Τα παιδιά του ΚΕΘΕΑ στο κάμπινγκ της Βούλας (ΕΙΚΟΝΕΣ)Άλιμος: Μια όμορφη πόλη με όμορφους ανθρώπους – Aπολογισμός έργου 2014 – 2023

Η πρώτη επαφή της θεραπευτικής κοινότητας ΚΕΘΕΑ  ΝΟΣΤΟΣ – ΕΞΑΝΤΑΣ στο χώρο του κάμπινγκ Βούλας , ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για τα παιδιά , τους υπεύθυνους  του προγράμματος,  την υποστηρικτική ομάδα ” ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ” που τους υποστηρίζει.

Για αυτούς η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν ο χώρος και η παραλία του κάμπινγκ Βούλας – ένας χώρος που έμενε επί 25 χρόνια επιμελώς “κρυμμένος” από τους νόμιμους δικαιούχους – χρήστες πολίτες.

Τα μέλη της ανοικτής συνέλευσης του κάμπινγκ  που την πρώτη ημέρα  υποδέχτηκαν την αποστολή της θεραπευτικής κοινότητας

ΚΕΘΕΑ  ΝΟΣΤΟΣ – ΕΞΑΝΤΑΣ , έμειναν εντυπωσιασμένοι από την κοινωνικότητα και την όρεξη για προσφορά .

 

Η ομάδα μοίρασε ενημερωτικό υλικό και συζήτησε με λουόμενους για το θέμα της πρόληψης , απεξάρτησης – επανένταξης των εξαρτημένων ατόμων.

Η συνεισφορά στην καθαριότητα – αποψίλωση – στις εργασίες βελτίωσης των υποδομών του χώρου , βάψιμο κτηρίων – αλλαγή τέντας προαύλιου χώρου αποδείχτηκε πολύ χρήσιμη ( στο πλαίσιο της αγωγής επανένταξης – εργασιοθεραπείας ).

Το μεσημέρια  τρώγαμε όλοι μαζί , φαγητά μαγειρεμένα από  τους εθελοντές του  κάμπινγκ Βούλας , με υλικά προσφορά από την ένωση βιοκαλιεργητών Αττικής και γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ της περιοχής.

Δευτέρα απόγευμα 29/7/2013 , μαζεύτηκαν οι δύο συλλογικότητες για την αποχαιρετιστήρια ανοιχτή συζήτηση – ομιλία και ανταλλαγή σκέψεων για το τριήμερο που περάσαμε μαζί , προσφέροντας και   οι δύο συλλογικότητες με την δράση τους , παραλία καθαρότερη ,και ομορφαίνοντας  τον χώρο με παρεμβάσεις ανακαίνισης κτηρίων.

Πρίν  την  ανοιχτή συζήτηση , έγραψαν σε τοίχο το σύνθημα που λένε και εφαρμόζουν .

 ”  Η  ΘΕΛΗΣΗ  ΝΑ  ΑΛΛΑΖΕΙΣ “

 Στην ανοιχτή συζήτηση , η συγκίνηση όλων ήταν μεγάλη  .Στο μικρό χρονικό διάστημα που είχαμε ,κατορθώσαμε να αναπτύξουμε , με τα παιδιά του προγράμματος , τους υπεύθυνους της υποστηρικτικής ομάδας , αλλά και τους εθελοντές γονείς που πάντα πλαισιώνουν όλες τις δράσεις , μια σχέση πολύ περισσότερο από φιλική .

Αποφασίστηκε , απ’ όλους μας από τέλος Αυγούστου να αρχίσει μια προσπάθεια να συνδιοργάνωσης  και άλλων δράσεων στους τομείς τους οποίους δραστηριοποιείται το πρόγραμμα της επανένταξης ( θέατρο – χορός- σινεμά ) .

 

Κοινή πεποίθηση όλων μας , ότι η επανένταξη είναι μια διαδικασία που πρέπει να εφαρμόσουν  όλοι οι πολίτες και να  “επανενταχθούν ” σαν ενεργοί πολίτες , διεκδικώντας άμεσα τα δικαιώματα τους ,που καθημερινά καταπατούνται .

Ο αγώνας  αυτός της “επανένταξης” πρέπει να γίνει τρόπος ζωής , και να τον μοιραζόμαστε σε κοινούς αγώνες.

http://www.voulacamp.blogspot.gr/

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.