«Το μήνυμα του Πολυτεχνείου. ΤΟΤΕ και ΣΗΜΕΡΑ»




Ανακοίνωση – Κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Ηλιούπολης:

Συμπληρώνονται φέτος σαράντα χρόνια που το Νοέμβρη του 1973, μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο, χιλιάδες φοιτητές και εργάτες αναμετρήθηκαν θαρραλέα με τη δικτατορία.
Το Πολυτεχνείο δεν ήταν ένα τυχαίο ξέσπασμα.
Ήταν μια πραγματική εξέγερση, γιατί η νεολαία και ο λαός ήταν μαζί στον αγώνα. Τα συνθήματα – αιτήματα που κυριάρχησαν: “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία – Εθνική ανεξαρτησία – Έξω οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ”, δεν αμφισβήτησαν μόνο την καταπίεση και την τρομοκρατία της χούντας, μα αποκάλυψαν τα στηρίγματα και τον επικίνδυνο ρόλο της για το λαό μας και την Κύπρο.
Ήταν μια εξέγερση που πρόβαλε και απαίτησε μια άλλη πορεία για τη χώρα μας, από αυτή που επιδίωκε το μεγάλο κεφάλαιο, οι ιμπεριαλιστές κι οι εδώ υπηρέτες τους.
Διεκδίκησε ένα διαφορετικό μέλλον από αυτό που σήμερα ζούμε.
Στο Πολυτεχνείο βρήκαν τη συνέχειά τους οι προηγούμενοι αδικαίωτοι αγώνες του λαού μας.
Η θρυλική αντίσταση του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ. Του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Των χιλιάδων νεκρών, εκτελεσμένων, φυλακισμένων και εξόριστων, για το δίκιο, την ανεξαρτησία, για το σοσιαλισμό.
Το Πολυτεχνείο είναι σύμβολο της αντίστασης, της πάλης και της ελπίδας. Εμπνέει και καλεί στο δρόμο του αγώνα όσους θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα. Φοβίζει όλους αυτούς που υπηρετούν το άδικο σύστημα της εκμετάλλευσης, την εξάρτηση, τη συντήρηση.
Σαράντα ολόκληρα χρόνια μετά το Πολυτεχνείο, το μήνυμά του είναι όσο ποτέ άλλοτε αδικαίωτο και όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο.
Σήμερα οι επιπτώσεις της κρίσης στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας, σε καθημερινή βάση, είναι εμφανείς και δυσβάστακτες.
Η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Υγεία, στην Πρόνοια και στην Παιδεία συνεχίζεται και είναι φανερό ότι θα ενταθεί.
Ειδικότερα στο σχολείο ξεδιπλώνεται μια βαθιά ταξική και αντιδραστική επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των παιδιών της λαϊκής τάξης και της εργατικής οικογένειες.
Σήμερα που η αστική άρχουσα τάξη εκμεταλλευόμενη τα κενά και τα αδιέξοδα που ουσιαστικά «βιώνουν» οι νέοι μας και περισσότερο οι μαθητές το Πολυτεχνείο συμβολίζει αυτό που ακριβώς φοβούνται αυτοί που κυβερνούν τον τόπο χρόνια τώρα.
Οτι ο λαός μπορεί να οργανωθεί και ξεφεύγοντας από τη μοιρολατρία να παλέψει, να επιβάλει άλλες λύσεις προς όφελός του.
Το Πολυτεχνείο μάς καλεί να πούμε ΟΧΙ στα συντηρητικά πρότυπα ζωής του ατομικισμού και της ιδιοτέλειας, του συμβιβασμού και της αδιαφορίας. Μας θέλει Ανυπότακτους στο δρόμο των αγώνων, για όλα όσα μας ανήκουν ενάντια σ’ όλους αυτούς που μας τα στερούν. Μας καλεί στην αντεπίθεση για να νικήσει. Για να νικήσουν οι αγώνες.
Καλούμε πρώτα και κύρια την νεολαία της Ηλιούπολης, εργαζόμενη, μαθητική, τους σπουδαστές των ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ,ΟΑΕΔ τους Εργαζόμενους γονείς, τους καθηγητές, να συμμετέχουν στην εκδήλωση και να διατρανώσουμε ότι το Πολυτεχνείο ήταν άλλη μια απόδειξη πως όταν η νεολαία συμπαρατάσσεται και αγωνίζεται με το εργατικό κίνημα τον εργαζόμενο λαό, μπορεί να μεγαλουργεί.
Σήμερα που τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τα αιτήματα και ο προσανατολισμός τους, γίνονται πιο επιτακτικά για τη λύση τους ο μόνος δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας, είναι ο δρόμος της ανειρήνευτης πάλης με την πολιτική της υποτέλειας και του συμβιβασμού, όπου μας καλούν οι κλέφτες των ονείρων και των δικαιωμάτων μας.

 Όλοι στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στην αίθουσα του

Ειδικού Σχολείου Ύδρας 2 στις 7μμ

Όλοι στην πορεία του Πολυτεχνείου

17 Νοέμβρη 2013

Την εκδήλωση επιμελήθηκαν και παρουσιάζουν οι καθηγητές και μαθητές του Λαϊκού φροντιστηρίου.

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.