Οι “Άγγελοι της Κόλασης” στον Άλιμο, η βόμβα στην Γλυφάδα και η μυστηριώδης δολοφονία που σχετίζεται με το καρτέλ της κοκαΐνης από το Μεξικό!
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής, μετά την βομβιστική επίθεση που έγινε στο “στρατηγείο” των

«Hells Angels». Εδώ και μερικά χρόνια, μέλη της διεθνούς λέσχης μοτοσικλετιστών, έχουν νοικιάσει ένα χώρο στον Άλιμο (Δωδεκανήσου 11 στο Άνω Καλαμάκι).

Η λέσχη λειτουργεί πάνω από ένα συνεργείο αυτοκινήτων και τον τελευταίο καιρό τα μέλη της  έχουν τοποθετήσει σιδερένια πόρτα ασφαλείας με κάμερες για να εμποδίζουν την είσοδο αγνώστων. Στη λέσχη των “Αγγέλων της Κόλασης” στον Άλιμο, μαζεύονται αρκετά μέλη, κυρίως τα βράδια και παρκάρουν τις εντυπωσιακές Harley Davidson, στο πεζοδρόμιο της Δωδεκανήσου. Όσο χρόνο λειτουργεί η λέσχη, δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό επεισόδιο. Τις τελευταίες μέρες πάντως έχει δοθεί εντολή να γίνονται συχνές περιπολίες μοτοσικλετιστών της ομάδας ΔΙΑΣ έξω από το κτίριο.

Αποκαλυπτικά είναι τα ρεπορτάζ των εφημερίδων Πρώτο Θέμα και Βήμα της Κυριακής για τη δράση των “Αγγέλων της Κόλασης”

 

Ρεπορτάζ Βασίλης Λαμπρόπουλος – tovima.gr

Έναν ογκώδη φάκελο για την ύποπτη δράση ορισμένων μελών της γνωστής διεθνούς λέσχης μοτοσικλετιστών «Hells Angels» («Αγγελοι της Κόλασης») στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχει σχηματίσει τους τελευταίους μήνες με κάθε μυστικότητα η ΕΛ.ΑΣ. Η έρευνα αποκτά νέες διαστάσεις μετά την έκρηξη ισχυρού μηχανισμού τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας στα γραφεία της λέσχης αλλά και μετά τη σύλληψη δύο μελών του κλαμπ για παράνομη οπλοκατοχή.

Οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες εξετάζουν ήδη το ενδεχόμενο κάποια μέλη του κλαμπ – με βάση κυρίως στο εξωτερικό – να συσχετίζονται και με άλλες βομβιστικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στην Αττική, με διακίνηση ναρκωτικών αλλά και με άλλες παράνομες ενέργειες. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν στο «Βήμα» «για μια ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση, για πολυετή μυστική έρευνα και για άγνωστες πτυχές που πρέπει να εξεταστούν ενδελεχώς».
Αναφορές και συγκρούσεις
Οι «Αγγελοι της Κόλασης» είναι λέσχη μοτοσικλετιστών που οδηγούν κατά κανόνα τις γνωστές μηχανές Χάρλεϊ Ντέιβιντσον. Ιδρύθηκε στις 17 Μαρτίου 1948 στην Καλιφόρνια και έχει περισσότερα από 230 παραρτήματα σε 27 χώρες – και στην Ελλάδα. Σύνθημα των μελών του κλαμπ είναι: «Οταν κάνουμε το σωστό, κανείς δεν το θυμάται. Οταν κάνουμε λάθος, κανείς δεν το ξεχνά».
Οι αμερικανικές αλλά και οι ευρωπαϊκές διωκτικές υπηρεσίες έχουν συντάξει κατά καιρούς αναφορές σύμφωνα με τις οποίες πολλά κλαμπ των «Αγγέλων της Κόλασης» στο εξωτερικό – κυρίως στην Κεντρική Ευρώπη και στη Σκανδιναβία – δεν αρκούνται μόνο στην αγάπη τους για τα δίτροχα «αλλά στεγάζουν εγκληματική δράση ορισμένων μελών τους που αφορά ανθρωποκτονίες, διακίνηση ναρκωτικών αλλά και κλεμμένων αγαθών, εκβιασμούς αλλά και συμμετοχή σε κυκλώματα σωματεμπορίας».
Σύμφωνα με τα έγγραφα των ξένων υπηρεσιών, φέρεται να «εμπλέκονται και σε φονικές συγκρούσεις με μέλη άλλων κλαμπ μοτοσικλετιστών», όπως οι «Μογγόλοι», η «Μηχανή του Ροκ» κ.ά. Οι υπεύθυνοι των κλαμπ πάντως αρνούνται κατηγορηματικά αυτές τις «συλλήβδην κατηγορίες» των διωκτικών αρχών και μιλούν για μεμονωμένα περιστατικά.
Επιχείρηση της Europol
Ωστόσο είναι ενδεικτικό ότι στις 30 Ιουλίου 2010 συντάχθηκαν έγγραφα της Europol, της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας, για εμπλοκή σε εγκληματική δράση μελών των «Hells Angels» που βρίσκονται σε βαλκανικές χώρες και οι οποίοι επεκτείνουν συνεχώς τη δράση τους. Μάλιστα προχώρησαν σε ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την εγκληματική δραστηριότητα μελών του ίδιου κλαμπ στη Δυτική Ευρώπη.
Τον Ιούλιο του 2013 έγινε μεγάλη επιχείρηση της Europol έπειτα από έρευνες δυόμισι ετών που διεξήγαν αστυνομικές υπηρεσίες πέντε ευρωπαϊκών χωρών. Τότε, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 200 αστυνομικών, πραγματοποιήθηκαν 31 κατ’ οίκον έρευνες και συνελήφθησαν 25 μέλη των «Hell Angels» στη Μαγιόρκα. Τα μέλη του κλαμπ φέρεται ότι εμπλέκονταν σε διακίνηση ναρκωτικών, εκβιάσεις αλλά και «ξέπλυμα χρήματος». Λίγους μήνες αργότερα συνελήφθησαν στην Ισπανία και άλλοι από το ίδιο κλαμπ-οργάνωση μοτοσικλετιστών για εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τις ΗΠΑ.

«Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα έχουμε ροή εγγράφων, κυρίως από τη Europol αλλά και από τις ΗΠΑ, για παράνομες πράξεις από ορισμένα μέλη των “Hells Angels” και στην Ελλάδα» 
ανέφεραν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. «Η λέσχη αυτή έχει σύνθετο καταστατικό και αυστηρούς κανόνες για εγγραφή ενός μέλους, που πληρώνει σημαντική συνδρομή. Το θέμα μας έχει απασχολήσει σε πολλές συσκέψεις με ευρωπαίους συναδέλφους μας. Είχαμε πληροφορίες ότι ορισμένα μεμονωμένα μέλη της πολυεθνικής λέσχης που έρχονται κυρίως από το εξωτερικό μπλέκονται σε κλοπές και ληστείες. Διαθέταμε πληροφορίες ότι μέλη του διεθνούς κλαμπ μοτοσικλετιστών έχουν σχέση και με “μπράβους” στην Αθήνα. Επιπλέον είχαμε στη διάρκεια του 2013 μια υπόθεση σύλληψης στα νότια προάστια ενός 41χρονου που κατηγορήθηκε για διακίνηση οκτώ κιλών κοκαΐνης ο οποίος επίσης διασυνδεόταν με μέλη των “Hells Angels”».


