Όταν η Αδιαφορία Σ Π Α Υ … κόκκαλα …!!!




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Στο δημοτικό συμβούλιο της 4ης Ιουλίου 2013, μετά από αίτημα της Δημοτικής μας Κίνησης, έγινε ενημέρωση για τον Σύνδεσμο Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού, από τον Πρόεδρό του, Δήμαρχο Βύρωνα, κ. Χαρδαλιά. Ως γνωστόν ο Σ.Π.Α.Υ. έχει σαν προτεραιότητα τη δασοπροστασία του Υμηττού.
Κατ αρχάς θα πρέπει να ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Ηλιούπολης, συνεισφέρει στο Σ.Π.Α.Υ. 120 χιλιάδες ευρώ ετησίως και θα έπρεπε πολύ νωρίτερα ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος, να είχε ζητήσει ενημέρωση.
Πρέπει να αναφέρουμε εδώ, ότι ο Σ.Π.Α.Υ. δεν έχει αναρτήσει σε ιστοσελίδα τον οικονομικό του απολογισμό με τη χρήση του 2007, ενώ το διοικητικό συμβούλιο, έχει εκχωρήσει ουσιαστικά τις αρμοδιότητές του, στην εκτελεστική επιτροπή.
Ο επικεφαλής της “ΗΛΙΟΥ – πόλις, Ανθρώπινη πόλη” Χρήστος Κοκοτίνης, έχει αρκετές φορές επισκεφθεί τους εθελοντές δασοπυροσβέστες του δήμου μας, για να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και μάλιστα πέρυσι ενημέρωσε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Επί τη ευκαιρία, θέλουμε σαν Παράταξη να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές δασοπυροσβέστες για την ανιδιοτελή- παρά το οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – προσφορά τους, στην η προστασία του βουνού μας.
Φέτος που συμπληρώνονται 15 χρόνια από την αποφράδα ημέρα (22.7.1998) που, τέσσερα παλικάρια (τρεις πυροσβέστες κι ένας εθελοντής δασοπυροσβέστης) έχασαν την ζωή τους , στην προσπάθειά τους να σώσουν τον Υμηττό, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ακόμα και τώρα, οι εθελοντές φέρουν εξοπλισμό ο οποίος δεν είναι ο πλέον ενδεδειγμένος ( ακατάλληλα γάντια κλπ), ενώ δεν είναι ασφαλισμένοι, δηλαδή αν ό μη γένοιτο τραυματιστεί ένας εθελοντής, είναι ακάλυπτος για μόνιμη πχ αναπηρία ή και χειρότερα.
Πολλά δε από τα αυτοκίνητα του Σ.Π.Α.Υ. στους Δήμους (που συμμετέχουν στον Σ.Π.Α.Υ.) δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης ανταλλακτικών κλπ και η δικαιολογία που επικαλούνται είναι η Επίτροπος και η γραφειοκρατία, εμείς λέμε … ζαμανφουτισμός και πλήρης αδιαφορία …!!!
Όσον αφορά τις καταγγελίες της δημοτικής συμβούλου του κ. Βαλασόπουλου και πρώην Αντιπροέδρου του Σ.Π.Α.Υ., κας Αντωνίου Ευαγγελίας για κακοδιαχείριση του Σ.Π.Α.Υ. ο κ. Χαρδαλιάς θεωρεί ότι είναι κακόβουλες και η δικαιοσύνη θα το αποδείξει
Η πρόσληψη φέτος στο Δήμο μας 20 διμηνιτών, έγινε αρχές Ιουλίου 2013 και αντιλαμβανόμαστε ότι ούτε ικανός αριθμός είναι για ένα τόσο μείζον θέμα, ούτε οι 2 μήνες επαρκής χρόνος είναι, ούτε βέβαια η εκπαίδευση μπορεί να είναι η ενδεδειγμένη σε τόσο σύντομο διάστημα.
Το πιο εξοργιστικό όμως – που δείχνει την κατάντια μας – είναι το εξής: ούτε ο Σ.Π.Α.Υ., ούτε ο Δήμος μας , δίνουν μερίδες φαγητού σε εθελοντές. όταν αυτοί επιχειρούν πολλές ώρες. Η δικαιολογία είναι ότι αν και υπάρχουν χρήματα και στο Σ.Π.Α.Υ. (1.000.000 ευρώ) και στο Δήμο μας, δεν …. προβλέπεται και δεν εγκρίνεται από την επίτροπο.
Ο … απόλυτος παχυδερμισμός …!!!
«Δειλοί μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα» , όπως έλεγε κι ο μπάρμπα Κώστας ο Βάρναλης.
Από τα παραπάνω προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι, με αυτές τις πολιτικές και μ΄ αυτές τις προτεραιότητες δεν είναι δυνατόν να προστατευθεί ο Υμηττός και δεν μπορούμε να περιμένουμε τις λύσεις από τον … καλό Θεό.
Εκείνο που χρειάζεται είναι ένα κίνημα, από τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας, τους ευαίσθητους και ανιδιοτελείς πολίτες, που πρέπει να συντονισθούν και να διεκδικήσουν μια άλλη πολιτική που, η προστασία των δημοσίων αγαθών και το βουνό μας ο Υμηττός, αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα.
Η ίδρυση Δασαρχείου για στο Υμηττό είναι πιά, κάτι παραπάνω από αναγκαιότητα.
Η Δημοτική μας Κίνηση, κι εφέτος όπως κάθε χρόνο, δηλώνει ότι στις κρίσιμες μέρες του καλοκαιριού, που εγκυμονούν κίνδυνο ανάφλεξης πυρκαγιάς, θέτει συναγωνιστές μας εθελοντές, στην υπηρεσία φύλαξης του βουνού μας .

Το Γραφείο Τύπου

O ΣΠΑΥ στο δημοτικό συμβούλιο Ηλιούπολης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.