«Ο Έβρος απέναντι» από τη Θεατρική Ομάδα της Δημοτικής Κοινότητας Αργυρούπολης (ΕΙΚΟΝΕΣ)




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Στο Δημοτικό Θέατρο Αργυρούπολης ξεκίνησαν με μεγάλη επιτυχία οι παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας της Δημοτικής Κοινότητας Αργυρούπολης με το θεατρικό έργο των Ρέππα – Παπαθανασίου «Ο Έβρος απέναντι».
Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή μέχρι τις 13 Απριλίου 2014 και είναι αφιερωμένες στον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή βίας και ρατσισμού.
Για μια ακόμα φορά μια παράσταση άκρως επαγγελματική.
Οι «προσεγμένες» ερμηνείες των ηθοποιών της ομάδας, η δημιουργική σκηνοθεσία του Μιχάλη Μαραγκού, τα έξυπνα σκηνικά του Μανώλη Περράκη και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός της Κατερίνας Μαραγκουδάκη, μας έκαναν να ζήσουμε την σκληρή πραγματικότητα και τους φόβους των ανθρώπων.
Το έργο πραγματεύεται πώς και γιατί τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι συντονίζονται και συμπλέουν με το υπόγειο ρεύμα του ρατσισμού, που διατρέχει και διαβρώνει την κοινωνία μας.
Τέσσερις άνεργοι Έλληνες κατοικούν στις παρυφές της «ευμάρειας». Θεατές και παρείσακτοι της ευρωπαϊκής μας βιτρίνας. Τέσσερις Ευρωπαίοι δεύτερης ταχύτητας.
Και ξαφνικά στο περιβάλλον τους εισβάλλει ένας ξένος.
Ένας Κούρδος πρόσφυγας.
Ένας απροστάτευτος.
Ένας πολίτης τέταρτης κατηγορίας…………
Κατά τη διάρκεια της παράστασης ανάμικτα ήταν τα συναισθήματα του κοινού. Την ίδια στιγμή που ξεσπούσε στα γέλια, την ίδια στιγμή αισθανόταν και μια γροθιά στο στομάχι.
Πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές της παράστασης που απέδειξαν πως ο ερασιτέχνης ηθοποιός μπορεί να υπηρετήσει το θέατρο πράγματι ως Εραστής της Τέχνης.

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.