Aνακοίνωση για το πρόστιμο των 7.874 ευρώ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο ότι λόγω «παραβάσεων» που διαπιστώθηκαν κατά τον έλεγχο των οικονομικών του Συνδυασμού μας στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές επεβλήθη στον επικεφαλής της κίνησής μας Χρήστο Κοκοτίνη ως πρόστιμο το ποσό των 7.874 ευρώ.
Επίσημη πληροφόρηση βέβαια δεν έχουμε, προς αποφυγή όμως οποιωνδήποτε εντυπώσεων, αλλά και προς αποκατάσταση των πραγματικών δεδομένων αναφέρουμε τα ακόλουθα:
Ο Συνδυασμός «ΗΛΙΟΥ – πόλις, ανθρώπινη πόλη» κατά την διάρκεια των προηγούμενων εκλογών και όσον αφορά τις δαπάνες στις οποίες υπεβλήθη τήρησε απαρέγκλιτα την νομιμότητα. Παρά ταύτα η άνω επιτροπή μένοντας καθαρά στον τύπο του Νόμου, χωρίς να μπει στην ουσία και επικαλούμενη το άρθρο 10 παρ. 5β του νόμου 3870/2010 επέβαλε το παραπάνω πρόστιμο. Ειδικότερα η δημοτική μας κίνηση όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης τηρούσε όλα τα προβλεπόμενα βιβλία και στοιχεία, υπήρχαν όλα τα νόμιμα παραστατικά και τόσο τα έσοδα όσο και τα έξοδα πλήρως ισοσκελισμένα και το κυριότερο σε καμία υπέρβαση, απόκρυψη ή αναληθή παράθεση αυτών δεν υπέπεσε. Όμως με το αιτιολογικό ότι τα παραπάνω δεν αναρτήθηκαν στην Κεντρική Βάση Δεδομένων που είχε εγκαταστήσει το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επεβλήθη πρόστιμο ίσο με το ποσό των εσόδων μας, δηλαδή ποσό 7.874 ευρώ. Εάν είχαμε δηλαδή δηλώσει έσοδα μικρότερα ή μεγαλύτερα αντίστοιχο θα ήταν το πρόστιμο;
Η Κεντρική Βάση Δεδομένων του Υπουργείου προεβλέφθη για πρώτη φορά, στις συγκεκριμένες εκλογές και ως εκ τούτου η πληροφόρηση για τον οποιονδήποτε ήταν ελλιπέστατη, με συνέπεια να λείπει το στοιχείο της γνώσης, πράγμα που και ο ίδιος ο Νόμος απαιτεί.
Συνεπώς μας επεβλήθη πρόστιμο, παρά το γεγονός ότι στην ουσία σε καμία παράβαση ή υπέρβαση δεν υποπέσαμε, όσον αφορά τις προεκλογικές μας δαπάνες, και τούτο βέβαια πλήρως θα φανεί στην εξέλιξη της υπόθεσης.
Όλα τα παραπάνω για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να τονίσουμε ότι πρέπει να πληρώσουμε γιατί είμαστε νόμιμοι.

Το Γραφείο Τύπου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.