Δίνουμε όλοι το παρόν στην παραλία Μεγάλου Καβουρίου




Με σύνθημα « Καθαρίζουμε τις ακτές , γιατί για να διαλυθούν τα σκουπίδια μας στη θάλασσα χρειάζονται πολλά χρόνια», ο Δήμος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης και ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς, καλούν τους κατοίκους της πόλης να δώσουν το παρόν και να συμμετάσχουν στην περιβαλλοντική δράση που διοργανώνεται στην παραλία του Μεγάλου Καβουρίου, την Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί.
Την μέρα εκείνη θα καθαρίσουμε εθελοντικά μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Αττικής και αν και έχει περάσει το καλοκαίρι, θα την «ξαναζωντανέψουμε» με διαφορετικό τρόπο.
Στο κάλεσμα που απευθύνει ο Δήμαρχος Σ. Πανάς, επισημαίνει :
« Μέσα από τη μαζική συμμετοχή των κατοίκων και των φορέων του Δήμου μας σε αυτήν την εθελοντική δράση στο Μεγάλο Καβούρι, θα στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι, Δήμος και κάτοικοι, να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας να διαχειριζόμαστε εμείς το παραλιακό μέτωπο της πόλης μας. Το δικαίωμά μας στην ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες μας, τις οποίες είμαστε σε θέση να διατηρήσουμε καθαρές, ώστε να αποτελούν σημείο αναφοράς όχι μόνον για την Αττική, αλλά για όλη την Ελλάδα.
Ένα τμήμα του συνολικού σχεδιασμού που έχουμε ως Δήμος για το παραλιακό μέτωπο υλοποιείται ήδη στην περιοχή του Μεγάλου Καβουρίου. Πρόκειται για ένα έργο που αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της προσέγγισής μας, αφού αναπτύσσονται χωμάτινοι δρόμοι για τζόκινγκ, ποδηλατοδρόμοι, πρότυπες παιδικές χαρές και φυτεύσεις με φυτά της τοπικής χλωρίδας.
Σε κάθε περίπτωση εμείς αντιλαμβανόμαστε ένα διαφορετικό μοντέλο αξιοποίησης και ανάδειξης του παραλιακού μετώπου του Δήμου μας, ένα μοντέλο ανάδειξης και αξιοποίησης όπου τον πρώτο λόγο θα τον έχουν οι τοπικές κοινωνίες , ένα μοντέλο ανάδειξης που δίνει έμφαση στην ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα και αναδεικνύει σε προτεραιότητα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων κι όχι την επίτευξη οικονομικού κέρδους».

Την Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί, δίνουμε όλοι το παρόν στην παραλία Μεγάλου Καβουρίου. Να μην λείψει κανείς

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.