Με αφορμή την έκκληση για την σωτηρία του 7χρονου ανασφάλιστου παιδιού




Κ.Ο.Β. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Κ.Κ.Ε:

Είναι γεγονός ότι καθημερινά αυξάνονται τα περιστατικά ατόμων και ιδιαίτερα μικρών παιδιών που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στρέφονται στα κοινωνικά ιατρεία.

Η περίπτωση του 7χρονου, στο Δήμο μας που πάσχει από σοβαρή ασθένεια δείχνει το μέγεθος του προβλήματος. Το φάρμακο κοστίζει 735 ευρώ και καλύπτει το παιδί για 28 μέρες μόνο. Η αγωγή που πρέπει να ακολουθήσει είναι για 12 μήνες και δυστυχώς η οικογένεια του δεν είναι σε θέση να καλύψει το κόστος γιατί δεν έχει ασφάλεια.

Την ίδια ώρα που το κράτος εμπορευματοποιεί τις υπηρεσίες Υγείας με νέα χαράτσια για τους ασθενείς καθώς και νέες περικοπές στις παροχές Υγείας και Πρόνοιας, αυξάνεται η ανασφάλεια, το κόστος και τα αδιέξοδα για χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις κερδίζουν έδαφος παραμονεύοντας έξω από κάθε δημόσια υπηρεσία που καταργείται ή υποβαθμίζεται.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της απελευθέρωσης και της ανταγωνιστικότητας στον χώρο της υγείας που ευαγγελίζονται όλοι όσοι αποδέχονται πλήρως τον «ευρωμονόδρομο». Έτσι θα έρθει η ανάκαμψη , έτσι θα βγούμε από την κρίση….

Αποδεικνύεται από την ίδια την πραγματικότητα ότι η λύση για την «γιατρειά» δεν μπορεί να υπάρξει από δομές έξω από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας όσο και αν καλοπροαίρετα προσφέρουν υπηρεσίες εθελοντές γιατροί και εργαζόμενοι. Το Κοινωνικό ιατρείο Ελληνικού π.χ έκανε έκκληση για σωτηρία προσπαθώντας να βρει το χρηματικό ποσό για το 7 χρονο παιδί, διότι δεν μπορεί να καλύψει τέτοιες περιπτώσεις.

Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να προβληματιστούν για το πού αποσκοπεί η επέκταση τέτοιων «κοινωνικών ιατρείων», σε μία περίοδο που στοχευμένα ολοκληρώνονται αναδιαρθρώσεις που διαλύουν εντελώς τα δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας κτλ. και τα αναγκάζουν να λειτουργούν ως επιχειρήσεις, αναζητώντας «ίδια έσοδα». Μάλιστα, ενώ μόνιμο επιχείρημα για την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων είναι ότι «λεφτά δεν υπάρχουν», κράτος και Τοπική Διοίκηση φαίνεται να βρίσκουν λεφτά για τέτοιες «κοινωνικές» δομές που δεν προσφέρουν σύγχρονες, δημόσιες, δωρεάν υπηρεσίες ενιαίου χαρακτήρα.

Στοχεύουν στο να εθιστεί ο λαός μας στην αντίληψη ότι το δικαίωμα στην δωρεάν Υγεία – Πρόνοια, στην Παιδεία, στο Περιβάλλον δεν είναι δικό του δικαίωμα και ευθύνη του κράτους να τους το εξασφαλίζει, αλλά ατομική, οικογενειακή ευθύνη ή ευθύνη της γειτονιάς, των εθελοντών ή των ενεργών πολιτών. Να καλλιεργήσει το συμβιβασμό των εργαζομένων σε παροχές υπηρεσιών π.χ. Υγείας – Πρόνοιας, ποιοτικά υποβαθμισμένων αποσπασματικών και ανεπαρκών. Μέσω του εθελοντισμού και των ΜΚΟ να υποκαταστήσουν και να απαλλάξουν το κράτος και τις κυβερνήσεις

Είναι προκλητικό οι ίδιοι επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας και ξεζουμίζουν τις οικογένειες να προσπαθούν να φτιάξουν το κοινωνικό τους προφίλ παρέχοντας τσιρότα και ασπιρίνες στα κοινωνικά ιατρεία προβάλλοντας το «κοινωνικό» τους έργο. Στο δήμο μας τέτοιο παράδειγμα αποτελεί ο Όμιλος «ΥΓΕΙΑ» που πρόσφατα μοίρασε υγειονομικό υλικό στο ιατρείο του Δήμου με τις ευλογίες της διοίκησης.

Οι εργαζόμενοι, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι φαρμακοποιοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, πρέπει να πρωτοστατήσουν, ώστε να δημιουργηθεί ένα τέτοιο κίνημα που θα προσφέρει πραγματικές και ουσιαστικές υπηρεσίες στους άνεργους, στους μετανάστες, στους ίδιους μας τους εαυτούς, διεκδικώντας πλήρεις, σύγχρονες και δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Δημόσια Κέντρα Υγείας πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα με εξασφάλιση της πρόσβασης σε αυτά όλων, ανεξαίρετα και δωρεάν.

Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια των ανέργων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.