Ποιος είναι ο Αλιμιώτης Γιώργος Νάνος και γιατί ζητάει να τον ψηφίσετε




Συνέντευξη στον «ΠΑΛΜΟ της ΓΛΥΦΑΔΑΣ»

Π]: Πείτε μας δυο λόγια για το ποιος είναι ο δημότης, Γιώργος Νάνος;

Γ.Ν.:Γεννηθηκα,μεγαλωσα και ζω στον Αλιμο.
Ειμαι παντρεμενος και εχω μια κορη μαθητρια της Α ταξης του 2ου Λυκειου Αλιμου.
Ειμαι πτυχιουχος του Οικονομικου Πανεπιστημιου Αθηνων (πρωην ΑΣΟΕΕ) με ΜΒΑ στη διοικηση επιχειρησεων.
Εχω διατελεσει διευθυντικο στελεχος σε διαφορες εταιρειες και τα τελευταια 15 χρονια κινουμαι στον χωρο της υγειας μεσω της εταιρειας Johnson & Johnson ασκωντας διοικηση σε ολη την Ελλαδα.
Σημερα παραμενω συμβουλος διοικησης στην Johnson εξυπηρετωντας αναγκες και αλλων εταιρειων οσον αφορα τον στρατηγικο σχεδιασμο,τις πωλησεις και την επιτευξη ποιοτικων και ποσοτικων στοχων.
Ειμαι ενεργο μελος διαφορων ελληνικων και παγκοσμιων ενωσεων ανωτατων στελεχων και ινστιτουτων διοικητικης σκεψης οπως:
Ιδρυτικο μελος της “Πολιτεια Γνωσεων” μια μη κερδοσκοπικη εταιρεια, με σκοπο την κινητοποιηση της συγχρονης επιχειρηματικης και στελεχιακης κοινοτητας της χωρας προαγοντας την οικονομικη και κοινωνικη ευημερια με σεβασμο προς τον ανθρωπο τους θεσμους και το περιβαλλον.
Αρχικο μελος του Ινστιτουτου Πωλησεων Ελλαδος,
Της Ελληνικης εταιρειας φαρμακευτικου Marketing,
Ελληνων Επιχειρhματιων στην Υγεια,
Παγκoσμιες ενωσεις φαρμακευτικων ειδων και αναλωσιμων-χειρουργικων υλικων.
Ενεργο μελος αθλητικων σωματειων-συλλογων.
Ασχολουμαι με τον αθλητισμο, και ιδιαιτερα με το πινγκ πονγκ, εχοντας διατελεσει και μελος της προεθνικης αντρων Tae Kwon Do μετα απο πολλα χρονια εξασκησης.

[Π]: Τι είναι αυτό που σας έδωσε το έναυσμα να ασχοληθείτε με τα κοινά πιο ενεργά;
Γ.Ν.:Εδω ζουμε! Εδω μεγαλωνουν τα παιδια μας.
Δεν γινεται λοιπον να μην αγαπω και να μην αγωνιω για τουτο τον ιστορικο και ομορφο τοπο μας.
Εναν τοπο που με γαλουχησε ελευθερο μεσα απο τις αλανες του και με ανδρωσε με βιωματα ζωης για το τι σημαινει φιλικη γειτονια και την σπουδαιοτητα να μοιραζεσαι την καλημερα σε καθε περπατημα.
Πρεπει να ξερετε οτι ειμαστε γενια που παιξαμε σε χωματοδρομους στην Ιωνιας και την Δωδεκανησου και η καθημερινη παρεα αποτελει ιστορικη θυμηση ολων μας.
Σημερα μεσω της προσκλησης-προκλησης του Δημαρχου Θανου Ορφανου πηρα την αποφαση να εμπλακω στα κοινα στον δημο μου,για πρωτη φορα, εχοντας εμπειριες ζωης,τολμη και παθος για ενα καλυτερο αυριο, με αδιαπραγματευτη την ηθικη μου ακεραιοτητα.
Πιστευω οτι παροτι η εποχη που ζουμε ειναι δυσκολη, δεν παυει να αποτελει και εποχη ευκαιριων μεσα απο ευελικτες και καινοτομες ιδεες φρεσκων σκεψεων και συμπεριφορων. Και αυτο με εξιταρει, να βοηθησω οπου και οσο μπορω να βελτιωθει η καθημερινοτητα μας και των παιδιων μας στην γειτονια που ζουμε.
Kαθαρα οραματα, εμφανη πετυχημενα προτυπα και προπαντων η μεταλαμπαδευση σεβασμου και γνωσης στις νεες γενιες ειναι περισσοτερο απο ποτ εαπαραιτητη να ξεκινα απο την περιοχη που ζουμε, απο τον δημο μας και φυσικα απο ανθρωπους που τον εκπροσωπουν!

