«Μνημεία της Μικράς Ασίας» στο Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης
 

Ο «Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.- Γρηγόρης Γρηγορίου» σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε προβολή με θέμα «Μνημεία της Μικράς Ασίας», με εισηγητή τον κ. Κώστα Χρ. Κατσιγιάννη την Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014, στις 19.00, στο Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης.

Θα παρουσιαστούν μνημεία διαφόρων ιστορικών περιόδων, αναγνωρισμένα ως παγκόσμια κληρονομιά από την UNESCO, καθώς και θρησκευτικά μνημεία όλων των δογμάτων, με έμφαση στις ορθόδοξες εκκλησίες και μοναστήρια.

Τέλος θα γίνει μια σύντομη αναφορά στον ελληνισμό του 19ου αι. και των αρχών του 20ου αι. μέσα πάντοτε από την παρουσίαση μνημείων, είτε μεμονωμένων είτε οικιστικών συνόλων, σε περιοχές όπου δραστηριοποιήθηκαν ιδιαίτερα οι Έλληνες.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή
Ο κος Κωνσταντίνος Κατσιγιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα, έκανε γυμνασιακές σπουδές στο Παρίσι και στο Βύρωνα. Είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός Ε.Μ.Π.
Διετέλεσε υπάλληλος του  Ε.Ο.Τ. από 1970 μέχρι 2005, Γενικός Διευθυντής Ε.Ο.Τ. από το Δεκέμβριο 1994 μέχρι τον Ιούνιο 2005 και συντονιστής της επιτροπής Ε.Ο.Τ.- «Αθήνα 2004» για το πρόγραμμα φιλοξενίας των Ο.Α. του 2004.
Εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Ελληνο – Τουρκικό διάλογο για τον τουρισμό (1999-2005)
Είναι μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού τμήματος του ICOMOS (διεθνής οργάνωση της UNESCO για την προστασία και ανάδειξη των ιστορικών μνημείων) και της οργανωτικής επιτροπής του διεθνούς Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας Γ. Γραμματέας του συλλόγου φίλων της Εθνικής Βιβλιοθήκης.
Έχει συγγράψει την ιστορία του Παγκόσμιου κλασσικού αθλητισμού ενώ είναι υπό έκδοση η  ιστορία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Μιλάει και γράφει  γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά, τουρκικά.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.