“Κλείδωσε” στην Lamda Development το Ελληνικό




marinabaygeito

 

Υπέρ της αποδοχής της -βελτιωμένης- προσφοράς της Lamda Development για το Ελληνικό, ύψους 915 εκατ. ευρώ, αποφάνθηκε το ΤΑΙΠΕΔ, ανακηρύσσοντας ομόφωνα την εταιρεία ως προτιμητέο επενδυτή.
Η σχετική ανακοίνωση του Ταμείου αναφέρει:
“Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση και μετά από τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, ανακήρυξε ομόφωνα την Εταιρία Lamda Development Α.Ε. Προτιμητέο Επενδυτή για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε.
Είχε προηγηθεί η υποβολή ξεχωριστών γνωμοδοτήσεων (fairness opinions) από τους Χρηματοοικονομικούς Συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ, Citigroup και Piraeus Bank, οι οποίοι έκριναν δίκαιη και εύλογη την τελική οικονομική προσφορά, ύψους 915 εκ. ευρώ, της Εταιρίας και του επενδυτικού σχήματος που τη στηρίζει.
Την Πέμπτη 3 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί σχετική ενημέρωση εκπροσώπων του Τύπου”.
Η εταιρεία θα καταβάλει το 33% του ποσού άμεσα με την ολοκλήρωση της συμφωνίας και το υπόλοιπο εντός 10 ετών, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής σύμβασης. Η Lamda Development είχε καταθέσει βελτιωμένο τίμημα, κατά ποσοστό υψηλότερο του 25% σε σχέση με την αρχική της προσφορά, το οποίο υπερβαίνει την αποτίμηση του ανεξάρτητου εκτιμητή (American Appraisal).
Παράλληλα, η Lamda Development αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου κόστος ύψους 1,25 δισ. ευρώ, που απαιτείται για την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών και του Ενιαίου Μητροπολιτικού Πάρκου.
Σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης, η εισηγμένη δεσμεύεται με εγγυητικές επιστολές για την καταβολή του τιμήματος και με ποινικές ρήτρες για την υλοποίηση επένδυσης, ύψους τουλάχιστον 5,7 δισ. ευρώ. Ακόμη το Δημόσιο θα εισπράττει το 30% των μελλοντικών κερδών του επενδυτή, εφόσον η σωρευτική αποδοτικότητα της επένδυσης (IRR) ξεπεράσει το 15%.
Υπενθυμίζεται ότι η Lamda έχει συμμαχήσει με την αραβική Al Maabarr και την κινεζική Fosun, ενώ στο σχήμα χρηματοδότησης θα συμμετέχουν funds συμφερόντων του ομίλου Λάτση.
Πηγή:www.capital.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.