Δημοσθένης Δόγκας: Εθελοντισμός και προσφορά στο Δήμο 3Β




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

“Η αγάπη για την πόλη μας και η εθελοντική προσφορά στο Δήμο μας, είναι τα βασικά κίνητρα που μας οδήγησαν στην απόφαση να διεκδικήσουμε στις δημοτικές εκλογές του Μαίου την ανάληψη της δημοτικής αρχής, με την παράταξη “Δημοτική Βούληση Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης”.

Αυτό τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Δημοσθένης Δ.Δόγκας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα σε εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, στα γραφεία του νέου συνδυασμού στη Βούλα, όπου παρουσίασε τη διακήρυξη του συνδυασμού, ανέλυσε τις θέσεις του και απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
Ο Δημ.Δόγκας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση επεσήμανε ότι “προκειμένου να μπορέσεις να δραστηριοποιήσεις τον κόσμο, πρέπει πρώτα από όλα να είναι αυθεντικό το όραμα σε αυτό που θέλεις να κάνεις, ώστε ο καθένας να μπορεί να είναι κοινωνός, φορέας της όλης προσπάθειας”. Ο υποψήφιος δήμαρχος, έχοντας αφιερωθεί ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του στον τομέα του εθελοντισμού, εντόπισε πάγιες δυσλειτουργίες του Δήμου ΒΒΒ στον τομέα αυτόν. “Δεν είχα ασχοληθεί τόσο καιρό, διότι δεν μου άρεσε το πώς διεκπεραιωνόταν η διαχείριση στον Δήμο και προτιμούσα να συμμετέχω σαν εθελοντής ενεργά”, υπογράμμισε, απαντώντας σε ερώτηση γιατί επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για την ενασχόλησή του ενεργά και στα δημοτικά.
Ως προς τις επιλογές των προσώπων που θα στελεχώσουν τον νέο συνδυασμό, ο επικεφαλής της “Δημοτικής Βούλησης”, διευκρίνησε ότι προτεραιότητα έχουν “άτομα που είναι νέα στην πολιτική σκηνή των δημοτικών πραγμάτων” και δεσμεύτηκε ότι θα μείνει χώρος “μόνο για ανθρώπους οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι είναι τίμιοι, ηθικοί και έχουν προσφέρει στον τόπο”, υπογραμμίζοντας και από αυτή τη σκοπιά το σύνθημα του συνδυασμού, “Τώρα Ανανέωση Παντού”.
Σε ερώτηση αν σκοπεύει να αφοσιωθεί αποκλειστικά στον ρόλο του Δημάρχου, ο Δημ.Δόγκας ξεκαθάρισε ότι είναι η αποκλειστική του προτεραιότητα και πρόσθεσε ότι πιστεύει στο επαγγελματικό ασυμβίβαστο για τη θέση των Δημάρχων.
Τα κύρια σημεία της συζήτησης με τους δημοσιογράφους έχουν ως εξής:

• Ερ.: Γιατί κατεβαίνετε υποψήφιος Δήμαρχος;

Απ.: Ασχολούμαι επί χρόνια με τον εθελοντισμό τόσο εγώ όσο και η ομάδα μου. Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα, μέσα από τους Προσκόπους και τις οικογενειακές προσφορές σε όλη την Αττική, είδα ότι σε άλλους Δήμους αναγνωρίζονται οι προσφορές και δωρεές με τον τρόπο που πρέπει. Η πρώτη σκέψη μου λοιπόν ήταν να συγκροτήσουμε μια συνολική προσπάθεια, ώστε να μπορέσουμε αυτό το πνεύμα να το προωθήσουμε. Να μην βρίσκει κανείς πόρτες κλειστές όταν εθελοντικά προσφέρονται δράσεις. Πρέπει μια Δημοτική Αρχή να δίνει ευκαιρίες σε οποιονδήποτε βοηθάει ενεργά.

