Άλιμος: Ο μικρός Οδυσσέας «δίδαξε» την Ολυμπιακή εκεχειρία (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




 (Ρεπορτάζ – Βίντεο – Φωτογραφίες: Δέσποινα Ιωάννου)

Σήμερα με μεγάλη μου χαρά θα σας παρουσιάσω ένα υπέροχο παιδικό βιβλίο γραμμένο από μια πολύ μοντέρνα κοπέλα που έχει πάθος με τη δουλειά της και τρομερή ευαισθησία σε ότι έχει σχέση με τις παιδικές ψυχούλες.

Δεν ξέρω να σας πω ποια από τις δυο δουλειές της είναι στη καρδιά της, αφού και στις δύο δίνει ψυχή και πάθος.
Είναι ταυτόχρονα νηπιαγωγός και συγγραφέας επιτυχημένη.
Ο λόγος για τη γλυκύτατη Σγουρή Γεωργιάδη που πιστεύω πως έχει το πιο εκφραστικό και χαρούμενο πρόσωπο που υπάρχει και μέσα από το γράψιμό της, θα  μας μαγέψει και θα καταλάβουμε όλοι γιατί τη λατρεύουν τα παιδιά.


EΝΑΣ ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ
Απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους που εκδόθηκε μεν, με την αφορμή των αγώνων του Λονδίνου, θα είναι  όμως πάντα επίκαιρο καθώς είναι ένα από τα ελάχιστα βιβλία για παιδιά που πραγματεύεται την έννοια της «εκεχειρίας» και εξηγεί πως αυτή μπορεί να έχει εφαρμογή όχι μόνο σε καιρό αγώνων αλλά και στην καθημερινότητά μας.
 Στην ουσία καλεί τη νέα γενιά να υιοθετήσει και να εμπνευστεί από τα ιδανικά της.
Μέσα από διάφορα περάσματα από το αληθινό στο φανταστικό και έχοντας ως πεδίο δράσης τη φύση, ο μικροκαμωμένος Οδυσσέας καταφέρνει να κάνει ένα μακρύ ταξίδι επιμένοντας να μάθει σ’ όλους έννοιες όπως ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η συνεργασία, η ανεκτικότητα, η εντιμότητα, η νίκη κατά της αλαζονείας και του πολέμου, μετουσιώνοντας τα ολυμπιακά ιδεώδη, αλλά και την αξία της συμμετοχής του κάθε ατόμου σε ένα πολύ χρήσιμο όπλο για να μιλήσει για την καθολικότητα της έννοιας της εκεχειρίας.
Δεν πωλείται στα βιβλιοπωλεία. Διανέμεται στα σχολεία που επισκέπτονται το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, αλλά και σ΄αυτά  που θέλουν να συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό  πρόγραμμα με το Μικρούλη Μεγάλο Ολυμπιονίκη.  Ζητήστε το στο τηλ. 210 3611023
Έτσι έκαναν και οι μαθητές της Ε΄και ΣΤ ΄τάξης του 2ου & 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου όπου  με τη βοήθεια του Προέδρου Επιτροπής Παιδείας  Γιάννη Μαριόλη  παρακολούθησαν τη παρουσίαση του βιβλίου στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.Το παρών έδωσε και η Ολυμπιονίκης στο Τζούντο Μαρία Καραγιαννοπούλου, η οποία μίλησε στα παιδιά και για τις δικές της εμπειρίες.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.