Πρωτοποριακά συστήματα τηλεϊατρικής από το Δήμο Ηλιούπολης




 

O Δήμος Hλιούπολης εξόπλισε με ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ: Σχολεία, ΚΑΠΗ και Αθλητικά Κέντρα, με ΤΗΛΕΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΟΥΣ τους δημότες που έχουν πρόβλημα, ενώ έθεσε σε λειτουργία και ένα καινοτόμο, πρωτοποριακό ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΛΕΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ για μοναχικά και ανήμπορα άτομα.

Συγκεκριμένα, οι Απινιδωτές παραδόθηκαν:
1.    Στο 1ο ενιαίο Λύκειο Ηλιούπολης τηλ: 210 9922214, Διευθυντής Κος Σπυρίδης Ιωάννης , χειριστές Αγγελόπουλος Βασίλειος  και Ασλανίδης Βασίλειος.
2.    Στο 4ο Ενιαίο Λύκειο Ηλιούπολης τηλ: 210 9707611, Διευθυντής Κος Χρυσουλάκης Φώτιος, χειριστές Λεκατσά Παναγιώτα και Παπακωστόπουλος Σπυρίδωνας.
3.    Στο 5ο Ενιαίο Λύκειο Ηλιούπολης τηλ : 210 9919567 Διευθυντής Κος Κολιός Δημήτριος, χειριστές Μπαρδάκας Βασίλειος και Κασσωτάκης Ελευθέριος.
4.   Στο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αγίου Κωνσταντίνου τηλ: 210 9706347(ΚΑΦΑΔΗΛ) Διευθύντρια ΚΑΦΑΔΗΛ Κα Αποστόλου Γιαννούλα, χειριστές Μπαλταδώρος Κωνσταντίνος και Κουτρουμάνος Γεώργιος.
5.    Στον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό δήμου Ηλιούπολης (ΠΑΟΔΗΛ) Διευθύντρια Κα Μαλατζή Στέλλα για τα κάτωθι σημεία:
•    Α’ Κλειστό Γυμναστήριο (Πολυκλαδικά) τηλ: 210 9956806 χειριστές : Μπισμπίκη Σωτηρία, Καπώνη Μαρία, Κρεούζη Μαρία, Μακαρώνης Δημήτριος, Λυκογιάννη Δήμητρα και Παπαχρήστου Ιωάννης.
•    Β’ Κλειστό Γυμναστήριο (Διάνα) τηλ: 210 9767615 χειριστές: Γκόρας Δημήτρης, Ασωνίτης Σπυρίδων και Κρεμώνας Αντώνης.
•    Δημοτικό Γήπεδο ποδοσφαίρου (Χρυσάφη) τηλ: 210 9925831 χειριστές: Μελέτης, Μπάκας Ιωάννης και Γεράρδης Θεόδωρος.

Σύνολο για τις ανάγκες ΠΑΟΔΗΛ 3 απινιδωτές

Οι εκπρόσωποι των φορέων στους οποίους παραδόθηκαν οι Απινιδωτές εκπαιδεύτηκαν στην χρήση τους και από την επόμενη εβδομάδα τα μηχανήματα θα λειτουργούν κανονικά επιλύοντας έκτακτα ακραία περιστατικά καρδιακής προσβολής. Οι απινιδωτές είναι σύγχρονης τεχνολογίας ευκολόχρηστα ιατρικά μηχανήματα τα οποία επαναφέρουν σε λειτουργία την καρδία που έπαψε να λειτουργεί.

Πρόσβαση στους απινιδωτές έχουν όλοι οι δημότες της Ηλιούπολης αρκεί να επικοινωνήσουν άμεσα με τον πλησιέστερο φορέα που παρέλαβε τον απινιδωτή. Σε σχέση με την αμεσότητα χρήσης  του  απινιδωτή σε ανακοπή καρδιάς, πρέπει να ξέρουμε πως κάθε λεπτό καθυστέρησης αφαιρει 10% πιθανότητες επαναφοράς της καρδιακής λειτουργίας.

Στην τελετή παράδοσης των Απινιδωτών που διοργάνωσε ο Δήμος της Ηλιούπολης ανακοινώθηκε και η έναρξη λειτουργίας 2 τηλεκαρδιογράφων που προμηθεύτηκε ο Δήμος. Πρόσβαση στον τηλεκαρδιογράφο έχουν όλοι οι δημότες Ηλιούπολης. Οι  τηλεκαρδιογράφοι εφαρμοζόμενοι σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος του ασθενούς που έχει συμπτώματα εμφράγματος, ισχαιμικού επεισοδίου ή ακόμα και συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά των προβλημάτων της καρδίας, αλλά δεν αντιστοιχούν σε καρδιοπάθεια, στέλνουν σε ηλεκτρονική μορφή το καρδιογράφημα σε ιατρικό κέντρο. Εκεί αξιολογείται από ειδικό καρδιολόγο και τηλεφωνικά δίδονται οι συμβουλές για τη σωστή διαχείριση του καρδιολογικού προβλήματος του ασθενούς.

Υπεύθυνος για τη λειτουργία των τηλεκαρδιογράφων ο Αντιδήμαρχος Κος Γιαννάκης τηλ.: 6971833304, 210 9970010 και 210 9925274, όλες τις ώρες και ημέρες της εβδομάδας.

Στην ίδια επίσης εκδήλωση έγινε ενημέρωση για την τρίτη σημαντική δράση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου : την πιλοτική εφαρμογή της τηλεειδοποίησης .  Ήτοι των μικρών συσκευών που φέρουν πάνω τους μοναχικά και ανήμπορα άτομα ,πιλοτικά στο Δήμο 120,  η χρήση των οποίων ειδοποιεί για την έκτακτη ανάγκη δύο άτομα. Έναν υπάλληλο του Δήμου και έναν από το συγγενικό περιβάλλον του ατόμου που έχει άμεση ανάγκη για υποστήριξη. Οι συσκευές τηλεειδοποίησης σε 120 συνδημότες μας που ήδη κατεγράφησαν θα παραδοθούν σύντομα.Στην εκδήλωση με πολύ απλά κατανοητά λόγια μίλησε ο ειδικός καρδιολόγος κ.Κοντός Βασίλειος τον οποίο θερμότατα ευχαριστεί η Δημοτική Αρχή, για τη μεγάλη συμβολή του σε όλη την διαδικασία αξιοποίησης των απινιδωτών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.