[Π]: Γιατί επιλέξατε την παράταξη “Άλιμος Εδώ ζούμε” με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Θάνο Ορφανό;
Γ.Ν.: Ειχα την χαρα και την ευκαιρια να τον γνωριζω μεσω της ιδιοτητας του σαν γιατρος και μεσω δικων του ανθρωπων που υπηρετουν την υγεια. Εκει καταλαβαινετε οτι ειναι μια πρωτης ταξεως ευκαιρια να διακρινεις καθαρα την εντιμοτητα καποιου και την ανθρωπινη πλευρα του.
Γνωριζοντας τον καλυτερα μερα με την ημερα εκτιμησα την χαμηλων τονων συμπεριφορα του,τη συναισθηματικη νοημοσυνη του, την σεμνοτητα και πολυσυλλεκτικη ληψη αποφασεων του. Ειναι εκτιμητεο, τουλαχιστον στα ματια μου, η ταχυτητα, η πρακτικοτητα και οι εφαρμοσιμες λυσεις που υοιθετει οταν ασκει διοικηση, χωρις ‘δηθεν’ συμπεριφορες και ξυλινους λογους.
Ολοι καταλαβαινετε οτι το πιο σημαντικο ζυγισμα για καποιον που κατεβαινει για πρωτη φορα με ενα συνδυασμο ειναι η ηθικη του ηγετη του. Και αυτο για μενα ειναι η μεγαλυτερη παρακαταθηκη για το αυριο που μπορει να δωσει καποιος που ασκει εξουσια.
Κ. Φιλιπποπουλου γεννηθηκα απο γονεις βιοπαλαιστες και υπερηφανους.Κανεις δεν μου χαριστηκε αλλα οι ηθικες αξιες μου δεν διαπραγματευονται.Οταν λοιπον εκτιθεμαι προς ολους σας ειμαι ακεραιος και το ιδιο πιστευω απολυτα και για τον ηγετη του συνδυασμου που συμμετεχω!
Σαν οικονομολογος ενας επισης σημαντικος δεικτης για εμενα ειναι τα οικονομικα πεπραγμενα του δημου. Διεκρινα λοιπον την πετυχημενη προσπαθεια εξαλειψης του χρεους του δημου, μεσα απο την συνετη και εντιμη διαχειρηση του Δημαρχου ολα αυτα τα χρονια.
Σε μια κρισιμη οικονομικα περιοδο,μεσυνεχη μειωση κρατικων επιδοτησεων η επαγγελματικη μου εμπειρια λεει οτι αποτελει αθλο το οικονομικο νοικοκυρεμα.
Γι αυτο η οποιαδηποτε κριτικη για βελτιωση απο συνδημοτες ειναι θετικη στα αυτια μου, αλλα η κακοδιαχειρηση των οικονομικων θα με απετρεπε συνειδητα να εμπλακω και να σταθω διπλα σε οποιονδηποτε.

