Tριτοκοσμικές εικόνες στην παραλία του Αγίου Κοσμά (ΦΩΤΟ)
Την ανάγκη φιλότιμο έκανε για εφέτος ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος που δήλωνε ότι θα ξαναμπούν κάγκελα στην παραλία. Κυριολεκτικά στο παρά πέντε έστησε το πρόγραμμα των καλοκαιρινών μπάνιων. Μία μόνο μέρα πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα κατέβηκαν τα συνεργεία του δήμου στην παραλία για να την προετοιμάσουν.

Η έλλειψη ουσιαστικής συντήρησης είναι εμφανής. Από αυτά που είδαμε σημειώνουμε τα πιο σημαντικά για τα οποία χρειάζεται και τώρα ακόμη να γίνει κάποια διορθωτική κίνηση από τη δημοτική αρχή.

Ο ξύλινος διάδρομος έχει μετατραπεί σε παγίδα για τα πόδια. Χρειάζεται άμεσα να διορθωθεί με μερικές σανίδες.

Οι 4 χημικές τουαλέτες είναι εστία μόλυνσης. Τη Δευτέρα το πρωί, από τις τέσσερις χημικές τουαλέτες η μία ήταν κλειδωμένη και οι τρεις δεν βλέπονταν. Δίπλα ακριβώς βρίσκονται σε αχρηστία οι 3 κανονικές τουαλέτες που επί χρόνια λειτουργούσαν στην παραλία χρησιμοποιούν νερό και όχι χημικά, έχουν νιπτήρες, διοχετεύουν τα λύματά τους σε βόθρο και όχι σε δοχείο, έχουν εσωτερική επένδυση από πλακάκι και μόνωση και επομένως δεν ψήνονται τα πλαστικά τους στον ήλιο δημιουργώντας απωθητικές και ανθυγιεινές οσμές και εξυπηρετούν ΑΜΕΑ. Θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν αξιοπρεπώς τους λουόμενους εάν η δημοτική αρχή εξασφάλιζε την καθαριότητά τους και το άδειασμα του βόθρου. Ίσως η δημοτική αρχή να θεωρεί ότι κάνει οικονομία με τις χημικές. Στην κυριολεξία όμως πετάει τα λεφτά του δήμου αφού οι λουόμενοι αποφεύγουν να τις χρησιμοποιούν.

Σημειώνουμε την απουσία ναυαγοσώστη από τις 9.00 π.μ. που φτάνουν οι πρώτοι λουόμενοι με τα πούλμαν του δήμου έως τις 10.30 π.μ. που ξεκινάει η βάρδια του. Τα προηγούμενα χρόνια η διοίκηση Κορτζίδη φρόντιζε η βάρδια του ναυαγοσώστη να καλύπτει την άφιξη των πρώτων πούλμαν στην πλαζ.  Άλλοι δήμοι και ιδιώτες  που έκαναν προγράμματα στην πλαζ ενημερώνονταν ότι όφειλαν να μεριμνούν για τη ναυαγοσωστική προστασία των λουομένων τους.

Λουόμενοι μας ενημέρωσαν ότι ανησυχούν για την ποιότητα των νερών. Δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου ότι η πλαζ ανήκει στις μολυσμένες της Αττικής έσπειραν την ανησυχία Αρκετοί είναι αυτοί που φοβήθηκαν να επισκεφτούν την πλαζ φέτος, αφού δυστυχώς η δημοτική αρχή μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον να παραγγείλει ελέγχους του θαλασσινού νερού της πλαζ από επίσημο αρμόδιο φορέα, όπως γινόταν κάθε μήνα του καλοκαιριού παλιότερα και ανακοινώνονταν στην πλαζ και στην ιστοσελίδα του δήμου.

Μετρήσαμε 48 μόλις ομπρέλες στη δεξιά πλευρά της παραλίας. Δεν επιδιορθώνονται ούτε αντικαθίστανται αυτές που σπάνε παρόλο που υπάρχουν άλλες στην αποθήκη. Δεν επαρκούν για την εξυπηρέτηση ούτε καν των κατοίκων του δήμου μας που έρχονται με τα πούλμαν.

Κοιτάξαμε αλλά δεν είδαμε το αναβατόριο για τα ΑΜΕΑ που εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά σε δημοτική πλαζ στην Αττική το 2009.

Οι προσπάθειες των εργαζομένων στις βάρδιες της παραλίας, να τη διατηρήσουν καθαρή θα μπορούσαν να έχουν σύμμαχό τους τα τεχνικά μέσα επικοινωνίας με τους λουόμενους (μικροφωνική για ανακοινώσεις) τα οποία όμως δεν μπήκαν σε λειτουργία.

Τέλος, από την πλαζ λείπει το εμβληματικό πανό «Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΓΩΝΑ – ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ», το οποίο προέτρεπε τον κόσμο να συμπεριφέρεται με ευθύνη και υπενθύμιζε την ιστορία της απόκτησής της. Μήπως γιατί δεν μπορούσε να μπει η φωτογραφία του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου; Λέμε, μήπως;

ΠΗΓΗ: sinergasia.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.