H Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας για τους καθηγητές





ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ>

Η επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων, έχει επικεντρωθεί τις τελευταίες μέρες στο χώρο της δημόσιας παιδείας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί θυσιάζονται στο βωμό του αδηφάγου χρέους για το οποίο δεν φέρουν την παραμικρή ευθύνη. Η τρικομματική κυβέρνηση κατ’ επιταγή της τρόικας, επιδιώκει τη μείωση στο ελάχιστο των δημοσίων δαπανών για την Παιδεία και ταυτόχρονα επείγεται να ξεπληρώσει τους ξένους τοκογλύφους, ενώ παράλληλα χαρίζει σκανδαλωδώς σε μεγαλόσχημους επιχειρηματίες, φόρους και τα υπέρογκα χρέη τους προς το δημόσιο.
Έτσι καταργούν ή συγχωνεύουν εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα και χιλιάδες οργανικές θέσεις και τμήματα, αυξάνουν τους μαθητές ανά τμήμα, σταματούν τους διορισμούς εκπαιδευτικών, στέλνουν στην ανεργία τους 10.000 αναπληρωτές, θεσπίζουν την αναγκαστική μετάθεση των «δήθεν υπεράριθμων» εκπαιδευτικών σε απομακρυσμένες περιοχές, εγκλωβίζουν σε μια «καρικατούρα αξιολόγησης» και απαράδεκτων πειθαρχικών διαδικασιών για να απομακρύνουν τους «δήθεν επίορκους». Στόχος τους η χειραγώγηση των εκπαιδευτικών και η τραγική αύξηση των ανισοτήτων και τελικά των ουσιαστικών φραγμών στη μόρφωση. Παράλληλα ετοιμάζουν νέους νόμους για το Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο, με στόχο τα σχολεία να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, όπως οι επιχειρήσεις, οι μαθητές να μετατραπούν σε πελάτες και οι διευθυντές των σχολείων σε managers, η ουσιαστική γνώση να αντικατασταθεί από αποσπασματικές πληροφορίες και δεξιότητες και η διδασκαλία από συνεχείς εξετάσεις και φραγμούς.
Οι καθηγητές είναι έτοιμοι να δώσουν έναν σκληρό αγώνα επιβίωσης των ίδιων αλλά και για την δημόσια εκπαίδευση, για τα όνειρα των μαθητών τους και των γονιών τους. Αγωνίζονται ταυτόχρονα για το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση και για ένα καλύτερο μέλλον. Απεργούν για το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και την ελπίδα. Είναι μια ακόμη ψηφίδα στον αγώνα του λαού για την απόκρουση και ανατροπή του κοινωνικού σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
Όμως ο αγώνας των καθηγητών μπορεί να είναι νικηφόρος μόνο αν στηριχτεί από τους εργαζόμενους, τους γονείς, τους μαθητές και τη νεολαία! Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ τους κατηγορούν ότι παίζουν με τον κόπο και την αγωνία των μαθητών τους. Όμως το σύστημα που υπηρετούν έχει δημιουργήσει ένα σχολείο-εξεταστικό κάτεργο, με στείρες γνώσεις και χωρίς ελπίδα για το αύριο, την ίδια στιγμή που οι θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση περικόπτονται, οι σχολές καταργούνται, η ανεργία στους νέους εκτινάσσεται στο 64% και η μετανάστευση θερίζει, ιδιαίτερα των πτυχιούχων. Δεν δικαιούνται λοιπόν να μιλάνε για την αγωνία της νεολαίας και των οικογενειών τους, αυτοί που πυροβολούν τα όνειρα και το μέλλον της!
Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την προληπτική επιστράτευση των καθηγητών που τους επέβαλε αυταρχικά και αντισυνταγματικά πριν ακόμα αποφασίσουν να απεργήσουν!
Η Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών και καλεί τους γονείς, τους μαθητές και όλους τους συμπολίτες μας να συμπαραταχθούμε στον αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος της δημόσιας δωρεάν παιδείας, του δικαιώματος στην εργασία και τη ζωή, αλλά και του δικαιώματος να παλεύουμε για όλα αυτά.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
ΓΙΑ ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Είμαστε όλοι στο πλευρό των καθηγητών
γιατί έχουμε τα ίδια όνειρα και τις ίδιες επιδιώξεις μαζί τους!

ΓΛΥΦΑΔΑ 13-5-2013
ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ
Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.