[Π]: Τι είναι αυτό που σας ενοχλεί στον Άλιμο και ποια η πρόταση σας για να αλλάξει ή να βελτιωθεί;
Γ.Ν. Ζωντας ολη μου την ζωη στον Αλιμο εχω διαπιστωσει θεματα που χρηζουν βελτιωσης. Η κοινωνικη διοικηση στα δικα μου προτυπα ειναι η συνεχης βελτιωση λεξεων κλειδια:
Υγεια-Περιβαλλον-Πολιτισμος-
Παιδεια-Αναπτυξη.
Καταλαβαινετε οτι ειναι θεματα που το καθενα ξεχωριστα ειναι απο μονο του και μια ξεχωστη συναντηση μαζι σας για περαιτερω αναλυση.
Οπως εχει πει και ο Δημαρχος προσφατα “λεφτα απο το κρατος τερμα”.
Πρεπει να βρουμε νεες πηγες εσοδων λοιπον που ναμην επιβαρυνουν τους δημοτες.
Επιγραμματικα θα μπορουσα να αναφερω ξεκινωντας απο το Περιβαλλον οτι χριζει βελτιωσης μεσω εξυπνης αναπτυξης και οικονομικων αποφασεων για νεες μορφες ανακυκλωσης.
Π.χ. το Σ.Μ.Α. δηλαδη κερδη μεσα απο μειωση δρομολογιων προς χωματερη με οφελη σε εργατωρες,σε καυσιμα,βλαβες απορριμματοφορων.
Επισης μεσω Κ.Δ.Α.Υ να επιτευχθουν εσοδα απο την διαθεση των ανακυκλωσιμων υλικων, ξεπερνωντας ετσι την ατερμονη συζητηση ελλειψης κονδυλιων.
Τα παρκα και οι παιδικες χαρες, που για μας τους παλιοτερους ηταν κεντρο αναφορας των συναντησεων μας, ειναι ενα θεμα που χρηζει βελτιωσης και ποιοτικης αναβαθμισης.
Μεσα απο την αναβαθμιση του πολιτισμου θα μπορουσαν να υπαρξουν κερδη για τον δημο.
Φεστιβαλ πολιτιστικων και μουσικων δρωμενων περα απο το ψυχαγωγικο και εξαγωγιμο πολιτισμο ειναι μια πηγη εσοδων. Επισης δημοτικος ανοιχτος κινηματογραφος.
Στα θεματα της υγειας που ειμαι και πιο ευαισθητος, θα μπορουσαν να βελτιωθουν τα τοπικα κεντρα υγειας και να εμπλουτιστουν με γνωστους επιφανεις γιατρους.
Παραλληλα μια συμφωνια για καρτα υγειας για ανεργους και οικονομικα αδυνατους συνδημοτες μας, σε συνεργασια με γειτονικα νοσηλευτικα ιδρυματα ειναι κατι που λογω επαγγελματικης εμπειριας μπορω να δρομολογησω. Οπως προτεραιοτητα μπορει να ειναι η αναβαθμιση της δευτεροβαθμιας φροντιδας για ολους που ανηκουν στον δημου μας απο τα ομορα ιδρυματα.
Πιστευω οτι ολα ειναι αλληλενδετα και τελικα στενα συνδεδεμενα με τον ορο κονδυλια και κατ’επεκταση τον ορο ‘αναπτυξη’. Και εκει θα πρεπει να εστιασουμε για να ειμαστε βιωσιμοι στον δημο μας.
Αγκαλιαζοντας την τεχνολογια,διασφαλιζοντας εσοδα μεσω επενδυτικων συνεργασιων και προπαντων με δυναμικη διεκδικητικη διαπραγματευση προς τρτους ,ειτε περιφερεια ειτε ιδιωτες, μπορουμε να εχουμε ευρωστο δημο ,με ποιοτητα υποδομων και υπηρεσιων και χαμηλοτερο κοστος.
Αφου τιποτα πλεον δεν μας χαριζεται ειναι στο χερι μας να διεκδικησουμε σεμνα μεν αλλα συνειδητα και εξυπνα αυτο που μας αναλογει, αρκει να ειμαστε ετοιμοι και προπαντων ικανοι διεκδικητες.
Η παιδεια με νεα εσοδα που θα μπορουσαν να διατεθουν για βελτιωση της ηδη καλης προσπαθειας που γινεται για την συντηρηση των σχολειων των παιδιων μας, ειναι στις αμεσες προτεριαοτητες μας.
Η υπαρξη πλεον, μεσω της επιτευξης του Δημαρχου, δημοτικου κοιμητηριου περα πο το συναισθηματικο κοματι που αγγιζει ολους μας, αναγκαζομενοι μεχρι σημερα να καλυπτομαστε απο ομορους δημους, ειναι και ενα κερδοφορο επιτευγμα που ολοι επιβραβευουμε.
Ενα αλλο σημαντικο παραδειγμα ειναι η εγκατασταση παιδικων χαρων και συνεχης συντηρηση τους, που αναδυκνυει ποσο ειναι η γειτονια μας να βελτιωνεται μεσα απο νεες πηγες εσοδων.
Καταλαβαινετε οτι θα προτιμουσα να μην επεκταθω αλλο για λόγους οικονομίας της συζήτησης , αλλα πιστεψτε με γνωριζω καλα την περιοχη μου και τις ελλειψεις της καθως και την διεκδικηση θεματων οπως Ελληνικο,ΤΑΥΠΕΔ, Κολυμβητηριο.
Για ολα θεσμικα αλλα και συλλογικα υπαρχει λυση για βελτιωση, προς οφελος του δημου μας και κατ’επεκταση των ιδιων των παιδιων μας.

