“Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια” (VIDEO)
 (Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού — Αργυρούπολης)

Ένα χρόνο μετά την εκλογή της Ενωμένης Πόλης στο δήμο, η αύξηση στα δημοτικά τέλη που αποφάσισε έρχεται να επιβεβαιώσει τη γνωστή παροιμία. Εξίσωση προς τα κάτω υποσχόταν προεκλογικά για να υφαρπάξει τη ψήφο των δημοτών και εξίσωση προς τα πάνω αποφάσισε πριν λίγες μέρες. Οι μάσκες της υποκρισίας και της κοροϊδίας έπεσαν τελικά πολύ γρήγορα δείχνοντας το αντιλαϊκό πρόσωπο της διοίκησης του Γιάννη Κωνσταντάτου.

Εν μέσω της οικονομικής κρίσης αποφάσισε και αυξήσεις κατά 34% στις κατοικίες του Ελληνικού (από 0,86 € /τ.μ. το τέλος εκτινάσσεται στο 1,15 € /τ.μ.) και όχι μείωση στις κατοικίες της Αργυρούπολης προκειμένου να εξισωθούν τα τέλη με αυτά του Ελληνικού αλλά και αυξήσεις στα καταστήματα των δύο κοινοτήτων (από 2,32 €/τ.μ., σε 2,90 €/τ.μ.), ξεχνώντας όλα όσα υποσχόταν προεκλογικά.
Η περίφημη ισότητα που επικαλέστηκε ο Γ. Κωνσταντάτος στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να δικαιολογήσει την ανακολουθία λόγων και πράξεων, σε καμία περίπτωση δεν απαντά στις εύλογες απορίες μας, πρώτον με ποιο τρόπο ωφελούνται οι κάτοικοι της Αργυρούπολης και δεύτερον γιατί τιμωρούνται οι κάτοικοι του Ελληνικού. Κανείς δεν ωφελείται από τις αυξήσεις του Γ. Κωνσταντάτου.
Και το λέμε εμείς που αποδείξαμε έμπρακτα τη θέλησή μας για ενιαίο δήμο, καθώς είμαστε οι μόνοι που ως διοίκηση μειώσαμε τα τέλη στην Αργυρούπολη σε οικονομικές συνθήκες για το δήμο μας μάλιστα πολύ πιο δύσκολες απ’ ότι οι σημερινές.
Αλλά και αν πράγματι για λόγους ισότητας ο Γ. Κωνσταντάτος αύξησε τα τέλη κατοικιών στο Ελληνικό, στα καταστήματα που τα τέλη ήταν εξισωμένα προς τα κάτω από τη διοίκησή μας γιατί έκανε αύξηση;
Κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Εκτός απ’ αυτά, η διοίκηση Κωνσταντάτου βάζει εισοδηματικά κριτήρια για τα ΑΜΕΑ και τις πολύτεκνες οικογένειες που μέχρι πρότινος απαλλάσσονταν από την όποια επιβάρυνση. Πέρσι ο Γ. Κωνσταντάτος που είχε εισηγηθεί την απαλλαγή των ΑΜΕΑ από την καταβολή τελών καθαριότητας και φωτισμού προσποιούταν τον μεγάλο ανθρωπιστή και ευαίσθητο δήμαρχο. Μάλιστα είχε φτάσει στο σημείο να στείλει επιστολές προς τα ιδρύματα που φιλοξενούν άτομα με ειδικές ανάγκες καταγγέλλοντας την αντιπολίτευση ότι τάχα δεν ψήφισε στο δημοτικό συμβούλιο την απαλλαγή των ΑΜΕΑ από τα ανταποδοτικά τέλη.
Άραγε φέτος θα στείλει επιστολές προς τα ίδια ιδρύματα για να ενημερώσει την κατάργηση της απαλλαγής τους που αποφάσισε; Ή θα το αφήσει, αφού έτσι κι αλλιώς όλοι θα ενημερωθούν για τις αυξήσεις στον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ;

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.