Απελευθερώνονται οι ανταποδοτικές προσλήψεις στους δήμους
Εξαιρούνται της αναστολής προσλήψεων και διορισμών και επιτρέπονται οι διορισμοί τακτικού προσωπικού των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ όλων των κλάδων καθώς και των κλάδων ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου, σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα ε δήμους και περιφέρειες. Αυτό προβλέπεται σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr στο νομοσχέδιο με τα μέτρα του παράλληλου προγράμματος της κυβέρνησης που κατατέθηκε χθες στην βουλή.

Εξαιτίας της απαγόρευσης είχαν ανακύψει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, ιδίως σε αναγκαίες για το κοινωνικό σύνολο ανταποδοτικές υπηρεσίες. Για την αντιμετώπισή τους κρίνεται σκόπιμη η εξαίρεση των προσλήψεων και διορισμών υπαλλήλων κατηγοριών YE και ΔΕ σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα από την ανωτέρω αναστολή. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η λειτουργία των ανωτέρω υπηρεσιών επιβαρύνει εξ ολοκλήρου τους πολίτες, μέσω της καταβολής ανταποδοτικών τελών, η κατάργηση του ως άνω περιορισμού παρίσταται εύλογη και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό ή τους προϋπολογισμούς των ΟΤΑ, κατά το σκέλος που αυτοί χρηματοδοτούνται από τους Κ.Α.Π.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Επίσης, με την ίδια παράγραφο εξαιρούνται από την ως άνω αναστολή οι προσλήψεις προσωπικού του κλάδου χειριστών μηχανημάτων έργου, έστω και εντός των λοιπών περιορισμών που ισχύουν, καθώς πρόκειται για προσωπικό αναγκαίο για την αποτελεσματική αξιοποίηση του εξοπλισμού των ΟΤΑ, προς όφελος των πολιτών.

Ταυτόχρονα, επανέρχεται η εξαίρεση των προσλήψεων και διορισμών σε νησιωτικούς δήμους από τον περιορισμό.

Παράλληλα πλέον και οι τρίτεκνοι- όπως ισχύει για τους πολύτεκνους – εντάσσονται πλέον στις κατηγορίες προστατευόμενων προσώπων του ν.2643/1998, αναφορικά με την εφαρμογή ευεργετικών διατάξεων (μοριοδότηση κ.λπ.), για την πρόσληψη και διορισμό των εν λόγω προσώπων στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα με προτεινόμενη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση αργά χθες το βράδυ στην βουλή εντάσσονται στο πεδίο εφαρμογής του ν.2643/1998 οι τρίτεκνες οικογένειες.

Ετσι σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση κατ’ εφαρμογή των συνταγματικών επιταγών περί ενίσχυσης της οικογένειας και της δημογραφικής πολιτικής παρέχεται ομοιόμορφη προστασία και στην κατηγορία των τρίτεκνων οικογενειών τόσο διά της πρόβλεψης πρόσληψης αυτών σε φορείς του ιδιωτικού και ευρύτερου δημόσιου φορέα όσο και δια της πρόβλεψης πρόσληψης ή διορισμού σε δημόσιες υπηρεσίες , ν.π.δ.δ. και Ο.Τ.Α. μέσω της μοριοδότησης των γονέων τριών τέκνων και ενός από τα τέκνα των τρίτεκνων οικογενειών.

Στις διατάξεις του νόμου αυτού υπάγονται οι ακόλουθες κατηγορίες προσώπων: α. Οι πολύτεκνοι γονείς με τέσσερα τέκνα και άνω, οι τρίτεκνοι γονείς, ένα από τα τέκνα πολύτεκνης οικογένειας, ένα από τα τέκνα τρίτεκνης οικογένειας και ο επιζών ή ο άγαμος γονέας τριών ανήλικων τέκνων».

« Ο αριθμός των μορίων για τους τρίτεκνους γονείς, με βάση το κριτήριο της οικογενειακής κατάστασης καθορίζεται ως εξής:

Για γονέα με τρία τέκνα διακόσια (200) μόρια. Αν υπάρχουν ανήλικα τέκνα, προστίθενται πενήντα (50) επιπλέον μόρια για κάθε ανήλικο τέκνο. Στην περίπτωση που ο ένας από τους συζύγους δεν εργάζεται, προστίθενται πενήντα (50) μόρια.»

«Ο αριθμός των μορίων για τα τέκνα τρίτεκνης οικογένειας, με βάση το κριτήριο της οικογενειακής κατάστασης, καθορίζεται ως εξής:

Για τρίτεκνη οικογένεια εκατό (100) μόρια. Αν μεταξύ αυτών υπάρχουν ανήλικα τέκνα, προστίθενται πενήντα (50) επιπλέον μόρια για κάθε ανήλικο τέκνο.»

dikaiologitika.gr:

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.