Εσπερινός και λιτανεία για την Μυρτιδιώτισσα στον Άλιμο (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)
Την Ιερά Πανήγυρη εόρτασε ο Ιερός Ναός της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στον Δήμο του Αλίμου την 23 του Μηνός Σεπτεμβρίου 2014.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης, ο πανηγυρικός εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στον Άλιμο.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών πλαισιωμένος απο Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στον Εσπερινό παρέστησαν ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Αργύρης Ντινόπουλος αλλά και πλήθος κόσμου όπου τίμησε με την παρουσία του την Πανήγυρη του Ναού.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της σημερινής εορτής.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας πέριξ του Ιερού Ναού, παιανίζοντας η μπάντα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και κρατώντας την Εικόνα ο παραδοσιακός χορευτικός σύλλογος Αλίμου.

Για την Romfea.gr, Ευάγγελος Καρπαθάκης

1

2

3

4

5

6

8

7

9

10

11

12

13

14

15

16

17

19

20

21

22

23

Αδελφοί μου,
Με αισθήματα βαθυτάτης εν Χριστώ χαράς σας προσκαλούμε στις λατρευτικές εκδηλώσεις που θα τελεστούν προς τιμήν της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης, στο όνομα της οποίας τιμάται ο Ιερός μας Ναός, που εορτάζει στις 24 Σεπτεμβρίου.
Την παραμονή 23/9/2014 και ώρα 19:οο θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινόςχοραστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου ημών, Νέας Σμύρνης κκ Συμεών, μετ’αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.
Ακολούθως και περί ώραν 20:30 θα ξεκινήσει η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Μυρτιδιωτίσσης μέσω της εξής διαδρομής: Λεωφόρος Κυθηρίων-Χρυσανθέμων-Κασσάνδρας-Κυβέλης-Γνώσεως-Λεωφόρος Κυθηρίων-Ιερός Ναός.
Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας , Τετάρτη 24/9, στις 7:00 θα ξεκινήσεις ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.
Το απόγευμα στις 18:30 θα ψαλλεί ο μεθέορτος Εσπερινός και εν συνεχεία η Ιερά Παράκλησιςπρος την Υπεραγίαν Θεοτόκον την Μυρτιδιώτισσαν.
Παρακαλούνται οι ενορίτες και οι φιλέορτοι πιστοί να τιμήσουν με την παρουσία τους το Ιερόν Πρόσωπον της Παναγίας Αχράντου Δεσποίνης Ημών Θεοτόκου της Μυρτιδιωτίσσης και να καταστούν με την προσευχή τους μέτοχοι της πνευματικής χαράς της ενορίας μας.
Μετά τιμής,
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.