• Ερ.:Με τι ασχολείστε επαγγελματικά;

Απ.: Ασχολούμαι επαγγελματικά με τα χρηματοοικονομικά. Με την ομάδα μου κάναμε διάφορες κατασκευαστικές ανακαινίσεις, όχι ως επαγγελματίες, αλλά ως μέλη μιας ομάδας που παρείχε αφιλοκερδώς γνώσεις και τον συντονισμό διαφόρων συνεργείων κατασκευών. Σε προσωπικό επίπεδο, όσες φορές εργάστηκα, αντιμετώπισα ένα πολύ άσχημο κλίμα, που είναι γενικευμένο για τους νέους και πολύ αποθαρρυντικό. Αποφάσισα λοιπόν μέσα από τον εθελοντισμό και την παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών και δημιουργίας σε όλους τους φορείς να παρέχω τον χρόνο μου.

• Ερ.:Σε περίπτωση που εκλεγείτε Δήμαρχος, θα αφιερωθείτε αποκλειστικά στον Δήμο;

Απ.: Υπάρχει ασυμβίβαστο για τη θέση του Δημάρχου, με το οποίο συμφωνώ. Θα ασχοληθώ αποκλειστικά με τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του δημάρχου.

• Ερ.:Είναι η πρώτη σας επαφή με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Απ.: Προσωπική επαφή είναι η πρώτη αλλά έχω μεγαλώσει μέσα στο αρχείο του πατέρα μου ο οποίος ήταν αποκλειστικός Νομικός Σύμβουλος του Δήμου της Βούλας και παλαιότερα της Κοινότητας Βούλας. Ο παππούς μου ήταν ο πρώτος κοινοτάρχης και ιδρυτής της Κοινότητας Βούλας, ο οποίος πραγματοποίησε την απόσχιση της πόλης από τη Γλυφάδα. Ο λόγος για τον οποίο δεν είχα ασχοληθεί τόσο καιρό με τα δημοτικά ήταν ότι δεν μου άρεσε ο τρόπος της δημοτικής διαχείρισης. Προτιμούσα να δραστηριοποιούμαι ως εθελοντής. Ξεκίνησα από τη Γλυφάδα στο σύστημα των Ναυτοπροσκόπων, στη Βούλα έκανα την επανίδρυση του σώματος και βοηθάω όπως μπορώ κάθε προσπάθεια του Δήμου, όχι μόνο εδώ αλλά και παντού.

• Ερ.: Ποια πρόσωπα θα στελεχώσουν το συνδυασμό σας;

Απ.: Μαγιά της παράταξης μπορούμε να θεωρήσουμε ότι είναι η ομάδα που φτιάξαμε το πάρκο “Γεωργίου Δόγκα”, πρόσωπα που είναι κατά το πλείστον δημότες της περιοχής, επιστήμονες και επαγγελματίες του τόπου. Θα διεκδικήσουμε την πρωτιά ώστε να είμαστε η επόμενη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να δόσουμε ένα πρόγραμμα το οποίο να είναι αξιόπιστο, ανταποδοτικό και βιώσιμο για το Δήμο και για όλους τους δημότες.

• Ερ.: Τι πολιτικό χρώμα έχει το ψηφοδέλτιό σας;

Απ.: Θα είναι ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο. Είναι “άχρωμο” από τα άτομα που είναι μέχρι τώρα στην ομάδα και οι μελλοντικές επιλογές μας θα κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση. Θέλουμε να κάνουμε κάτι πραγματικά καινούργιο. Όλοι βέβαια έχουν τα “πιστεύω” τους και η περιοχή γενικότερα θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία. Θα είμαστε μαζί με όποιον συμφωνεί στο πλαίσιο της Διακήρυξης των Αρχών μας.

• Ερ.: Είστε έτοιμος για συνεργασίες πριν και μετά τις εκλογές;

Απ.: Οποιαδήποτε συνεργασία πρέπει να ξεκινάει με την υπογραφή της Διακήρυξης της “Δημοτικής Βούλης”, ειδικά όταν μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι ήδη έχουν παίξει ρόλο στα Δημοτικά και των τριών πρώην Δήμων αλλά και του ενιαίου “Καλλικρατικού” Δήμου. Εμείς κατά προτεραιότητα θα κοιτάξουμε να συνεργαστούμε με πρόσωπα που είναι νέα στην πολιτική σκηνή και θα αφήσουμε επίσης χώρο μόνο για ανθρώπους οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι είναι τίμιοι, ηθικοί και έχουν προσφέρει στον τόπο. Να προσθέσω ακόμη ότι αν κάποιος έχει δικαστική εμπλοκή για υποθέσεις οικονομικής ατασθαλίας ή κατάχρησης εξουσίας, προφανώς και δεν έχει θέση στην παράταξή μας.

