Ο Σύλλογος διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου




Στο πλαίσιο της συζήτησης παραχώρησης χώρων του 3ου Δημοτικού σχολείου Αλίμου σε αθλητικό σωματείο ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε τους προβληματισμούς μας, καθώς ως εκπαιδευτικοί πιστεύουμε ότι πρέπει να έχουμε και λόγο και άποψη.

Παρά το γεγονός ότι η πρόταση έχει ήδη καταψηφιστεί από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αλίμου, κρίνουμε αναγκαίο να πάρουμε θέση, καθώς η χρήση των χώρων του σχολείου από άλλες ομάδες εκτός των μαθητών μας πρώτα απ’ όλους επηρεάζει την εργασία και την καθημερινότητα όλων μας.

Είμαστε ανοιχτοί σε ενέργειες που προάγουν τον πολιτισμό και τον αθλητισμό και συμβάλλουν στην ανάπτυξη των ψυχοσωματικών και πνευματικών δυνατοτήτων των μαθητών μας καθώς αγωνιούμε για το μέλλον τους και θέλουμε να τους προετοιμάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ωστόσο, παρατηρούμε ότι οι υλικοτεχνικές υποδομές του σχολείου δεν βοηθούν στην επίτευξη του παραπάνω στόχου καθώς είναι ανεπαρκείς.

Θεωρούμε λοιπόν ότι δεν μπορούν να στεγαστούν στον ίδιο χώρο άλλες ομάδες οι οποίες θα επιβαρύνουν τη λειτουργία του.

Ειδικότερα:

· Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων χρησιμοποιείται καθημερινά και για ποικίλους σκοπούς. Εκεί προαυλίζονται τα παιδιά όταν βρέχει, εκεί βρίσκεται η αίθουσα μουσικής και σίτισης του ολοήμερου, κάνουμε πρόβες για τις γιορτές μας, πραγματοποιούμε οποιαδήποτε εκδήλωση απαιτεί χώρο μεγαλύτερο από την αίθουσά μας.

· Επιπλέον, πιστεύουμε ότι προέχει η υγιεινή των παιδιών και η ασφάλειά τους, οι οποίες δεν θα εξυπηρετούνται επαρκώς με την παραχώρηση των χώρων και την αλλαγή των υποδομών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους το διδακτικό προσωπικό του 3ου Δημοτικού σχολείου Αλίμου, δηλώνει ομόφωνα ότι η παραχώρηση του σχολείου ή τμήματος αυτού μας βρίσκει αντίθετους.

Με εκτίμηση

Ο Σύλλογος διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου

(ιστοσελίδα 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.