Ladies Run – Aφροδίτη Πατρικίου (ΕΙΚΟΝΕΣ)




(ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ – Δασκάλα Yoga – Photo: Γιώργος Σανταμούρης – Φωτογραφήθηκε στον Αστέρα Βουλιαγμένης)
Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΕΕΙ:
Τρέχω για να ξεφύγω, αφήνοντας το μυαλό και τις σκέψεις μου να κυλήσουν, να με προσπεράσουν. Στόχος μου είναι να γυρίσω πιο ανάλαφρη σπίτι. Με λιγότερες έγνοιες.
Ποτέ δεν έχω παει για τρέξιμο και να πω ότι το μετάνιωσα. Πάντα επιστρέφω νιώθοντας καλύτερα από πριν. Δεν τρέχω ενάντια στον χρόνο ούτε στον εαυτό μου. Τρέχω για τον εαυτό μου.
Πάντα ακούω μουσική στο iPod. Δεν έχω αγαπημένο τραγούδι για τρέξιμο διότι κάθε μέρα βρίσκομαι σε άλλη διάθεση. Μπορω να τρέξω με rock, house, love songs, πιάνο. Καμιά φορά ακούω τη μουσική που χρησιμοποιώ στα μαθήματα: Λίγο… yog-ική, πιο ατμοσφαιρική!
Με ρίχνει να τρέχω με κάποιον και να μου αρχίζει τη κουβέντα γι’ αυτό και τις περισσότερες φορές προπονούμαι μόνη. Αυτό που με ανεβάζει είναι η φύση, οι μυρωδιές και η μουσική. Προσπαθώ να μην σκέφτομαι τίποτε άλλο. Αν ήθελα να σκεφτώ θα καθόμουν σε ένα παγκάκι.
Δεν έχω λάβει μέρος σε αγώνες. Μου φαίνονται ανταγωνιστικοί και ξέρεις από πριν που θα τερματίσεις. Προτιμώ να τρέχω χωρίς συγκεκριμένο προορισμό και διαδρομή. Όπως βγει, όπου βγει.
Αγαπημένο μου υγιεινό σνακ είναι όλα τα φρούτα και πολύ συγκεκριμένες ενεργειακές μπάρες χωρίς πρόσθετα αρώματα και χρωστικές ουσίες.
Το ωραιότερο σημείο που έχω τρέξει είναι πέρυσι την άνοιξη, που βρέθηκα στα βουνά του Colorado. Ανυπομονώ να επιστρεψω, το μέρος είχε απίστευτη ενέργεια!
Λόγω της δουλειάς μου (σ.σ. yoga instructor) το σώμα μου κουράζεται καμιά φορά. Έτσι υπάρχουν μικρές περίοδοι που μπορεί να μη τρέξω καθόλου. Έχω μάθει να μην πιέζω το κορμί μου, αλλά να το ακούω. Εάν δε θέλει να τρέξει δεν θα το… στείλω για τρέξιμο.
Γενικά δεν μου αρέσει να καταπιέζομαι και να κάνω κάτι επειδή «πρέπει». Έχουμε τόσα πολλά «πρέπει» στη ζωή μας – όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο! Το τρέξιμο για μένα είναι ευχαρίστηση, όχι υποχρέωση.
Δεν μου αρέσουν οι δίαιτες. Πιστεύω στην υγιεινή διατροφή σαν τρόπο ζωής, όχι σαν “ασπιρίνη” για να βγω στην παραλία. Άλλωστε είμαστε ο,τι τρώμε. Και ευτυχώς ο κόσμος έχει αρχίσει να φροντίζει περισσότερο τον εαυτό του. Τη διατροφή, και την φυσική του κατάσταση.
Αγαπώ το τρέξιμο γιατί δεν απαιτεί λεφτά, δασκάλους, παρέα, ακριβά αξεσουάρ. Παρά μόνο θέληση. Και όλοι έχουμε θέληση μέσα μας, αρκεί να ψάξουμε καλά.
ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Πίστεψε και εσύ στην δύναμη της θέλησης σου. Βάλε μικρούς καθημερινούς στόχους και τήρησέ τους. Είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις τον μεγαλύτερο αντίπαλο της θέλησης, την αναβλητικότητα. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση σου. Μην σε φοβίζει μια μακρινή απόσταση ή ένας μαραθώνιος – αν πραγματικά το θέλεις θα φτάσεις ως εκεί. Ξεκίνα με ένα μόνο χιλιόμετρο. Πριν το καταλάβεις τα χιλιόμετρα θα γίνουν 5 και ο χείμαρρος της δύναμης της θέλησής θα σε εκπλήξει.
Η Αφροδίτη φωτογραφήθηκε με παρεό Hermès
Total outfit Adidas από την collection Fall-Winter 2013-2014.

(ladiesrun.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.