ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: “Πρωταγωνιστεί” στον ψηφιακό χάρτη ρατσιστικών επιθέσεων!




Ψηφιακό χάρτη στον οποίο αποτυπώνονται οι ρατσιστικές επιθέσεις ανά περιοχή της Αθήνας, δημιούργησε η ομάδα «The City at a time of Crisis» με δεδομένα από το Μάιο του 2011 ως σήμερα. Μάλιστα, ο χάρτης ανανεώνεται και η ομάδα είναι ανοιχτή σε πληροφορίες που θα της παράσχουν χρήστες.

Δυστυχώς, όπως θα δείτε και στην φωτογραφία, η Νέα Σμύρνη βρίσκεται μέσα στις περιοχές όπου έχουν καταγραφεί ρατσιστικές επιθέσεις, στοιχεία το οποία πάντα το Nea Smyrni Live έφερνε στην επιφάνεια. Στόχος της κίνησης αυτής, να έρθουν στο φώς οι απάνθρωπες επιθέσεις με τη βοήθεια των πολιτών που μπορούν να καταγγείλουν τέτοια γεγονότα.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, η ομάδα βρίσκεται στη δημιουργία ενός αξιόπιστου δικτύου επαφών/πηγών και πριν αποτυπώσει στο χάρτη οποιοδήποτε περιστατικό, το επεξεργάζεται με διασταύρωση πληροφοριών και επιβεβαίωση.

Η «The City at a time of Crisis» περιγράφεται ως μια πολιτική ομάδα η οποία κάνει έρευνα στον αντίκτυπο που έχει η κρίση στις αστικές περιοχές της Αθήνας, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης της ρατσιστικής βίας στην ιστό της πόλης. Στην ιστοσελίδα της ομάδας αναφέρεται ότι δεν υπάρχει σύνδεση με κάποιο πολιτικό κόμμα.

(neasmyrnilive.gr)

ρατσισμος.PNG

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.