ΕΝΑΚ: “Πολιτιστικές διαδρομές”




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Στις 18 Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΕΝ.Α.Κ. πραγματοποίησε εκδήλωση με τίτλο «Πολιτιστικές διαδρομές».
Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε τους ομιλητές η κα Ηλιακοπούλου Βάσω.
Σε χαιρετισμό του ο κος Πανταζόπουλος Δημήτρης, επικεφαλής του Ε.ΝΑ.Κ. τόνισε ότι το ΕΝΑΚ προσπάθησε να είναι συνεπές σε τρεις άξονες.
Πρώτος άξονας είναι να τιμήσει την ψήφο των συμπολιτών μας μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Με προτάσεις, θέσεις και εναλλακτικές λύσεις στα προβλήματα της πόλης.
Δεύτερος άξονας είναι να αντιπαλέψουμε την νέα πραγματικότητα που διαμορφώθηκε στην πόλη μας. Αλαζονική, αυταρχική με περίεργη αυθεντία της Δημοτικής αρχής που όλοι μας βιώνουμε. Κανείς ακριβώς δεν ξέρει τι γίνεται, ποιος το κάνει, πόσο κοστίζει. Δυστυχώς αυτή την εικόνα έχουμε καθημερινά στην πόλη μας.
Τρίτος άξονας είναι η δημιουργία ενός μεγάλου, ενιαίου, ανεξάρτητου αυτοδιοικητικού κινήματος, το οποίο έχει ανάγκη η πόλη και η εποχή με τις απίστευτες ανατροπές στη ζωή μας. Το ΕΝΑΚ προσπαθεί εδώ και τρία χρόνια με πράξεις και όχι με λόγια να υπάρξει συνεργασία συνεννόηση και κοινή πορεία στην πόλη.
Στη συνέχεια ο κος Πανταζόπουλος Δημήτρης αναφέρθηκε ότι το ΕΝΑΚ με την ίδρυση του τόλμησε. Τόλμησε να μιλήσει για πολιτική, για το περιβάλλον, για τα προβλήματα της πόλης για τα προβλήματα της εκπαίδευσης. Σήμερα το ΕΝΑΚ πήρε μια άλλη πρωτοβουλία, έκανε μια τομή και θα μιλήσει για την τέχνη. Για την τέχνη και την πολιτική. Μια άλλη εναλλακτική άποψη που ευελπιστούμε να μας δώσει μια άλλη διάσταση, σε σχέση με τις δύσκολες εποχές που βιώνει η χώρα μας και οι πολίτες της, για να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τα προβλήματα.
Στη συνέχεια η κα Μουζακιώτου Στέλλα, Διδάκτωρ Ιστορίας της τέχνης, και Καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
παρουσίασε και ανέλυσε με γλαφυρό τρόπο τι σημαίνει φασισμός. Χρησιμοποιώντας φωτογραφίες, σκίτσα, γελοιογραφίες και έργα τέχνης παρουσίασε τι σημαίνει φασισμός και ποιες θηριωδίες έκανε. Ο φασισμός χρησιμοποιεί την τέχνη, προπαγανδιστικά, για να αποπροσανατολίσει και τρομοκρατήσει το λαό και όχι για την μόρφωση του. Μια τρομακτική προπαγάνδα.
Ο κος Μαρινάκης Γιώργος, πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών Μουσικοσυνθέτης και ποιητής, αναφέρθηκε και σύνδεσε την ποίηση με την ζωγραφική. Με μαεστρία ανέλυσε την αμφίδρομη αλληλεπίδραση και την διαχρονικότητα των σχέσεων ποίησης και ζωγραφικής από ιστορικής και αισθητικής πλευράς. Άλλωστε η ζωγραφική είναι ποίηση χωρίς λέξεις ή αλλιώς η ζωγραφική είναι ποίηση που βλέπεται αλλά η ποίηση είναι ζωγραφική που ακούγεται . Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο κος Γεωργάκης Θεόδωρος, πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης, ο κος Αναγνώστου Γιάννης, πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, ο κος Χρονόπουλος Βασίλης, πρώην Αντινομάρχης, ο κος Κοκοτίνης Χρήστος, επικεφαλής της παράταξης ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ οι κκ. Μπενάς Γιώργος και Πούλος Γιάννης δημοτικοί σύμβουλοι του ΕΝΑΚ, οι κ.κ. Γιαννόπουλος Παρασκευάς και Ευσταθίου Αναστάσιος, δημοτικοί σύμβουλοι με την ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ και πλήθος κόσμου.

Για το Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα
ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.