Ενδείξεις των αστυνομικών και «περίεργες» υποθέσεις
Η έκρηξη στη Γλυφάδα και η μυστηριώδης δολοφονία
Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται ότι διαθέτουν ορισμένες ενδείξεις πως η έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε το ξημέρωμα της 12ης Οκτωβρίου 2011 σε εμπορικό κέντρο στην οδό Α. Μεταξά στη Γλυφάδα και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές αφορά διένεξη – για οικονομικούς λόγους – μελών του κλαμπ που σχετίζονταν με κατάστημα του πρώτου ορόφου.
Ερωτηματικά προκαλεί και η ανεύρεση στην περιοχή του Χάρακα Κερατέας της σορού ενός φρικτά δολοφονημένου 31χρονου Ελληνοκαναδού στις 20 Νοεμβρίου 2012. Οι δράστες τού είχαν χορηγήσει υπνωτικό και ύστερα τον έδεσαν, τον στραγγάλισαν και τον έκαψαν. Η ανθρωποκτονία αυτή είχε συνδεθεί με τη δράση της «μεξικανικής μαφίας» και ερευνάται μάλιστα αν συσχετίζεται με την πρόσφατη εισαγωγή 233 κιλών κοκαΐνης που αποκαλύφθηκε προ δέκα ημερών, πάλι από παράρτημα της «μεξικανικής μαφίας», στην Ελλάδα.
Ωστόσο άλλα στοιχεία διευρύνουν το μυστήριο. Ο δολοφονηθείς είχε έλθει στα τέλη του καλοκαιριού του 2012 από τον Καναδά επειδή είχε κατηγορηθεί από τις Αρχές της χώρας ως μέλος συμμορίας που κατηγορείται για την εισαγωγή στην Αμερική δεκάδων τόνων κοκαΐνης από το Μεξικό στην οποία συμμετείχαν συνολικά 128 άτομα. Από την έρευνα των καναδικών υπηρεσιών διαπιστώθηκε ότι πολλά μέλη της συμμορίας ανήκαν στην καναδική λέσχη των «Hells Angels». Επειδή κάθε άλλο παρά τυχαίο θεωρήθηκε, ΕΛ.ΑΣ. και ξένες διωκτικές υπηρεσίες εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ο 31χρονος ομογενής από τον Καναδά να ανέπτυξε ύποπτες σχέσεις στην Ελλάδα και με μέλη των «Hells Angels» στη χώρα μας που προέρχονται κυρίως από το εξωτερικό.
Τα ερωτηματικά των αξιωματικών πολλαπλασιάστηκαν μετά την έκρηξη βόμβας (δυναμίτιδα με φιτίλι) στις 2.45 τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης σε διώροφη κατοικία στην οδό Γορτυνίας στην περιοχή Σκάρπιζα Κορωπίου, όπου είχαν μεταφερθεί τον τελευταίο χρόνο τα γραφεία του εν λόγω κλαμπ. Μέσα στη λέσχη αλλά και σε κατοικία μελών της βρέθηκαν ένα όπλο, ξίφη, ρόπαλα κ.τ.λ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. κατέσχεσε σειρά εγγράφων που αφορούν άγνωστα στοιχεία για τη λειτουργία του κλαμπ αλλά και για οικονομικές συναλλαγές μελών της λέσχης. Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ. που προσπαθεί να ανιχνεύσει τα κίνητρα των βομβιστών.
Οι Hell’s Angels, η βόμβα και η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ
Η ώρα πλησίαζε τρεις τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης. Ενας εκκωφαντικός θορυβος σηκώνει στο πόδι τη Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη και η μυρωδιά από μπαρούτι πνίγει την ατμόσφαιρα. Στο σημείο φτάνουν ισχυρές δυνάμεις, ενώ οι αστυνομικοί δεν χρειάστηκαν παρά λίγα λεπτά για να διαπιστώσουν ότι οι βομβιστές δεν χτύπησαν τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις αλλά το στρατηγείο των Hell’s Angels.

Το παράρτημα των «Αγγέλων της κολάσεως» που ξεκίνησε πριν από μερικές δεκαετίες στην Αμερική με τους γιγαντόσωμους τύπους με τα δερμάτινα, τα τατουάζ και τις θηριώδεις μηχανές, έφτασε και στην Ελλάδα και κάποιοι το τίναξαν στον αέρα. Ποιοι και γιατί έβαλαν τη βόμβα; Τι κρύβεται πίσω από την ενέργεια που θυμίζει αμερικανικά ξεκαθαρίσματα μηχανόβιων αντίπαλων συμμοριών; Η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής που ερευνά την υπόθεση προχώρησε στη σύλληψη δύο μελών των Hell’s Angels της Αθήνας αφού στο βομβαρδισμένο στρατηγείο βρήκαν ξίφη και ένα μεταλλικό ρόπαλο του μπέιζμπολ, ενώ στα σπίτια τους ένα περίστροφο, μικροποσότητα χασίς, σφαίρες και στιλέτα.

