Αντί 434.400 ευρώ πωλήθηκε ο “στοιχειωμένος πύργος” της οδού Σμολένσκυ στο Φάληρο




Αντί 434.000 ευρώ πωλήθηκε μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας που διοργάνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, το διατηρετέο ακίνητο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας, επιφάνειας 372 τ.μ. που βρίσκεται επί της οδού Σμολένσκυ 4, στο Νέο Φάληρο.

Σύμφωνα με πληροφορίς του Euro2day ο νέος ιδιοκτήτης του πύργου είναι Ελληνας και κατά τη διάρκεια δημοπρασίας έγιναν περίπου 20 «χτυπήματα», γεγονός που σημαίνει πως υπήρξε έντονο ενδιαφέρον.

Η τιμή εκκίνησης για το «στοιχειωμένο», όπως το είχε χαρακτηρίσει δημοσίευμα του Bloomberg κτίριο του Νέου Φαλήρου είχε οριστεί στα 310.000 ευρώ και είχε περιέλθει στο Ελληνικό Δημόσιο το 2002 από σχολάζουσα κληρονομιά.

Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσίευμα του, το Bloomberg αναφερόταν στο «στοιχειωμένο» πύργο της οδού Σμολένσκυ όπου σύμφωνα με τον αστικό μύθο ο τελευταίος ιδιοκτήτης του διώχνει όλους τους αγοραστές φωνάζοντας «το σπίτι είναι δικό μου!».

 O πύργος ήταν αρχικά κατοικία του Εμμανουήλ Μπενάκη, οποίος τον πούλησε στην οικογένεια Κουρτάλη- μια οικογένεια η οποία είχε πλουτίσει από το εμπόριο. Ο τελευταίος ιδιοκτήτης του πύργου ο έμπορος υφασμάτων Κυριάκος Κουρτάλης, καταπιεσμένος από τον αυταρχικό πατέρα του, στα μέσα της δεκαετίας του 1970, φαίνεται πως έχασε τα λογικά του. Μαρτυρίες περιγράφουν πως έβγαινε στο μπαλκόνι και τραγουδούσε σαν τενόρος, μια επιθυμία που του στέρησε ο πατέρας του, αναφέρει η Espresso. Κάποια στιγμή, ο Κουρτάλης έχασε όλη την περιουσία του και ζούσε υπό άθλιες συνθήκες με τους γείτονες του να τον φροντίζουν τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Μετά τον θάνατο του στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ο πύργος περιήλθε στο Δημόσιο, λόγω των οφειλών του.

 Κάπου εκεί, αρχίζουν οι μεταφυσικές ιστορίες και οι αστικοί μύθοι, καθώς κάτοικοι της περιοχής ισχυρίζονται ότι για πολλά χρόνια άκουγαν φωνές οι οποίες έλεγαν «ο πύργος είναι δικός μου!», ενώ άλλες ιστορίες κάνουν λόγο για φαντάσματα στο «σπίτι του μαύρου λύκου», όπως αναφέρεται αλλιώς.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.