Ο Τάσος Αρνιακός ντυμένος πρόσκοπος παίζει τη “συννεφούλα” (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




(Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες – Βίντεο: Δέσποινα Ιωάννου)

 Φορώντας την στολή του προσκόπου και παίζοντας με το φλάουτο τη “συννεφούλα”, ξεκίνησε την ομιλία του ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, στη σκηνή του θεάτρου Κάρολος Κουν.

Η πρόσκληση ήρθε από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Καλαμακίου, με αφορμή τη παγκόσμια μέρα εθελοντισμού, που είναι στις 5 Δεκεμβρίου, γι΄αυτό και ο τίτλος ¨Ο καιρός θέλει εθελοντές¨.

Και σαν πρόσκοπος ο δημοφιλής μετεωρολόγος, δεν θα μπορούσε να την αρνηθεί.

 “Ο καιρός είναι ένα στοιχείο απαραίτητο στη ζωή του ανθρώπου από τότε που εμφανίστηκε στη γη”τόνισε ο Τάσος Αρνιακός.

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης είπε:
“Με τη κρίση είναι πολύς ο κόσμος που αισθάνεται ανασφαλής και αβέβαιος, αλλά ταυτόχρονα όπως λέγανε και οι προγονοί μας, ¨Ουδέν κακόν  αμιγές καλού”. Η κρίση έφερε και κάποια άλλα θετικά στοιχεία του λαού μας και των Ελλήνων στην επιφάνεια. Ένα απ΄αυτά είναι η αλληλεγγύη μέσω του εθελοντισμού. Κάτι που σε πολλούς μπορεί να ήταν άγνωστο, δεν ήταν άγνωστο όμως στους προσκόπους, γιατί η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός, είναι από τους λόγους ίδρυσης και ύπαρξης των προσκόπων.
Γι΄αυτό το λόγο λοιπόν και επειδή οι πρόσκοποι στη πόλη μας έχουν πολύ μεγάλη δραστηριότητα θέλω να τους ευχαριστήσω. Πράγματι είναι αλήθεια ότι οι καιροί θέλουν εθελοντές, είναι πολύ εύστοχος και πάρα πολύ έξυπνος και ωραίος ο τίτλος και σας  συγχαίρω γι΄αυτό. Και επειδή χρειάζονται οι εθελοντές, ας κάνουμε όλοι μας το καλύτερο που μπορούμε.
Έχω φέρει ένα βιβλίο που θα ήθελα να το δώσω στο κύριο Αρνιακό, είναι ένα αναμνηστικό από την επίσκεψή του σήμερα εδώ στον Άλιμο και του γράφω ότι τον ευχαριστούμε για τη προσφορά του και του εύχομαι, του ευχόμαστε όλοι νομίζω, ακόμα και όταν ο καιρός “προβλέπεται άστατος”, όπως είναι ο καιρός που ζούμε, ο κύριος Αρνιακός, να διατηρεί την ευγένεια και το χαμόγελό του.  Να είστε πάντα καλά”.
Στην ομιλία παραβρέθηκαν, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημάκης, ο πρόεδρος του Θ.Ο.Π.Α.Α Στέφανος Διαμαντής, η δημοτική σύμβουλος Μαίρη Ανανιάδου, η Κλέα Μανωλαράκη, πρόεδρος των Κρητών Αλίμου και ο κύριος Κόλλιας  από τον σύλλογο Αμπελακίων.
Για τις δράσεις των προσκόπων του Αλίμου μίλησε ο Αναστάσιος Μπαταγιάννης:

 

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.