• Ερ.: Πώς θα ενδυναμώσετε την επιχειρηματικότητα;

Απ.: Θέλουμε να βοηθήσουμε την ιδιωτική επιχειρηματικότητα μέσα από τις ίδιες τις δομές του Δήμου, που ως φορέας μπορεί να προβάλει επικοινωνιακά τα μηνύματα των τοπικών και όχι μόνο επιχειρήσεων σε ένα ευρύτερο ακροατήριο, γιατί όχι και πανελλήνια ή ακόμη και πανευρωπαϊκά. Στόχος μας είναι να τονώσουμε την ιδιωτική επιχειρηματικότητα και να είμαστε δίπλα στον οποιονδήποτε παράγει προϊόντα, είτε προσφέρει υπηρεσίες. Στόχος μας είναι να τον στηρίξουμε, να μη φύγει από τη χώρα και να πάει να δώσει αυτές τις ιδέες στο εξωτερικό, όπως γίνεται κατά κόρον στις μέρες μας. Αλλά να λειτουργήσουμε προωθητικά και ενημερωτικά. Το σκεπτικό είναι ότι βοηθώντας την ιδιωτική επιχειρηματικότητα, ο Δήμος θα είναι εύρωστος, επομένως και οι δημότες θα έχουν λιγότερα βάρη.

• Ερ.: Πώς θα προστατεύσετε την πρώτη κατοικία, όπως αναφέρεται στη Διακήρυξή σας;

Απ.: Το κίνημα “δεν πληρώνω” είναι μια λύση, αλλά είναι λύση βραχυπρόθεσμη για όσους ίσως έχουν χάσει κάθε ελπίδα. Το δικό μας σκεπτικό είναι να υποστηρίξουμε πραγματικά τον κάθε άνθρωπο, έτσι ώστε να μπορέσει να σταθεί αντιμέτωπος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Η πρώτη κατοικία είναι σύμφωνα με τις αρχές μας βασικό και αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου, όπως είναι η παιδεία και το νερό. Θα κινητοποιηθούμε λοιπόν σε τέτοιες περιπτώσεις ακριβώς όπως κινητοποιούμαστε για τη Β’ πλαζ της Βούλας ή το Ασκληπιείο. Να προσθέσω ακόμη ότι το λεγόμενο “χαράτσι” είναι κάτι για το οποίο η γενιά των 30ρηδων και 40ρηδων πληρώνει αλλά δεν ευθύνεται άμεσα. Είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσει όλη η κοινωνία μας. Η πρώτη κατοικία λοιπόν θα προασπιστεί με οποιονδήποτε τρόπο. Ακόμη και με την παρουσία χιλίων ανθρώπων στο κάθε σπίτι που πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό. Βέβαια, για τέτοιου είδους ζητήματα εθνικής εμβέλειας, είναι πολύ δύσκολο να δώσουμε συνολικές απαντήσεις. Σίγουρα όμως μπορούμε να αντιδρούμε και να είμαστε όλοι μαζί.

• Ερ.: Θα δώσετε προτεραιότητα στις κοινωνικές δομές;

Απ.: Δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά. Ως εθελοντής έχω μάθει ότι προκειμένου να μπορέσεις να δραστηριοποιήσεις τον κόσμο πρέπει πρώτα από όλα το όραμα σου να είναι αυθεντικό, ώστε ο καθένας να μπορεί να είναι κοινωνός, φορέας της όλης προσπάθειας. Έπειτα, χρειάζεται να επιβραβεύεις την προσπάθεια, έστω με μια παρουσίαση, κάτι που ποτέ δεν γινόταν στον Δήμο μας.

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.