Το μυστήριο για τη βόμβα στη λέσχη των μοτοσικλετιστών πυκνώνει αφού λογικά κανείς δεν είχε λόγο να τα βάλει με τους «Αγγελους της κολάσεως» που διατηρούν περισσότερα από 170 παραρτήματα σε όλη την Ευρώπη και τα μέλη τους τηρούν έναν άτυπο κώδικα σιωπής και συνωμοτικότητας…

Η βόμβα, τα σήματα της Ιντερπόλ και οι έρευνες της Ασφάλειας

Στην Ελλάδα ελάχιστοι γνώριζαν ότι οι διαβόητοι Hell’s Angels έχουν φτάσει και στην Ελλάδα και ότι στη συμβολή των οδών Ολυμπίας και Γορτυνίας στο Κορωπί βρίσκεται το στρατηγείο τους. Εκεί, δίνουν τα ραντεβού τους τα δώδεκα μέλη της λέσχης χωρίς μέχρι στιγμή να έχουν απασχολήσει τις Αρχές. Οπως υποστήριξε στην κατάθεσή του ο 27χρονος συλληφθείς, «δεν υπάρχει ιεραρχική διάκριση μεταξύ μας, απλώς συμμετέχουν όσοι έχουν Harley Davidson. Παγκοσμίως χαρακτηριστικό των μελών της λέσχης Hell’s Angels είναι ο αριθμός 81, ο οποίος στην αγγλική γλώσσα συμβολίζει το Η.Α., από το όγδοο γράμμα Η της αγγλικής αλφαβήτου και το πρώτο που συμβολίζει το Α».

Το ξημέρωμα της Τρίτης, άγνωστοι τοποθέτησαν μια βόμβα αποτελούμενη από πολλά κιλά δυναμίτη στο λευκό οίκημα του Κορωπίου και το τίναξαν στον αέρα. Ο 27χρονος Ελληνας και ο 28χρονος Βρετανός που πήγαν την άλλη μέρα το πρωί στο σημείο για να δουν τι είχε συμβεί συνελήφθησαν από την Ασφάλεια γιατί μέσα στη λέσχη-στρατηγείο βρέθηκαν ξίφη και ρόπαλα. «Δεν ξέρω καν ότι υπήρχαν μέσα στη λέσχη. Πρώτη φορά τα είδα σήμερα και δεν ξέρω ποιος τα έχει  φέρει», υποστηρίζει στην κατάθεσή του ο Βρετανός συλληφθείς, ενώ ο Ελληνας φίλος του προσθέτει: «Τα δύο ξιφίδια είναι διακοσμητικά, απλές κατασκευές και δεν έχουν καμία σχέση με τα αληθινά ξίφη. Ολα τα μέλη της λέσχης έχουν κλειδιά και πρόσβαση στον χώρο».

Βέβαια, όταν μετά τις έρευνες στα σπίτια των δύο συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν και άλλα παράνομα αντικείμενα, έστειλαν σήμα στην Ιντερπόλ προκειμένου να ζητήσουν πληροφορίες τόσο για τα άτομα όσο και για τη λέσχη αφού τόσο στην Αμερική όσο και σε άλλες χώρες οι Hell’s Angels έχουν κριθεί παράνομοι. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ιντερπόλ τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση επικίνδυνων συμμοριών μοτοσικλετιστών και υπάρχουν σήματα που προειδοποιούν για τον κίνδυνο αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ των μηχανόβιων με φόντο τον έλεγχο της αγοράς ναρκωτικών και πορνείας. Λίγα χρόνια νωρίτερα στην Κροατία υπήρξε κλιμάκωση επιθέσεων όπου είχαν τραυματιστεί σοβαρά μέλη τοπικών συμμοριών.

