Αντικατάσταση και επισκευή όλων των μπλε κάδων ανακύκλωσης




Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης με την συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ (ΕΕΑΑ),προχωρά και ολοκληρώνει μέχρι το τέλος του έτους, την επισκευή ή την αντικατάσταση όλων των φθαρμένων μπλέ κάδων ανακύκλωσης.

Περισσότεροι από 1.000 κάδοι θα ελεγχθούν,  θα επισκευαστούν  και όπου χρειάζεται θα αντικατασταθούν.Η ενέργεια αυτή γίνεται για πρώτη φορά σε τόση μεγάλη έκταση σε Ελληνικό και Αργυρούπολη. Απαντάμε με αυτό τον τρόπο στην καθημερινότητα των κατοίκων, βελτιώνουμε συνεχώς  τις συνθήκες ποιότητας ζωής  στην Πόλη μας  και  μαζί με τους κατοίκους μας συνεργαζόμαστε για μια ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Ανάλογος προγραμματισμός  από ίδιους πόρους του Δήμου θα ξεκινήσει άμεσα και για τους πράσινους κάδους απορριμμάτων που το πρόβλημα είναι οξύ και δεν έχει αντιμετωπιστεί τα τελευταία χρόνια. Αναμένουμε την προμήθεια 110 πράσινων κάδων μέχρι το τέλος του έτους για να καλύψουμε τα αιτήματα των Δημοτών μας που έχουν υποβληθεί στο Γραφείο Δημότη.

Ευχαριστούμε τους Υπευθύνους στην ΕΕΑΑ που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου.

Αγαπητοί συνδημότες, ας μην ξεχνάμε ότι τα οφέλη της ανακύκλωσης είναι πολύ περισσότερα από τα προφανή, που είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας.

Όσο περισσότερα απορρίμματα συσκευασίας ρίχνουμε στους μπλε κάδους τόσο λιγότερα πέφτουν στους πράσινους και τόσο λιγότερα μεταφέρονται στους ολοένα και πιο δυσεύρετους Χώρους Υγειονομικής Ταφής, με αποτέλεσμα να εξοικονομούμε το τέλος απόρριψης που σήμερα είναι 45€ τον τόνο και τα πρόστιμα απόρριψης που για το 2016 θα ανέρχονται σε επιπλέον 35€ τον τόνο, το οποίο θα αυξάνεται ετησίως κατά 5 ευρώ ανά τόνο έως του ποσού των 60 ευρώ ανά τόνο.

Έχει εκτιμηθεί ότι με την αύξηση των απορριμμάτων συσκευασίας στους μπλέ κάδους ο Δήμος μας θα μπορούσε να εξοικονομήσει 300.000-400.000€ το χρόνο (σχεδόν ένα ΝΕΟ μικρό Παιδικό Σταθμό).

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.