Δουλειά μόνο για δημότες στον Δήμο Γλυφάδας




Η δημοτική αρχή απέλυσε τρεις εργαζόμενους αλβανικής καταγωγής για να προχωρήσει σε προσλήψεις, με… κοινωνικό προσωπείο.

Χωρίς δουλειά έμειναν τουλάχιστον τρεις εργαζόμενοι στην καθαριότητα σε Δημοτικά Σχολεία της Γλυφάδας, μαθαίνοντας την ημέρα του αγιασμού ότι η σύμβασή τους δεν πρόκειται να ανανεωθεί. Η εξήγηση που δόθηκε στους διευθυντές των σχολείων από τον δήμο είναι ότι «είναι αλλοδαποί και ότι θα φέρουμε δικούς μας ανθρώπους για δώσουμε ψωμί σε ανθρώπους της Γλυφάδας». Οι εργαζόμενοι, δύο άντρες και μία γυναίκα αλβανικής καταγωγής, ζουν νόμιμα πολλά χρόνια στην Ελλάδα και εργάζονται από 6 ώς 14 χρόνια στα ίδια σχολεία, όντας κατά γενική ομολογία εξαιρετικοί στη δουλειά τους. Η μονομερής ρατσιστική απόφαση της δημοτικής αρχής, με την οποία διαφώνησαν παρατάξεις της αντιπολίτευσης, συνάντησε τις έντονες αντιδράσεις των συλλόγων γονέων και διδασκόντων.

«Σε κανένα σημείο η εγκύκλιος του υπ. Εσωτερικών για τις πρόσληψη καθαριστών δεν κάνει λόγο για εντοπιότητα και εθνικότητα.

Πρόκειται ξεκάθαρα για ρατσιστική αντίληψη, αλλά και για μια παράνομη πράξη, αφού για να έχει ισχύ η σύμβαση πρέπει να υπογραφεί ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία από τη σχολική επιτροπή, με τη σύμφωνη γνώμη των διευθυντών. Οι διευθυντές διαφωνούν κατηγορηματικά και τα μέλη της σχολικής επιτροπής δεν γνώριζαν καν το θέμα», λέει στην «Εφ.Συν.» ο αντιπρόεδρος του συλλόγου διδασκόντων Γλυφάδας – Βούλας- Βουλιαγμένης Γιάννης Ψαριώτης, μέλος της δημοτικής επιτροπής παιδείας. «Κι εγώ μένω Αλιμο, αλλά δουλεύω στη Γλυφάδα 20 χρόνια. Πρέπει να διώξουν και μένα; Στην τοπική κοινωνία υπάρχει η έννοια της αδικίας και θα αντιδράσουμε δυναμικά καθώς δεν τηρήθηκε η νομιμότητα», μας λέει.

Ανεργος μένει ο 58χρονος Θωμάς, που ζει 20 χρόνια στην Ελλάδα, αλλά και η σύζυγός του: «Δουλεύω 14 χρόνια στο ίδιο σχολείο και το αγαπάω. Εχω άδεια διαμονής αορίστου χρόνου. Αν δεν έκανα σωστά τη δουλειά μου θα το καταλάβαινα, αλλά τώρα δεν καταλαβαίνω. Τι θα απογίνουμε;»

«Δεν είναι ρατσισμός, αλλά κοινωνική ευαισθησία. Εχουν προτεραιότητα οι δημότες και οι άνεργες και ταλαιπωρημένες οικογένειες», είπε στην «Εφ.Συν.» η αντιδήμαρχος Παιδείας Μαρία Βουγιουκλή. Μόνο που η κοινωνική πολιτική του δημάρχου Κώστα Κόκκορη δεν είναι παρά η εφαρμογή του χρυσαυγίτικου δόγματος «δουλειές μόνο για Ελληνες», σε επίπεδο δήμου, με έντονο άρωμα ψηφοθηρίας εν όψει δημοτικών εκλογών.

(Αφροδίτη Τζιαντζή  – efsyn.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.