Οι Hell’s Angels ιδρύουν παραρτήματα ανά τον κόσμο με τη νομική μορφή του σωματείου. Επιδιώκουν πάντοτε να έχουν νομική υπόσταση αλλά και να εξασφαλίζουν δυναμική νομική υπεράσπιση -όταν απαιτείται- για τα μέλη τους. Η αλληλεγγύη των μελών είναι ιερός και απαράβατος κανόνας. Στην Ελλάδα οι «Αγγελοι της κολάσεως» έχουν προχωρήσει από το 2013 στις διαδικασίες ίδρυσης σωματείου στο Πρωτοδικείο Αθηνών με την επωνυμία «Ελληνική Λέσχη Υποστηρικτών Μοτοσικλέτας (81 Attica)». Τις νομικές διαδικασίες έχει αναλάβει το δικηγορικό γραφείο του γνωστού ποινικολόγου Παύλου Σαράκη (φωτογραφία).
Το ίδιο δικηγορικό γραφείο ανέλαβε και την υπεράσπιση των συλληφθέντων μελών του κλαμπ για παράνομη οπλοκατοχή. Σε επικοινωνία που είχαμε  μαζί του αρνήθηκε ευγενικά να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα που έχουν επίκεντρο τους εντολείς του.

Το περίστροφο, οι σφαίρες και ο Τσιγγάνος

Στο σπίτι του Ελληνα συλληφθέντα βρέθηκε ένα περίστροφο, 49 φυσίγγια, ένα στιλέτο, αλλά και μικροποσότητα χασίς. Στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς του Εκβιαστών υποστήριξε: «Τον Μάιο του 2014 ήρθε στο μαγαζί μου ένας Τσιγγάνος, ηλικίας περίπου 35 ετών, στον οποίο έκανα διάφορα τατουάζ σε όλο το αριστερό του χέρι. Αυτός μου όφειλε το ποσό των 400 ευρώ από τα 1.000 που κόστισε όλη η δουλειά και αντί να με πληρώσει, μια μέρα μου έφερε το περίστροφο και μου είπε ότι με αυτό ξοφλάμε. Εγώ ήμουν αρνητικός αλλά αυτός μου το άφησε και έφυγε. Δεν μου έχει αφήσει στοιχεία του, μου είχε πει ότι λέγεται Γιώργος και ότι μένει κάπου στο Κορωπί, κοντά στο αεροδρόμιο. Τον Γιώργο μέχρι σήμερα δεν κατάφερα να τον εντοπίσω για να του δώσω πίσω το όπλο και να μου δώσει τα λεφτά μου. Μαζί, μου είχε φέρει και τα φυσίγγια και τα είχα βάλει όλα στο συρτάρι του κομοδίνου στην κρεβατοκάμαρα. Το αεροβόλο όπως και το στιλέτο τα αγόρασα νόμιμα από ένα μαγαζί στο Μοναστηράκι, τα έχω πάντα σπίτι μου και ποτέ δεν τα έχω βγάλει από εκεί. Η μικροποσότητα από χασίς είναι μόνο για δική μου χρήση».

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση προσπαθούν να βρουν τι κρύβεται πίσω από αυτή τη βόμβα. Από τις καταθέσεις των μελών δεν προκύπτει κάτι το ιδιαίτερο. Ωστόσο όπως λένε χαρακτηριστικά, κάποιος δεν βάζει βόμβα κάπου αν δεν υπάρχει κάτι σοβαρό.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι Hell’s Angels ιδρύθηκαν το 1948 στην Καλιφόρνια από βετεράνους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το 1969 έγινε η πρώτη λέσχη στο Λονδίνο ενώ τις τελευταίες δεκαετίες τα μέλη τους έχουν πρωταγωνιστήσει σε ταινίες και διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές, με το λογότυπό τους να έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές. Μάλιστα έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ πολλών εταιρειών που χρησιμοποιούν το λογότυπο των Hell’s Angels, με πιο χαρακτηριστική αυτή του οίκου μόδας Alexander McQueen που χρησιμοποίησε χωρίς άδεια το λογότυπο των μοτοσικλετιστών σε μία από τις κολεξιόν του. Ετσι κι αυτοί κινήθηκαν νομικά με αποτέλεσμα ο οίκος, εκτός από την αποζημίωση-μαμούθ που χρειάστηκε να καταβάλει, υποχρεώθηκε να εξαφανίσει από τα ράφια και να καταστρέψει τις παρτίδες με το «απαγορευμένο» λογότυπο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.