Ηλιούπολη – Καταλήψεις πεζοδρομίων για εμπορική εκμετάλλευση




(kipi.gr – Kίνηση Πολιτών Ηλιούπολης)
“Πόλεις για όλους τους πολίτες”

Οφείλουμε όλοι να θυμόμαστε ότι, οι πόλεις και οι κοινόχρηστοι χώροι τους ανήκουν σε όλους μας και έχουμε όλοι δικαιώματα σ’ αυτές.

Όπως έχει νόμιμο δικαίωμα στη δουλειά ο κάθε επαγγελματίας, οπότε του δίνεται η δυνατότητα να ενοικιάσει μέρος του πεζοδρομίου για να ασκήσει ή να επεκτείνει τη δραστηριότητά του, εξίσου δικαίωμα στα πεζοδρόμια έχουν και:

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για να μπορούν κινηθούν μέσα στην πόλη ακίνδυνα και με ασφάλεια ,

Οι γονείς για να κυκλοφορήσουν τα μικρά παιδιά, χωρίς να κινδυνεύουν να πατηθούν από τα αυτοκίνητα,

Οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι κινούνται αργά και πολλές φορές με τη βοήθεια μπαστουνιού, οπότε επιβάλλεται να κινούνται πάνω σ’ αυτά και

Όσοι πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης, επιθυμούν να περπατούν και να μη χρησιμοποιούν για όλες τις μετακινήσεις τους αυτοκίνητο!

Δυστυχώς οι αφορμές για να θίξουμε αυτό το θέμα είναι ατελείωτες……Αρκεί να προσθέσουμε στις επεκτάσεις των περιπτέρων, καφετεριών, σουβλατζίδικων, φαστ-φουντ, πιτσεριών κλπ, κλπ, κλπ, τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα……

Τότε θα συμπεράνουμε απλά οτι:

Τα πεζοδρόμια σε πολλές περιπτώσεις μόνο για τους πεζούς δεν είναι και όλες οι παραπάνω παραβατικές συμπεριφορές αυτών που αυθαίρετα και πέραν του επιτρεπόμενου ορίου τα εκμεταλλεύονται, ταλανίζουν και βάζουν σε κίνδυνο αυτούς που από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι υποχρεωμένοι να κυκλοφορούν πάνω σ’ αυτά….

Στο παρακάτω παράδειγμα περιπτέρου:

165       163   

Δεν υπάρχει καθόλου ελεύθερος χώρος από την πίσω μεριά, ο περιπτεράς βγαίνει κατευθείαν από το περίπτερο στο τραπεζάκι που έχει εγκαταστήσει στο πάρκο και από μπροστά, αμφιβάλλουμε αν χωράει καρότσι αναπήρου ή διδύμων όταν δεν έχει πελάτη.

Αν όμως έχει πελάτες στο περίπτερο και στα ψυγεία, μόνο λεπτός πεζός με καλοκαιρινά ρούχα μπορεί να περάσει και αυτός με τη βοήθεια της φιλότιμης προσπάθειας των πελατών του περιπτέρου, οι οποίοι θα χρειαστεί να του κάνουν χώρο!!!!!

Στην περίπτωση αυτού του πάγκου:

    Φωτογραφία3245Φωτογραφία3246

Αν στέκονται όρθιοι πελάτες γύρω από τον πάγκο και έχουν παρκάρει τα αυτοκίνητά τους όπως τα συγκεκριμένα στις φωτογραφίες, που θα βρει χώρο για να ανέβει στο πεζοδρόμιο κάποιος, που διασχίζει το δρόμο βιαστικά ή τρέχοντας (και συνήθως έτσι γίνεται στη συγκεκριμένη διάβαση)?

Τους προβληματισμούς μας αυτούς, με τα ερωτήματα για τα όρια που βάζουν οι κανονισμοί ή ο νομοθέτης στην αδειοδότηση της χρήσης των κοινόχρηστων χώρων, ώστε να κυκλοφορούν όλοι οι υπόλοιποι πολίτες με ασφάλεια, περιμένουμε από το Δήμο Ηλιούπολης, για να συνεχίσουμε την έρευνά μας.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.