“Όλη η αλήθεια για τα ανταποδοτικά τέλη” (VIDEO)




Συνηθισμένοι είναι πλέον  οι δημότες του Ελληνικού – Αργρούπολης στις ανέξοδες, παραπλανητικές και επικοινωνιακού χαρακτήρα ανακοινώσεις και … βιντεάκια (!) της παράταξης Κορτζίδη εναντίον της – παρά τις “ελπίδες” της και κατά κοινή ομολογία –– εξαιρετικά δραστήριας και παραγωγικής σε έργα και κοινωνικές δράσεις δημοτικής αρχής Κωνσταντάτου.

 Αυτή τη φορά, το θέμα είναι τα υπάρχοντα άνισα δημοτικά τέλη, που η δημοτική αρχή Ελληνικού – Αργυρούπολης, με βάση την αρχή της ισονομίας, ισοπολιτείας και κοινωνικής δικαιοσύνης, … τόλμησε να εξισώσει για όλους τους δημότες και κατοίκους Ελληνικού – Αργυρούπολης, δηλλαδή τις αρχές εκείνες που ο πρώην… άρχοντας του ενιαίου δήμου είχε προκλητικά παραπέμψει στις καλένδες της κομματικά λαϊκίζουσας και συμφεροντολογικά καθοδηγούμενης “πολιτικής” του.
Για το λόγο αυτό ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, για να “βάλει τα πράγματα στη θέση τους” εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση
Όλη η αλήθεια για τα ανταποδοτικά τέλη.Σταματάμε την αδικία και την ανισότητα !
  • Τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνει το κάθε νοικοκυριό αφορούν αποκλειστικά την καθαριότητα και τον φωτισμό. Αν δεν έχουμε έσοδα δεν έχουμε καθαριότητα.

·                     Στον ενιαίο δήμο εδώ και 5 χρόνια αντί για την ίδια υπηρεσία καθαριότητας να πληρώνουν όλοι οι πολίτες το ίδιο, στο Ελληνικό πλήρωναν 0,86 και στην Αργυρούπολη 1,15 . Ειλικρινά υπάρχει πολίτης που το θεωρεί δίκαιο και ισόνομο αυτό ή θα επικρατήσει η λαϊκίστικη άποψη της αντιπολίτευσης που ζητάει να πληρώσουν διαφορετικά τέλη οι κάτοικοι μας;

·                     Από 1η Γενάρη του 2016  ο ΕΣΔΝΑ διπλασιάζει την τιμή που πληρώνουμε στην χωματερή  για  τον τόνο , από 45 ευρώ σε 80. Τον απαράδεκτο αυτόν διπλασιασμό θα τον πληρώνουν ποιοι; Οι κάτοικοι της Αργυρούπολης που ήδη πλήρωναν 30% πιο ακριβά τέλη; Δεν είναι λογικό να εξισωθούν και οι κάτοικοι του Ελληνικού στην ίδια τιμή ώστε όλοι οι δημότες να πληρώνουν για τα σκουπίδια το ίδιο, ισότιμα και ισόνομα;

·                     Αν μείνουμε στα διαφορετικά τέλη με την αύξηση που γίνεται στην χωματερή, ο δήμος δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στην αποκομιδή των σκουπιδιών, κινδυνεύουμε με κατάρρευση. Θα υποχρεωθούμε επίσης να προσλάβουμε λιγότερους 8μηνητες.

·                     Η αύξηση είναι μηδαμινή και μιλάμε για 1,93 ευρώ σε κάθε λογαριασμό για σπίτι 80 τ.μ.  Να σημειωθεί πωςγια την ΕΡΤ πληρώνετε 3 ευρώ χαράτσι σε κάθε λογαριασμό και ορισμένοι σας παραπληροφορούν για λίγα παραπάνω λεπτά που αφορά την καθαριότητα της πόλης και της γειτονιάς σας.

·                     Τα τέλη μας ήταν και είναι τα χαμηλότερα στην Αττική.

 Δήμος Αλίμου Γλυφάδας Π.Φαλήρου Ν.Σμύρνης Καλλιθέας Ελλ.-Αργυρ.
Οικίες 1,83 1,45 1,21 1,55 1,33 1,15
Καταστήματα 4,23 4,9 3,53 4,65 4,32 2,90

Φίλες και φίλοι ,

Η εξίσωση στα 1,15 ευρώ είναι μια έντιμη και δίκαιη απόφαση για όλους.

Αν δεν συμβεί αυτό ο δήμος δεν θα μπορεί να μαζέψει τα σκουπίδια και να προσλάβει 8μηνους  εργάτες καθαριότητας, αφού οι προσλήψεις εξαρτώνται αποκλειστικά και μόνο από τα τέλη.

Οι λαϊκιστές και οι δημαγωγοί προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις για μια ασήμαντη αύξηση που ως δήμος όμως την έχουμε ανάγκη. Να διχάσουν τον κόσμο για μικροπολιτικούς λόγους, να χωρίζουν σε Βόρειους και Νότιους τους δημότες μας.

Τέλος να σημειωθεί πως θα αγοράσουμε νέους κάδους που μετά από χρόνια θα αντικαταστήσουν τους παλιούς που είναι σάπιοι και χαλασμένοι.

Θα πάρουμε νέο μηχανοκίνητο εξοπλισμό για την καθαριότητα που θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.

Ένας δήμος, μια τιμή για όλους, για να είναι καθαρή η Πόλη μας!΅ Ισότητα και ισονομία για ‘ολους ντους κατοίκους του Ελληνικού και της Αργυρούπολης.

Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης – Municipality of Hellinikon Argyroupolis

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.