Τώρα θυμήθηκαν τα αθλητικά σωματεία στον Άλιμο ;




«Όποιος έχει τη μύγα… μυγιάζεται» λέει ο λαός, παροιμία που βρήκε εφαρμογή σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλίμου όταν και ήρθε η πρόταση για την επιχορήγηση των αθλητικών σωματείων της πόλης μετά από 3 χρόνια «παγώματος» κάθε χρηματοδότησης.

Περιέργως πως, άπαντες οι σύμβουλοι προσπάθησαν να «ξορκίσουν» εκ των προτέρων τις κατηγορίες ότι μια τέτοια απόφαση τυχόν να έχει προεκλογικό άρωμα – δύο μήνες πριν τις εκλογές – με τις διαφωνίες να επικεντρώνονται στο πώς θα μπορέσει ο Δήμος να δώσει παραπάνω χρήματα, μα πάνω από όλα με πιο τρόπο θα θωρακίσει την απόφασή του.

Βλέπετε, μπορεί οι δημοτικοί άρχοντες να νοιάζονται, έστω και μετά από καιρό, για τους αθλητικούς συλλόγου του Αλίμου, το Ελεγκτικό Συνέδριο όμως φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη, καθώς η πάρεδρος, που ελέγχει τις οικονομικές συνδιαλλαγές του Δήμου, είναι αμφίβολο εάν θα εγκρίνει την εν λόγω δαπάνη, δεδομένου και των μελανών οικονομικών του δημοτικού ταμείου.

 Ορφανός – Τσέκας

Αυτό άλλωστε επισήμανε και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Αλέξανδρος Τσέκας: «Είναι κόκκινο πανί για τον έλεγχο του προϋπολογισμού αυτού του είδους οι δαπάνες. Ακόμα και αυτό που κάνουμε τώρα τελεί υπό αίρεση».

Πάντως προσπάθεια θα γίνει, όπως τόνισε και ο δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός:

«Θα κάνουμε προσπάθεια να πεισθεί η πάρεδρος και να εγκρίνει τη χρηματοδότηση», είπε ο δήμαρχος, ο οποίος συνέχισε παρουσιάζοντας τη λίστα των σωματείων που θα μοιραστούν 44.000 ευρώ από το δημοτικό προϋπολογισμό.

 Τσαμπαρλής

«Κακώς είχε σταματήσει η χρηματοδότηση τόσα χρόνια. Δεν είναι δικαιολογία ότι η πάρεδρος δεν τα εγκρίνει αλλά αποτυχία της διοίκησης. Πώς τα εγκρίνει σε άλλους δήμους;», το σχόλιο του επικεφαλής της μείζονος Νίκου Τσαμπαρλή ο οποίος ζήτησε να «θωρακιστεί» η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

 Κονδύλης

Την εν λόγω «θωράκιση» αμφισβήτησε ο ανεξάρτητος σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης:

«Δεν υπάρχουν κριτήρια για τη χρηματοδότηση παρά μόνο απλή κατανομή χρημάτων», επισήμανε ο σύμβουλος προειδοποιώντας ότι τοιουτοτρόπως η απόφαση θα απορριφθεί, ζητώντας για αυτό το λόγο την απόσυρση του θέματος από την ημερήσια διάταξη του Δ.Σ. και επαναφορά του με πλήρη αιτιολογική έκθεση.

 Καρανικόλας

«Υπάρχει τεκμηριωμένη πρόταση για κάθε χρηματοδότηση. Ο Δήμος δεν χρηματοδοτεί λειτουργικές δαπάνες παρά αθλητικές εκδηλώσεις», απάντησε ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Δημήτρης Καρανικόλας, ο οποίος πρότεινε το επόμενο δημοτικό συμβούλιο να βάλει κανόνες για να υπάρχει ένας μπούσουλας για τις μελλοντικές κατανομές.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι όποιος σύμβουλος τοποθετήθηκε για το θέμα – δημοτική αρχή αλλά και αντιπολίτευση – ξεκίνησε την ομιλία του με το «απεταξάμην» της προεκλογικής περιόδου, μολονότι κάποιοι ζήτησαν αύξηση των κονδυλίων της χρηματοδότησης, σε μια μίνι πλειοδοσία…

ΠΗΓΗ: newsta.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.