[Π]: Έχετε κάποιο πρότυπο από άλλον Δήμο Εσωτερικού ή εξωτερικού που πιστεύετε ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στον Δήμο Αλίμου;
Γ.Ν.Προτυπα υπαρχουν αλλα θα ηθελα να ειμαι ορθολογιστης. Σε μια εποχη δυσκολη οικονομικα, με περικοπες κονδυλιων, το πιο σημαντικο για εναν ανθρωπο σαν εμενα που ειμαι κριτης κσι θα συνεχισω να ειμαι των πεπραγμενων μεχρι σημερα,ειναι αδικο να μπω σε συγκρισιμοτητες.
Αυτο που ειναι καιριο ομως ειναι πιοι αφουγκραζονται γρηγοροτερα τις νεες ευκαιριες και η ταχυτητα προσαρμογης και υλοποιησης τους στην δικη μας γειτονια. Αρα πολυ σημαντικος παραγοντας επιτυχιας αυτου ειναι το ηθος και η ικανοτητα οσων εμπλεκονται για την επιτυχη ανευρεση αυτων των προτυπων που ρωτατε και την προσαρμοσιμη εξευρεση νεων πορων. Νεους πορους που πλεον ειναι ακρογωνιαιος λιθος υπαρξης ενος δημου.
Εχοντας ταξιδεψει πολυ εντος και εκτος Ελλαδας υγιεις κοινοτητες ειναι και αυτες που ειναι αυταρκεις οικονομικα απο μονες τους, μεσω πολλων και εξυπνων προσωπικων πρωτοβουλιων.Πρωτοβουλιων συλλογικων απο δημοτες με κουλτουρα του τι σημαινει να μοιραζομαι και οχι ωχαδερφισμου και προσωπικων μικροψυχων συμφεροντων.
Και αυτο ειναι ενας συνεχης αγωνας βελτιωσης που θα πρεπει να ξεκινησει απο τον δημο και ειναι κατι που ζηλευω πραγματικα κ.Φιλιπποπουλου οταν κινουμαι εκτος Ελλαδας.
Γκρινιαζουμε για την καθαριοτητα και εμεις ειμαστε αυτοι που λερωνουμε η δεν προσεχουμε τι πεταμε τα σκουπιδια μας η οταν καμια φορα βαριομαστε να μαζεψουμε τις ακαθαρσιες απο το κατοικιδιο μας..
Εδω μιλαμε για αλλαγη κουλτουρας που ολοι επιθυμουμε αλλα αλλοιθωριζουμε απο που πηγαζει και αυτο ειναι η παιδεια μας!
Μακαρι να μπορεσω να βελτιωσω αν μου δωθει η ευκαιρια κατι απο την κουλτουρα-παιδεια που εχουμε ολοι μας για τους βασικους κανονες της κοινη μας διαβιωσης. Θα ειναι ενα βημα που μας οδηγει απο μονο του σε καλυτερα και πιο υγιη καθημερινοτητα και μεγαλυτερο σεβασμο προς τον συνδημοτη μας…
[Π]: Βρίσκεστε μπροστά στην κάλπη την ημέρα των δημοτικών εκλογών. Τι είναι αυτό που θα σας οδηγήσει στο να ψηφίσετε τον Γιώργο Νάνο;
Γ.Ν.Εγω σαν ψηφοφορος θα κοιτουσα ο υποψηφιος να εχει φρεσκια και χωρις πολιτικες μικροτητες σκεψη.
Επισης να εχει ηθικη γιατι οι καιροι που ζουμε μας εχουν κανει ολους διστακτικους και δυσπιστους αφοριζοντας ευκολα οτιδηποτε.
Ακομα να εχει τεχνοκρατικη εμπειρια ωστε με στεντωρεια φωνη να διαπραγματευτει συλλογικα, υπερκομματικα και ανοιχτομυαλα με δυναμικη και με διαφορετικοτητα οτι μπορουμε να κερδισουμε γυρω μας.
Ζυγιζω και θα εξακολουθω να το κανω για ολους που διεκδικουν την ψηφο μας μεσα απο το πρισμα: Ποιος, απο Που, με Ποιους, Για Ποσο, και Γιατι.
Θα κατεληγα ετσι να ψηφισω τον για πρωτη φορα υποψηφιο Γιωργο Νανο οχι μονο για αυτα που ξερω η μαθαινω για αυτον, αλλα γιατι με εχει πεισει οτι εχει τα εχεγγεια να με εκπροσωπησει επαξια οπου χρειαστει, εχοντας εμπιστοσυνη πλεον και σε αυτα που δεν γνωριζω για εκεινον αλλα μπορω να συμπερανω.
Σας ευχαριστω για την ευκαιρια που μου δωσατε να εκφρασω τις πρωτες σκεψεις μου μεσω μιας αρχικης συζητησης που ειχα μαζι σας.
Θα ηταν τιμη και χαρα να αναλυσουμε καποια αλλη φορα οτιδηποτε θελησετε.
«ΠΑΛΜΟΣ της ΓΛΥΦΑΔΑΣ»
Εβδομαδιαία Εφημερίδα Νοτίων Προαστίων

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.