πιστοποίηση του προγράμματος Certus θα μπορούμε να συμμετάσχουμε και σε άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα. Είμαστε πρωτοπόροι στον τομέα αυτό. Γίνεται πολύ καλή δουλειά και πιστεύω ότι τα οφέλη για το περιβάλλον θα είναι άμεσα αντιληπτά από τους συνδημότες μας”.

Τέσσερις δήμοι της Νότιας Ευρώπης 

Στο CERTUS ενώνουν τις δυνάμεις τους τέσσερις δήμοι της Νότιας Ευρώπης, ο Άλιμος (Ελλάδα), η Μεσσίνα (Ιταλία), η Ερεντερία (Ισπανία) και η Κοΐμπρα (Πορτογαλία), για να μελετήσουν σε συνεργασία με εξειδικευμένους τεχνικούς και οικονομικούς φορείς, την ανάπτυξη και εφαρμογή νέων τρόπων χρηματοδότησης των ανακαινίσεων στα δημοτικά τους κτήρια, ώστε να επιτύχουν σχεδόν μηδενική ενεργειακή κατανάλωση, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.