Παρουσίαση α’ φάσης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου




Η Α’ Φάση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) του Δήμου Γλυφάδας παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013.

Αντικείμενο της συνολικής μελέτης Γ.Π.Σ. είναι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2508/1997 ο σχεδιασμός  της χωρικής και οικιστικής οργάνωσης του συνόλου της έκτασης του Δήμου, ο καθορισμός των μεγεθών οικιστικής ανάπτυξης,  οι κατευθύνσεις πολεοδομικής οργάνωσης, βάσει των τοπικών αναγκών, των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης και της φυσικής και γεωλογικής καταλληλότητας των επί μέρους περιοχών, ο προσδιορισμός των εργαλείων εκείνων που θα επιτρέψουν τηχωρική οργάνωση και ανάπτυξη του Δήμου, με γνώμονα τον υπερκείμενο χωροταξικό εθνικό και περιφερειακό σχεδιασμό.

Η μελέτη περιλαμβάνει  τρία στάδια:

v   Α’ φάση – Ανάλυση Υφιστάμενης Κατάστασης (αφορά τη σημερινή παρουσίαση)

v    Β1’ Φάση – Προτάσεις (χωροταξική, πολεοδομική, κυκλοφοριακή οργάνωση, κοινωνικός εξοπλισμός κ.α.)

v   Β2’ Φάση – Οριστικές Προτάσεις

Μετά την παρουσίαση της α’ φάσης τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου αλλά και οι φορείς και οι πολίτες σε διάστημα δύο εβδομάδων μπορούν να υποβάλλουν στην τεχνική υπηρεσία -(αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γ. Σηφάκης, τηλ.: 210  8948412 – Δ. Παύλου 42) – προτάσεις, ερωτήσεις, επισημάνσεις ώστε στη συνέχεια να εξεταστούν από τους μελετητές για τη διαμόρφωση του τελικού σχεδίου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι για τη χωροθέτηση του νέου κοιμητηρίου ενδεχόμενη λύση σύμφωνα με τους μελετητές αποτελεί η τροποποίηση του Π.Δ. «Καθορισμός μέτρων προστασίας της περιοχής του όρου Υμηττού (ΦΕΚ 187Δ/2011) ώστε να επιτραπεί υπό συγκεκριμένους όρους η χωροθέτηση και λειτουργία ενός νέου κοιμητηρίου στην περιοχή του Υμηττού.

Τη παρουσίαση της α΄ φάσης του Γ.Π.Σ. μπορείτε να τη δείτε εδώ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.