Μάχες στους δρόμους του Ελληνικού ανάμεσα σε χρυσαυγίτες και αντιεξουσιαστές




Με παρέμβαση του βουλευτή Ηλία Παναγιώταρου, ο οποίος πήγε κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ΓΑΔΑ, αφέθηκαν ελεύθεροι και οι 11 χρυσαυγίτες προσαχθέντες για τα χτεσινά επεισόδια με αντιεξουσιαστές.
Οι χρυσαυγίτες είχαν προγραμματίσει μοτοπορεία «εκκαθάρισης» στα νότια προάστια και μάλιστα είχαν απευθύνει κάλεσμα και μέσω διαδικτύου.
Η συμπλοκή σημειώθηκε στην οδό Ιασωνίδου στο Ελληνικό, όπου υπάρχει στέκι αντιεξουσιαστών.
Η Αστυνομία προχώρησε άμεσα στην προσαγωγή 11 ατόμων από τα οποία οι 4 χρυσαυγίτες, ενώ ακολούθησε και η προσαγωγή άλλων 7 ακροδεξιών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ.

crimenet.gr

Μετά το επεισόδιο στο Δημοτικό Συμβούλιο της Γλυφάδας ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και της  Πρωτοβουλίας Αντιφασιστικής Δράσης στα Νότια, η “μάχη” μεταφέρθηκε στους δρόμους του Ελληνικού. Τα επεισόδια έληξαν ευτυχώς με μικροτραυματισμούς, ενώ έγιναν και κάποιες προσαγωγές.Και είναι μόνο η αρχή!!!
Ακολουθεί ρεπορτάζ από το athens.indymedia.org
Aπό αντιφασίστρια από τα νότια 2:25, Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Oι χρυσαυγίτες ανέβασαν χθες το βράδυ κάλεσμα στο site τους (των νοτίων) για μοτοπορεία και καλούσαν στις 6 στα γραφεία τους στον άλιμο. Μαζεύτηκαμε σήμερα σύντροφοι από τα νότια για να δούμε πως θα ανακόψουμε αυτή τη δράση τους.

Όρίστηκαν κάποια σημεία στα νότια όπου και υπήρχαν μαζεμένοι σύντροφοι ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές δεδομένου ότι δεν ξέραμε το δρομολόγιο τους. Ένα από αυτά ήταν στα σούρμενα (κεντρική πλατεία ελληνικού). Όταν επιχείρησαν οι φασίστες να κατέβουν την ιασονίδου μας βρήκαν μπροστά τους! Οι χρυσαυγίτες ήταν το λιγότερο 20 μηχανάκια (όχι όλα δικάβαλα) κι είχαν κάποιες δυνάμεις διας-δέλτα πίσω τους. Στα σούρμανα μόνο εμείς ήμασταν γύρω στους 50 (+-) συντρόφους). Παρ’ όλα αυτά βγήκαμε στον δρόμο και τις παίξαμε με αποτέλεσμα να αιφνιδιαστούν, χέστηκαν και οι περισσότεροι άρχισαν να κάνουν αναστροφή για να φύγουν αφήνοντας πίσω κάποιους ψευτόμαγκες οι οποίοι μάζεψαν και τις περισσότερες. Ανοίγουν τα χρυσαύγουλα τις γραμμές τους για να περάσουν οι μπάτσοι και μας τρέχουν λίγο πιο κάτω. Ξαναπηγαίνουν οι μπάτσοι πίσω απ’ τους φασίστες οι οποίοι επιχειρούν και πάλι να περάσουν αλλά τις ξαναμαζεύουν άγρια! Μετά άρχισε να σκάει ο,τι μπατσαρία υπήρχε και σπάσμαμε. Σημειοτέον η μοτοπορεία τους κόπηκε εκεί κι η μόνη περιοχή που εμφανίστηκαν ήταν η γλυφάδα. Τα παιδιά που πιάσανε, έγινε μετά το σκηνικό αλλά όχι εκεί, τους έπιασαν στον δρόμο που πηγαίναν προς την πλατεία. Αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι!

Υ.Γ: πολύ ωραίο το θέαμα: ο φα ξαπλωμένος στον δρόμο μέσα στα αίματα κλαψουρίζοντας για να μη φάει άλλες…

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΣΟΥΡΜΕΝΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!!!

αν υπάρχουν φωτο+βίντεο από το σκηνικό στα σούρμενα, όπου φαίνεται η συνεργασία Χ.Α.-ΕΛ.ΑΣ ή γενικά φασιστόμουτρα να τρέχουν, να ανέβουν!!!

είναι πολύτιμη συνεισφορά για τους συντρόφους που δραστηριοποιούνται στα νότια…

είναι η 3η ή 4η φορά που τρώνε τα μούτρα τους σε Δάφνη, Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Ελληνικό. την προηγούμενη που δεν είχανε ΔΕΛΤΑδες συνοδεία να τους σώσουν κατέβηκαν απ’ τη Γούναρη τρέχοντας μέχρι την παραλία. όποιος γνωρίζει την περιοχή καταλαβαίνει την απόσταση..

και κάτι για τους παρακρατικούς που διαβάζουν το ιντιμίντια:

Χωρίς τους μπάτσους δε μετράτε μία, θα σας τσακίζουμε με κάθε ευκαιρία!

ΣΤΑ ΣΟΥΡΜΕΝΑ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΤΡΕΧΑΤΕ ΟΠΩΣ-ΟΠΩΣ (για 2η φορά)

ΜΑΧΗΤΙΚΟ ANTIFA ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΝΟΤΟΣ

για σημερα
από antifa 23:53, Τρίτη 18 Ιουνίου 2013
Λίγα λόγια και περιεκτικά

σήμερα οι σίστες των νοτίων είχαν κανονίσει μηχανοκίνητη περατζάδα στα πέριξ..άγνωστο πως μαθεύτηκε και κόσμος μαζεύτηκε στις γύρω περιοχές (ν,σμύρνη, ηλιούπολη για το καλωσόρισμα..οι σίστες κινήθηκαν προς άνω γλυφάδα κι αργυρούπολη κι έτυχαν λαμπρής υποδοχής από αντιφασίστες.. οι σίστες τραυματίστηκαν, πανικοβλήθηκαν, έτρεξαν κι ”έφαγαν”, οι μπάτσοι επενέβησαν κι οι σύντροφοι αποχώρησαν. όλοι. ύστερα για οι ”ορδές” των μπάτσων ξαμολήθηκαν με αποτέλεσμα 5 προσαγωγές από άλλες γειτονιές. τα υπόλοιπα από τη γαδα..

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.