Μοναδικές διαδρομές στη νότια πλευρά του Υμηττού




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή 02 Μαρτίου στο Πανόραμα της Βούλας ο αγώνας ορεινού τρεξίματος (Trail Run) και αγώνας ορεινής ποδηλασίας (mountain bike), με την υποστήριξη του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Περισσότεροι από 250 συμμετέχοντες, με σύμμαχο τον καιρό, σε μια πανέμορφη διαδρομή στην Νότια πλευρά του Υμηττού, έζησαν μια ακόμα ξεχωριστή οργανωτική και αγωνιστική εμπειρία, με τη διοργάνωση του XTERRA στην Ελλάδα.
Ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς σε μήνυμά του σημείωσε ότι «Μια σημαντική και διαφορετική αθλητική διοργάνωση φιλοξενήθηκε με επιτυχία σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της πόλης μας. Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές, αλλά και τους συμμετέχοντες στον αγώνα γιατί μέσα από αυτή την αθλητική διοργάνωση αναδείχτηκε για μια ακόμα φορά η αξία του ευ αγωνίζεσθαι και η μοναδική φυσιογνωμία του τόπου μας. Ζούμε σε μια πόλη που όπως αποδεικνύεται μπορεί και προσφέρει ξεχωριστές δυνατότητες ενασχόλησης με τον αθλητισμό. Ο Δήμος μας θα εξακολουθεί να στηρίζει τέτοιες δράσεις που προβάλλουν τον τόπο μας αλλά και τις αξίες του αθλητισμού».

Η ημέρα περιελάμβανε 2 ξεχωριστούς αγώνες, ένα αγώνα XTERRA Trail Run (ορεινού τρεξίματος) 6,5 & 15 χιλιομέτρων και έναv αγώνα XTERRA mtb (ορεινής ποδηλασίας) 15 & 30 χιλιομέτρων.
Ο αγώνας τρεξίματος και των 2 αποστάσεων ξεκίνησε στις 10:30 το πρωί με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών όλων των ηλικιών.
Την διοργάνωση τίμησαν με την συμμετοχή τους κορυφαία ονόματα όπως ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ο Δημοσθένης Μαγγίνας, ό Βασίλης Κρομμύδας, η Ντενίζ Δημάκη ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου και άλλοι.
Στα 6,5 χιλιόμετρα, ο πρωταθλητής τριάθλου Γρηγόρης Σουβατζόγλου κινήθηκε σε γρήγορο ρυθμό από την αρχή και πήρε εύκολα τη νίκη με τον Μονογυιό και τον Μακαντάνη στη δεύτερη και τρίτη θέση.
Στις γυναίκες στην μικρή απόσταση, η Αγγελική Κεραμιδά πέρασε πρώτη τη γραμμή τερματισμού με δεύτερη την Τβιςς και τρίτη την Καπόμπαση.
Στη μεγάλη απόσταση των 15 χιλιομέτρων ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος από την αρχή πήρε προβάδισμα και έφτασε άνετα πρώτος στον τερματισμό σε χρόνο κάτω από 57 λεπτά, με τον Δημοσθένη Μαγγίνα να ακολουθεί 3 λεπτά αργότερα και τον Θανάση Μακρυγιάννη να κλείνει την πρώτη τριάδα.
Στις γυναίκες η πρώτη θέση κρίθηκε στο νήμα, με την πρωταθλήτρια τριάθλου Ντενίζ Δημάκη να κερδίζει την Βικυ Κολοβού με διαφορά 4 δευτερολέπτων. Στην τρίτη θέση τερμάτισε η Ελίνα Ασκάρογλου.
Η αγωνιστική ημέρα συνεχίστηκε με τον αγώνα mountain bike που ξεκίνησε βάση προγράμματος στις 13:30 το μεσημέρι με περισσότερους από 75 συμμετέχοντες να παίρνουν εκκίνηση.
Στη μικρή απόσταση των 15 χιλιομέτρων την πρώτη θέση κέρδισε ο Vicente Gacutan με τον Σπύρο Χρυσικόπουλο και τον Δημήτρη Τσιμούρα στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα
Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Σαμπρίνα Τβιςς με δεύτερη την Σοφία Στεργίου και τρίτη την Ελένη Γεώργα..
Τον αγώνα των 30 χιλιομέτρων κέρδισε ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου, (νικητής και του αγώνα των 6,5 χιλιομέτρων στο τρέξιμο). Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Φατούρος και ο Μιχάλης Παπασάββας στην τρίτη θέση.
Στις γυναίκες η Ειρήνη Μούκα ήταν η νικήτρια του αγώνα με την Ειρήνη Τερζή δεύτερη και την Ελένη Σούλα Τρίτη.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.